Komkommer, het nieuwste superfood?

De komkommer, een heerlijke caloriearme snack, lekker door de salade of op een boterham met kaas. Dat is waar je aan denkt wanneer je een komkommer eet. Maar een komkommer is meer; de komkommer is een superfood!

Gezondheidsvoordelen van komkommer

Oké, een komkommer bevat niet al te veel vitamines en mineralen, maar er zitten wel erg veel fytonutriënten in die een specifieke werking hebben.

Stabiliseert de bloeddruk

Één van de beste redenen om komkommer te eten is dat het je lichaam kan helpen om je bloeddruk te stabiliseren.

Tegen slechte adem

Een slechte mondgeur wordt veelal veroorzaakt door bacteriën in de mond. Komkommer bevat bestanddelen die de bacteriën doden.

Anti-Kater

Een komkommer bevat voldoende suikers, vitamine B en elektrolyten die de nadelige effecten van een avondje doorhalen kunnen verzachten. Dus eet een paar schijfjes komkommer voordat je gaat slapen en je zult je de volgende dag veel beter voelen.

Helpt je afvallen

Wanneer je gewicht wilt verliezen dan moet je echt komkommers eten. Komkommers bestaan namelijk voor meer dan 95% uit water en geven je een vol gevoel. Daarnaast zorgen het water en de vezels dat je lichaam kan ontgiften en stimuleren de spijsvertering.

Voor gezonde gewrichten

Komkommers bevatten veel silicium wat een positieve uitwerking heeft op onze gewrichten. Silicium is onmisbaar voor een optimale vorming van kraakbeen, bindweefsel, huid en haar.

Tegen diabetes

Het Kenniscentrum Plantstoffen heeft geroepen dat de komkommer de potentie heeft om het nieuwe medicijn te worden tegen diabetes 2. Een extract van komkommer, met de naam momordicine, heeft de werking om de bloedsuiker spiegel te regelen.

Dus de komkommer mag niet meer worden onderschat gezien zijn vele voordelen. Snoep verstandig, eet een komkommer!

 

Bronnen: Voedingscentrum, Webmd

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief