Hartslag

  • #1

    Hallo, ik ben 46 en heb in rust een hartslag van ongeveer 50 of nog iets lager. Ben ook vaak beetje licht in het hoofd. Is dit een normale hartslag voor mijn leeftijd?

    Reageer
    #2

    Hallo, sommige mensen hebben nu eenmaal een lage hartslag. Ik heb van mezelf een wat snellere hartslag maar ook weleens een hartslag van 40. Ik heb er verder niet echt last van.

    Reageer
    #3

    50 hartslagen per minuut wordt net als het randje gezien. Hoeveel weeg je?

    Reageer
    #4

    Ik weeg ongeveer 94 kilo

    Reageer
    #5

    50 wordt op het randje genoemd? Nou dan ben ik half dood dan met hartslag rond de 40! ๐Ÿ˜‰ sportmensen hebben dit ook vaak hoor. Is verstandig om even naar te laten kijken maar bij mij is er niks aan gedaan hoor, gekke is dat ik ineens ook een hartslag van 100 kan hebben. Erg onregelmatig dus maar ik leef nog steeds!:)

    Reageer
    #6

    Dan lijkt het mij wel verstandig om even een bezoekje te doen aan de huisarts. Zeker als je je vaker lichtjes voelt in je hoofd dat kan gevaarlijk zijn.

    Reageer
    #7

    Gemiddelde hartslagen voor een volwassene is rond de 65 per minuut.

    40 is aan de lage kant, maar dat verschilt dan ook weer per persoon. Als je klachten ondervindt zoals duizeligheid dan kan de lage hartslag wel het probleem zijn.

    Reageer
    #8

    Ok dank je wel Maze. Ik heb al wel twee keer een holter onderzoek gehad en daar kwam niets bijzonders uit.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als er uit het holter onderzoek niks is gekomen kan het zijn dat de klachten die je ondervindt door iets anders komen. Lijkt me ook een goed iets om te bespreken met de huisarts.

    Reageer
    #10

    als je lichaam in complete rust is en hij zit rond de 50. Kan dit toch normaal zijn?. Ik heb dit namelijk ook. Maar ik merk als ik bezig ben geweest en dan ga zitten dat die hoger zit zo rond de 55. Sochtends als ik wakker word zit die rond de 45. Me huisarts zei dat dat normaal is. Omdat je lichaam nog in rust toestand is. Ik ben zelf 30 jaar. Is dit idd normaal? Maak me ook af en toe beetje zorgen.

    Reageer
    #11

    Dat kan inderdaad normaal zijn. Er zijn mensen die van zich uit een wat lagere hartslag hebben

    Reageer
    #12

    Oke dank je wel. Wat voor klachten moet je hebben als het niet normaal is?.

    Reageer
    #13

    Zware vermoeidheid bij geringe inspanning en hartklachen

    Reageer
    #14

    oke dat heb ik niet. Ik ben er wel erg veel mee bezig. Waardoor ik me juist naar ga voelen. Ben constant bang dat die er zomaar mee ophoudt. Ik kan het moeilijk los laten. Daardoor blijf ik me hartslag maar bij houden..

    Reageer
    #15

    Dat is dus nergens goed voor... Probeer het los te laten

    Reageer
Reageer op: Hartslag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief