iedere maand misselijk, braken, diarree, gewichtsverlies

  • #1

    goede avond,
    Sinds mijn zwangerschap voel ik me al niet lekker. Tijdens de zwangerschap had ik al steeds last van enorme darm en maagkrampen, was ik oververmoeid, weinig eetlust en kreeg ik regelmatig halve paniekaanvallen, heel onrustig gevoel en werd steeds duizelig. Destijds weet ik het aan de zwangerschap. Hoewel ik wel iedere keer op het randje van een zwangerschapsvergiftiging zat is er verder nooit echt iets gevonden.

    Na de bevalling, ging mijn vermoeidheid maar niet over en zat ik niet lekker in mn vel. De duizeligheid bleef en het onrustige gevoel ook.

    Nu sinds een jaar krijg ik om de paar weken aanvallen van misselijkheid,darmkrampen, diarree en braken. De misselijkheid houdt dan een aantal dagen aan. Ook in die dagen wordt ik overstelpt door een vermoeidheid wat bijna niet te omschrijven is. Alsof je het gevoel hebt dat al je energie uit je wordt gezogen. Sinds mijn bevalling ben ik ook 20 kilo afgevallen. Na zon aanval gaat er dus weer wat vanaf. Soms kom ik weer wat bij .. mr dan toch na een tijdje blijk ik toch weer afgevallen te zijn. Ik zit nu zon 7 kilo onder het gewicht dat ik had voor ik zwanger werd. Afgelopen maand kreeg ik weer zon aanval en in die dagen kreeg ik ook het gevoel dat ik ieder moment van mn stokkie kon gaan. Mijn hart ging tekeer en werd er heel onrustig van.

    Ik heb inmiddels veel bloedonderzoeken gehad, een maagonderzoek en er zijn echos en foto's gemaakt van mijn organen. Behalve een maagontsteking en een kleine dunnedarmontsteking is er verder niks gevonden. Mijn huisarts twijfelt of mijn klachten wel daar vandaan komen. Ontlastingonderzoek was ook goed. Zoals zij het zeiden.. geen parasieten gevonden. Ondanks dat heb ik toch medicijnen gekregen voor het geval dt het toch een parasiet kon zijn.

    maar toen gebeurde er iets raars. Ik nam ze in en drie uur later werd ik niet goed. Ik werd heel angstig, kreeg een rare druk op mn oren, werd misselijk, moest braken en kreeg diarree. Op een gegeven moment kreeg k zon pijn bij het ademhalen dat ik nauwelijks nog adem kreeg. Mijn partner heeft de ambulance moeten bellen. In het ziekenuis zeiden ze dat het niet van de medicijnen kon komen. Hebben allerlei onderzoeken gedaan en zagen dat ik een longonsteking had. Na vier dagen mocht ik naar huis en sta ik nog steeds voor een groot raadsel.

    Volgende week krijg ik een darmonderzoek. Dus ik ben heel benieuwd wat daar uit gaat komen. Ik blijf gewoon ziek en begin me nu toch wel ernstig zorgen te maken. Blijkbaar heb ik de ene onsteking na de ander, maar een duidelijke diagnose voor mijn klachten heb ik nog steeds niet.

    Wie herkent dit of heeft een idee in welke hoek ik zou kunnen zoeken?

    Reageer
    #2

    ik wilde toch nog even een aanvulling geven op mijn verhaal.
    Mijn bloedwaarden zouden volgens de huisarts niet hele gekke dingen vertonen.. terwijl ik vorig jaar wel een veel te laag vitamine D had. Onlangs had ik een iets te hoge suiker en een iets te hoge panceas waarde (tegelijkertijd) omdat het gemiddelde van mijn suikerwaarden van de laatste drie maanden goed waren en de pancreaswaarde niet schrikbarend hoog was .. bestond er volgens mij arts geen aanleiding voor nader onderzoek (dit terwijl ik wel een verhoogde kans heb op suiker ivm een necrobiosis lipoidica op mijn voet) . tijdens mijn ziekenhuisopname waren er nog meer waarden niet okay.. mr daar is verder niet op ingegaan. Het enige wat ze hebben verteld is dat mijn D dimeren te hoog waren en ze bang waren voor een longembolie (wat ik gelukkig niet bleek te hebben) de andere waarden heb ik later zelf gezien toen ik naar huis ging en de papieren meekreeg.Ik heb ze hier voor me liggen... o.a. mijn schildklierfunctie (TSH bassaal) was 3,5 ,, mr ze gingen er vanuit dat het geen afwijkende waarde was. Mijn CRP was de eerste opnamedag 0,4 , mr 2 dagen later 13,9. hemoglobine dag 1 16,5 en twee dagen later 11,9 hematocriet was de eerste dag 48. Leucocieten waren dag 1 11,32, tweede dag was hij goed. Segmentkernigen was de eerste dag 87,8 de andere dag hebben ze deze niet meegenomen. Lymfocieten was de eerste dag 8,9 , tweede dag niet getest. Monocyten was de eerste dag 2,8 , tweede dag niet getest. Chloride was ook iets te hoog ( 111) en dan mijn d-dimeren die was 657.

    Nu begrijp ik natuurlijk zelf geen drol van al die waarden.. ik zie alleen of ze de streef en interventiewaarden overschrijden ( weet niet of je dit zo in de medische termen ook zo zegt... in de bodemwereld noemen we ze wel zo ) Wellicht geeft het iets meer aanvulling op mijn verhaal.

    Reageer
    #3

    niemand?? begin zo langzamerhand echt radeloos te worden. Nou ja .. zal mr eerst het darmonderzoek afwachten en als daar niks uit komt dan toch mr doorverwijzing vragen naar een internist.. denk dat dat het beste is.

    Reageer
    #4

    update: afgelopen week darmonderzoek gehad.. alles was okay. De arts heeft wel wat biopts genomen voor de zekerheid en daar moet ik aankomende week voor bellen. Hij verwacht echter niet dat er iets uit gaat komen. Hij wil me doorsturen naar een dietist voor een fodmap dieet. Ik vraag me echter af of het wel door voeding komt.. aangezien ik maar 1x in de maand die aanvallen krijg.. als het door voeding zou komen dan verwacht ik dat ik er de hele maand wel last van heb? Ik twijfel nog of ik dit wel wil,, want dan ben je weer al gauw een paar maanden verder... en ik kan echt niet veel meer afvallen want dan ga ik richting ondergewicht... misschien is het toch verstandiger dat ik doorgestuurd word naar een internist?

    Reageer
    #5

    Je schrijft dat je dit 1 x per maand hebt.
    Komen de aanvallen net voor of tijdens de menstruatie?
    Hoe verlopen je menstruaties?

    Reageer
    #6

    ik heb het nu een paar maanden bijgehouden en vanaf november komt het iedere keer in de week na mijn menstruatie... echter afgelopen maand gebeurde het tijdens mijn menstruatie. Ondanks dat het de laatste keer tijdens gebeurde begin ik er wel een tendens in te zien..Ik kan er bijna de klok op gelijk zetten.. steeds gebeurt het namelijk aan de einde van de maand.. Mijn cyclus is wel redelijk stabiel voor het feit dat ik geen anticonceptie gebruik. Ik heb geen last van ernstige menstruatieklachten zoals buikpijn e.d. Heb ook al aan endometriose gedacht... mr ik heb geen typische klachten voor endometriose... Vind het wel typisch dat dit alles begonnen is na de bevalling. Wellicht toch iets hormonaals?

    Reageer
    #7

    Het kan inderdaad met je hormonen te maken hebben. Bloedonderzoek kan daar duidelijkheid over geven. Ik zou je adviseren om naar de gynaecoloog te gaan.

    Reageer
    #8

    dat is idd niet eens zon gek idee... dank je.. ik ga dit aankaarten bij mn huisarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    update:
    afgelopen weekend weer ontzettend ziek geweest, dus meteen maar weer een afspraak gemaakt bij de huisarts. Bloed geprikt en gisteren de uitslag gehad..

    nu blijkt:
    in februari was mijn schildklierwaarde al aan de hoge kant (3,5) maar nu was hij nog hoger TSH 5,3 ..
    ijzerwaarde was weer te laag,
    vitamine D was nog steeds te laag
    en 1 leverwaarde was te hoog

    Nu krijg ik dus toch eindelijk een doorverwijzing naar de internist endocrinoloog.

    nu heb ik al jaren klachten die passen bij een te langzaam werkende schildklier (wat overigens bij ons erg in de familie zit) , maar de bovenstaande klachten komen dus helemaal niet overeen. Het blijft raadselachtig allemaal.. het is nu aan de internist om dr house te spelen en deze puzzel op te gaan lossen

    Reageer
    #10

    Het is natuurlijk de vraag wat de oorzaak is van de de traag werkende schildklier. Maar het kan invloed hebben op je menstruatie(cyclus) ..

    Het is in ieder geval goed dat er bloedonderzoek is gedaan en dat er verder gekeken gaat worden.

    Reageer
    #11

    dat klopt idd.. het kan natuurlijk veel oorzaken hebben.. Ben iig blij dat er iets gezien is nu en ik word doorgestuurd. Ik hoop echt dat de internist de puzzel voor me kan oplossen (mr ben alvast voorbereid dat dat niet zo eenvoudig zal zijn )

    Mocht er iets concreets uitkomen dan laat ik het uiteraard weten.

    Reageer
    #12

    Succes in ieder geval

    Reageer
    #13

    Pfff pittig allemaal! Ik zou niet weten wat het is, maar erg veel sterkte!

    Pascalle

    Reageer
    #14

    even een kleine update..
    ik dacht dat ik doorgestuurd zou worden naar een internist endocrinoloog.. dit is uiteindelijk gewoon een schildklierspecialist geworden. AFgelopen vrijdag ben ik er geweest.. gelijk een scan gehad en een hele arsenaal aan vragen. Buiten de klachten die ik hier eerder vermeld heb loop ik al jaren met een hoop andere klachten waarvan nooit een oorzaak is gevonden.. klachten die heel goed passen bij een schildklierprobleem.

    De arts zei dat mijn schildklier nogal klein was en liet aanvullend bloedonderzoek doen. Maar het rare is : ik moest de uitslag maar opvragen bij mn huisarts en hoefde hem verder niet meer te zien.. hij was nog voordat de andere bloedwaarden bekend waren al van mening dat verdere opvolging voor hem niet meer nodig was. Nu wilde ik dus mijn huisarts bellen mr die is op vakantie.. dus vandaag toch maar de specialist zelf gebeld. Zijn antwoord was: bloeduitslagen waren goed.. punt en dat was het. geen verdere opvolging.. advies naar huisarts: af en toe bloed prikken om te kijken of mijn verhoogde waarden stabiel blijven. Ik kreeg geen uitsluitsel over de oorzaak van mijn slechter functionerende schildklier.. geen diagnose ..geen antwoord op de vraag of mijn klachten daar vandaan kunnen komen.... niks.

    volgende week dan toch maar weer nr de huisarts om te kijken wat hij nu daadwerkelijk heeft opgeschreven en wat daadwerkelijk mijn aanvullende bloedwaarden zijn geweest.

    al met al word ik hier niet vrolijk van .. uiteindelijk weet ik dus nog steeds niks. ๐Ÿ™

    Reageer
    #15

    Vervelend deze gang van zaken. Er zit helaas niets anders op dan even afwachten.

    Reageer
Reageer op: iedere maand misselijk, braken, diarree, gewichtsverlies


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief