Vage klachten, vitamine D"/> Vage klachten, vitamine D? - Medische Forum - Dokter.nl

Vage klachten, vitamine D?

 • #1

  Hi,

  Ik heb helaas een voorgeschiedenis met een lage vitamine D waarde. Zelfs na een zomer buiten zijn komt mijn waarde niet boven de 50 uit. De laagste waarde die ik aangetikt heb was een waarde van 35, en ik kreeg toen ook klachten als krachtverlies. Drie weken geleden ben ik weer geprikt hierop en ik zat weer op een waarde van 41. Ik slik al chronisch de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, maar dit recent helaas ook weer regelmatig vergeten. Zou mij dus niet verbazen als de waarde nog meer gezakt is intussen.
  Volgens mijn huisarts zou ik met dit aantal geen klachten door een tekort kunnen hebben, terwijl ik overal lees dat een waarde van meer dan 70 - 20p is aanbevolen. Ik heb echter veel klachten die wel onder de symptomen van een tekort kunnen vallen, als ik internet mag geloven.

  - angstklachten die verergeren
  - wordt al moe wakker en dan moet de dag nog beginnen
  - erg snel vermoeid bij lichamelijke inspanning
  - snel spierpijn
  - met regelmaat echt pijnlijke bovenbenen en kuiten na beweging (al zo'n 3 weken)

  Ik ben een 27 jarige vrouw, dus ik ga er voor het gemak vanuit dat dit niks met hartklachten te maken heeft. Hart en longen klonken voor 6 weken terug goed.

  Ik vraag me af of bovenstaande klachten niet toch met een verlaagd vitamine D te maken kunnen hebben. Ik voel me door de huisarts niet serieus genomen (die zegt dat ze onder waarde 30 niks doen) en weet gewoon niet wat ik met mijn klachten aan moet.

  Herkent iemand zich wellicht in deze klachten en hoe is het uiteindelijk opgelost?

  Reageer
  #2

  Hoeveel mcg Vit D neem je nu dagelijks?
  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/angststoornistest/
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  ik weet niet hoeveel je slikt. Algemeen aanbevolen dosering is voor veel mensen te weinig. Vitamine D wel samen met magnesium gebruiken en zorgen voor voldoende vitamine A en K. Een natuurgenezer zou het verder kunnen uitzoeken en kijken wat jouw lichaam nodig heeft. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan problemen geven. zo werkt soja ontregelend op je schildklierhormonen.

  Reageer
Reageer op: Vage klachten, vitamine D?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif