Vitamine D tekort

 • #1

  Hallo,

  Ik heb sinds mijn 20e constant pijn in mijn knieën. Hier ben ik toen (2012) een aantal keer voor bij de huisarts geweest en uiteindelijk toen te horen gekregen dat het kraakbeen in mijn knieën versleten was, pijnstillers gekregen en dat was het. later kreeg ik ook last van mijn heupen, schouders, onderrug en handen. Ook heb ik soms opeens even minder kracht in mijn armen. Dit sloop er allemaal een beetje langzaam in en heb hier heel lang mee doorgelopen ook omdat ik toch al pijnstillers kreeg.

  Aangezien ik inmiddels ook vaak last had van hartkloppingen en s'morgens ook steeds meer moeite had met opstaan omdat alles vastzit had ik afgelopen september een nieuwe afspraak gemaakt bij de huisarts. Na wat aandringen mocht ik me laten prikken op het bezinksel en ook op vitamine D. Het bezinksel was in orde maar mijn Vitamine D gehalte was 22 nmol/l.

  Na een telefoontje van de assistente kreeg ik te horen dat mijn vitamine d gehalte een beetje aan de lage kant was, daarop kreeg ik voor 3 maanden 1x per dag cholecalciferol 800ie tabletten. Maar na 3 maanden zijn mijn klachten niet verbeterd. Afgelopen week heb mijn vitamine D weer laten prikken nu was het 26 nmol/l.en kreeg van de assistente weer te horen dat ik dezelfde tabletten nog 3 maanden moet slikken.

  Nu vraag ik mij af of mijn klachten echt alleen van een licht vitamine D tekort kunnen komen en ik gewoon geduld moet hebben of dat ik toch moet aandringen op verder onderzoek?

  Reageer
  #2

  Je klachten worden nie door een vit D tekort veroorzaakt. Maak een afspraak met de huisarts

  Reageer
  #3

  800 ie is een lage dosis. Slik zelf 3000 ie.  Bij vitamine D-gebruik er beter ook magnesium, vitamine A en K bij gebruiken. Vitamines zitten wel in een goede -hooggedoseerde - multi. Slijtage kan wel te maken hebben met je algehele gezondheid. Bij een scheefstand van de atlas kan ook eerder slijtage optreden.

  Pijnstillers en eventuele andere medicatie zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. NSAID's ontregelen daarbij ook je hormonen. Er zijn trouwens natuurlijke pijnstillende middelen als MSM, PEA en CBD-olie.

  Reageer
  #4

  800 is zeer weinig. Je moet een boost hebben en daarna onderhouds dosis van 800IE. 26 als vit D waarde is zeeeeer laag. Ik slik 3x 800 IE. Heb wel aoto imuunziekte en alvleesklier insufficiëntie. Je krijgt echt klachten van zo'n lage waarde.

  Reageer
Reageer op: Vitamine D tekort
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief