spierpijn door pantomed

  • #1

    Hallo

    Ik neem nu ook 40mg pantomed, maar krijg enorm veel spierpijn in rug, hals, benen en schouders. Heeft iemand hier ook last van? Van pantomed word ik ook duizelig en moe, niet depressief of angstig.

    Reageer
    #2

    Het zou inderdaad door de pantomed kunnen komen. Overleg met de arts of je een andere maagbeschermer kunt krijgen. Omeprazol bijvoorbeeld.

    Reageer
    #3

    Beste

    Ik heb bij omeprazol en zantac in bijsluiter gelezen dat dit ook vaak tot spierpijn komt. Nu was ik na een week Pantomed zo moe en ziek dat ik bloed heb laten nemen en blijkt dat ik te weinig witte bloedcellen heb. Dit staat echter ook in bijsluiter als mogelijke bijwerking. Weet iemand een ander middel tegen maagzuur waar ik geen klachten van krijg?

    Reageer
    #4

    Gebruik je maagzuurremmers en de zantac samen?
    Welke gebruik je nu? De Omeprazol of de Pantomed?

    Reageer
    #5

    Ik gebruik enkel pantomed. Ik kan niet zonder want dan zit ik vol zuur, maar als ik die neem, zelfs maar 20mg ben ik echt ziek.

    Reageer
    #6

    Er zijn meerdere middelen. Overleg met je huisarts of je en ander middel kunt gebruiken. Sucralfaat bijvoorbeeld

    Reageer
    #7

    ik heb ondraagbare spierpijn , krampen in Mn benen ik heb magnesium genomen

    2 x daags 400 Mg en verrek nog van de pijn weet iemand wat je zou kunnen doen

     

    Reageer
    #8

    @Sylvia, als het bij jou ook komt door maagzuurremmers: die zorgen ervoor dat je tekorten krijgt aan stoffen als Q10, vitamine B12, vitamine A, C, D, E, K, foliumzuur, ijzer en tal van andere stoffen. Bij langdurig gebruik krijg je tekorten aan alle voedingsstoffen. Een tekort aan Q10 kan spierklachten geven. Bij maagzuurproblemen is er vaak sprake van een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor de boel gaat branden. Beste is dus om  te zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon, verzuring van het lichaam tegengaan en zorgen voor extra voedingsstoffen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vraag aan de arts om een ander middel voor de pantomed. Magnesium gaat dit niet oplossen

    Reageer
    #10

    ik  ben een rug lijder dat weet ik neem nu even pandomed en heb sindsdien enorm pijn gekregen aan mij spieren en rug en mijn benen alles doet enorm pijn mijn huisdokter zeg dat kan niet van pandomed zijn maar ik geloof het niet echt maar leest je met zelden  staat wel spierpijn bij

    Reageer
    #11

    @carine, maagzuurremmers zorgen voor een verminderde opname van vitaminen en mineralen en bij langdurig gebruik ook aan aminozuren en vetzuren. Onder andere zink, vitamine B12 en Q10. Q10 is onder meer belangrijk voor je energie en je spieren. Ook eventuele andere medicatie zorgt voor verlies van voedingsstoffen.

    Reageer
    #12

    Goeiedag, ik heb in 2019 een maagzweer gehad, vele maanden Pantomed moeten nemen. Na 3 maanden inname Pantomed zeer veel pijn gekregen in zij, rug, nek, ellebogen, polsen, enkels... zelf contactpijnen, waardoor zeer verschrikkelijke nachten (nu nog altijd). De maagproblemen zelf zijn al lang volledig opgelost, en ik neem al 10 maanden geen Pantomed meer. Maar we zijn nu 1,5 jaar verder met nog altijd dezelfde extreme pijnen in zij, rug, nek, ellebogen, polsen, enkels. In 2016 heb ik net hetzelfde gehad, maagzweer gevolgd, na 3 maanden inname Pantomed, door pijnen in zij, ellebogen,... en toen zijn eerst de maagzweer genezen, en daarna de pijnen in zij, nek,... ineens op 5 dagen tijd (na 7 maanden ziekte in totaal), en niemand weet hoe dat komt. Daarna 100% genezen tot in 2019 dus, dan is alles opnieuw begonnen ( de oorsprong van de 2 maagzweren is ook bekend en ik zal definitief geen maagzweren meer hebben). Ik heb al zo lang zoveel extreme pijn in de zij, rug, nek, dat ik met de arts over euthanasie geproken heb (ik ben nog maar 49 jaar, voor de rest ben ik 100% gezond, enkel dit vrezelijk pijn probleem). Binnenkort moet ik voor het eerst naar een dienst Reumatologie-spierpijnen in een ziekenhuis. Kan iemand mij helpen alstublief? Wat moet ik doen?

    Reageer
    #13

    Neem al enkele maanden pantomed 2x 40mg voor steeds terugkerende maagzweer. Heb ondraaglijke spierpijn. Mijn dokters beweren dat dit niet door de pantomed komt maar ik ben zeker van wel. Weet niet wat te doen.

    Reageer
    #14

    Je kunt er wel spier- en gewrichtspijn van krijgen hoor. Vraag een ander middel

    Reageer
    #15

    Hoe krijg je deze spierpijn weg? Als zelfs na pantomed gestopt te hebben sinds neige tijd die spierpijn er nog altijd is ?

    Reageer
Reageer op: spierpijn door pantomed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief