vitamine D tekort?

  • #1

    Hallo! Alvast bedankt voor het lezen van mijn verhaal.

    Mijn klachten begonnen dik twee jaar geleden. Ik was moe, lusteloos, duizelig en mijn hele lijf deed zeer. Ik ben een paar keer bij de huisarts geweest. Bloedondezoek gehad, ook getest op reuma, maar er kwam niks uit. Mijn huisarts dacht aan fybromialgie en met dat idee ben ik naar huis gegaan.
    Inmiddels ben ik 8mnd geleden bevallen van ons tweede kindje. Sinds 3 mnd loop ik bij een dietiste om bewuster te worden van mijn voeding en wat kilootjes kwijt te raken.
    Mijn klachten worden alleen erger. Ben erg moe, als ik wat heen en weer loop in huis ben ik al buiten adem en last van hartkloppingen. Ik ga dan even zitten en dan gaat het wel weer. Alles in mijn lijf doet zeer. Contact gezocht met de huisarts en weer bloed onderzoek gehad. Hier kwam uit dat mijn vitamine D te laag is. Waarde 25. Volgens de assistente heb ik genoeg aan pilletjes die ik zelf kan kopen. Ik heb het besproken met mijn diëtiste en ze vertelde dat 25 erg laag is en ik niet genoeg heb aan pilletjes. Ik heb toen de assistente weer gebeld van de huisarts maar volgens haar heb ik genoeg aan die pilletjes.

    Als ik er bij na denk, kan het goed zijn dat ik jaren een tekort heb en daar mijn klachtwn vandaan komen. Heeft iemand ervaring/ideeën/adviezen?

    Reageer
    #2

    Vrijwel alle vitamine D in ons lichaam is in de huid geproduceerd uit in het lichaam aanwezig cholesterol waaraan eerder door inwerking van enzymen een waterstofatoom is onttrokken (op de 7e positie, vandaar de naam van deze tussenvorm: 7-dehydrocholesterol).

    Onder invloed van UV-B straling uit zonlicht wordt 7-dehydrocholesterol omgezet in previtamine D3, wat vervolgens onmiddellijk wordt omgezet in vitamine D3.

    Probeer dus bij de supplementen die je gebruikt zoveel mogelijk zonlicht te krijgen

    Reageer
    #3

    Bedankt! Klopt het dan wel dat sl die klachten door een tekort aan vitamine D kunnen komem?

    Reageer
    #4

    Je klachten zouden door een vitamine tekort kunnen worden veroorzaakt. Zijn er ook nog andere vitamines onderzocht?

    Reageer
    #5

    Mijn ijzer is ook te laag. Vitamine b is ook gecontroleeerd omdat ik 2jr geleden een tekort aan b12 had, maar dat was goed.
    Ik slik nu ijzer tabletten en vitamine D3 4000 IE.

    Verder uitgebreid bloedonderzoek gehad, maar geen bijzonderheden.

    Reageer
    #6

    Dan zou er eigenlijk binnenkort verbetering moeten optreden als het goed is.

    Reageer
    #7

    Ik hoop het. Bedankt!

    Reageer
    #8

    Beste

    Mijn vitamine d waarde is 11. Ik ben futloos, depri en heb kleine spierspasmen over heel mijn lichaam. Kan dit allemaal veroorzaakt worden door dit vitamine d tekort. Rest van bloedonderzoek was oke.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat zou zeker kunnen

    Reageer
    #10

    Bloedonderzoek zegt niet heel veel. Zo kan je een tekort aan magnesium niet meten op bloedniveau. Bij gebruik van vitamine D ook belangrijk om er magnesium bij te gebruiken en te zorgen voor voldoende vitamine A en K. Een natuurgenezer zou kunnen kijken naar het hele plaatje.

    Veel vrouwen gebruiken de pil, wat je eigen hormoonhuishouding ontregelt en ook je schildklier. Ook bepaalde voedingsmiddelen, zoals soja en kikkererwten, kunnen je schildklierwerking ontregelen.

    Reageer
Reageer op: vitamine D tekort?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief