Vitamine D tekort?

 • #1

  Goedendag,

  Ik ben een vrouw van 19 jaar en sinds de Corona crisis heb ik enorm last van mijn angststoornis. Dit heeft ertoe geresulteerd dat ik vele maanden binnen heb gezeten en een verstoord nachtritme  gekregen heb. Ik kwam ook niet meer buiten in de tuin.  Ik slikte Vitamine D pillen van 200%, en soms hakte ik die zelfs door midden. Maar dit deed ik heel onregelmatig, soms vergat ik dagen. Daarnaast had ik een eetstoornis waarbij ik maar slechts 1000 kcal per dag at.

  Ik wil nu eindelijk mijn leven beteren.  Ik weet echter niet hoe. Ik vrees overal tekorten in te hebben. Maar waar ik het meest bang voor ben is mijn vitamine D tekort en het daarbij horende calcium. Zonder vitamine D wordt calcium niet opgenomen.  Nu vrees ik of een calcium tekort te hebben of juist een calcium overschot. Ik durf nu ook geen vitamine D pillen meer te slikken, omdat ik bang ben dat dit bij zal dragen aan meer calcium in mijn lichaam. Wat is jullie advies? Geen vitamine D pillen en elke dag naar buiten? Bloed laten prikken?

  ik heb eerder een vitamine D tekort gehad in 2019, toen was mijn waarde 31, ik kwam toen echter elke dag 40 minuten buiten in de winter.  Sinds corona kom ik nauwelijks meer buiten.

  met vriendelijke groet,

  anneroos

  Reageer
  #2

  Ga naar de huisarts en laat bloedonderzoek doen naar vit D. Vraag dan ook een verwijzing voor de psycholoog voor je angsten

  Reageer
  #3

  Beste John, is het mogelijk om een bloedonderzoek te krijgen in corona tijden?

  Reageer
  #4

  Bij mijn huisarts in ieder geval wel.. Ik zie niet meteen een reden waarom dat niet zou kunnen

  Reageer
  #5

  De huisarts is op vakantie, er wordt verzocht om het spoed nummer te bellen bij noodgevallen. Betreft dit een spoedgeval?

  Reageer
  #6

  Nee dit is dus geen spoedgeval. En doorgaans is er ook een vervangende huisarts beschikbaar

  Reageer
  #7

  Naar je huisarts gaan niet onverstandig. Voor bloed laten prikken hoef je misschien niet eerst een consult maar zou je moeten vragen.

  Zou daarnaast eens goed voor jezelf zorgen. Als je weinig eet, ga je spierweefsel afbreken en komt je lichaam in de spaarstand. Beter is zorgen voor evenwichtige voeding. Zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Dan raak je bij de juiste hoeveelheid verzadigd en hoef je geen honger te lijden of bang zijn dat je doorschiet. Voor de rest kleine stapjes nemen. Bijvoorbeeld een klein ommetje maken. Beweging zorgt voor mindering stresshormonen en zorgt voor een rustiger ademhaling.

  Een orthomoleculair therapeut kan je adviseren over je hele gezondheid en kijken naar wat voedingssupplementen. Bij vitamine D beter ook magnesium gebruiken. Dan stijgt de bloedwaarde van calcium niet teveel. Als een fysiek consult lastig voor je is op dit moment, zou je kunnen kijken naar iemand die je op afstand helpt. bijvoorbeeld threewells. Dan kan het via vragenlijsten.

  Reageer
Reageer op: Vitamine D tekort?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief