Ik ga dood

  • #1

    Een maand geleden voelde ik me een leeuw. 100km gelopen in 2 dagen in Zwitserland. Nu voel ik me een muis. Zwak, vermoeid, geen energie, constant afwezig/zweverig gevoel.

     

    Het liefst blijf ik in mijn bed liggen totdat deze klachten mij de das om doen. Maar ik heb een hele lieve moeder die kapot zal zijn als ik op jonge leeftijd(28) overlijd.

     

    Paar keer naar huisarts geweest maar ze zegt dat er niets mis is met mij. Ze moet eigenlijk zeggen dat ze niets kan vinden want dat er iets mis is met mij is een feit!

     

    Enige wat uit bloedonderzoek is gebleken is dat ik vitamine D te kort heb...

    Huisarts zegt stress en/of depressie. Maar volgens mij zijn dat geen oorzaken maar gevolgen.

    Verder ga ik naar fysio voor oefeningen  tegen hyperventilatie, maar al haal ik 20 minuten lang adem met 4 ademhalingen per minuut, ik voel me geen haar beter!

    Hoe moet ik zo verder? Hoe moet ik mijn werk weer oppakken? Volgende maand een uitje gepland met vrienden naar Franse riviera maar daar kan ik nooit heen zo.

    Help mij.

    Reageer
    #2

    Je gaat niet zomaar dood hoor...

    Als je een vitamine D tekort hebt, kun je ernstige vermoeidheidsklachten krijgen.

    Huisarts zegt stress en/of depressie. Maar volgens mij zijn dat geen oorzaken maar gevolgen.  Dit kunnen wel oorzaken zijn ...

    maar al haal ik 20 minuten lang adem met 4 ademhalingen per minuut, ik voel me geen haar beter!   Zo los je hyperventilatie dus ook niet op.

    Begin eerst maar eens je vitamine D tekort op te lossen en naar de fysio te gaan voor de ademhalingsoefeningen.

    Reageer
    #3

    het kan een optelsom van factoren zijn. In Zwitserland ben je meer in de natuur, schone lucht en dus meer negatieve ionen. Misschien heb je gezonder gegeten enz. Misschien wat die 100 km toch teveel en moet je ervan bijkomen. Dan zou ik rustig aan doen. Wel in beweging blijven maar niet overdrijven.

    Wat je verder nog kan doen is zorgen voor volwaardige voeding met zo min mogelijk suiker. Wel zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels.

    Verder kan je nog tekorten hebben aan bepaalde stoffen. Bloedonderzoek zegt vooral iets over wat er in je bloed zit. Bij vitamine D is het beter om er ook magnesium en vitamine A bij te gebruiken. Ook kan je stoffen nodig hebben als vitamine b en omega 3.

    Daarnaast kun je denken aan factoren als electrosmog. Ook is metaalvrij slapen beter voor je lichaam, door een betere aarding. Verder zou je nog dingen kunnen doen als yoga.

    Reageer
    #4

    Om even aan te vullen op Catootje: ik vind het metaalvrij slapen een erg goed idee. Ook zou ik adviseren om in bed een Russische wintermuts te dragen, ivm met de warmtehuishouding. De oorzaak zou ook van seksuele aard kunnen zijn: ben je gefrustreerd op dat gebied? Misschien kom je bij bepaalde dames wat meer tot rust? Ten slotte zou ik aanbevelen om overdag met je voeten in de potgrond te zitten, daar zitten heel veel voedingsstoffen in! Groetjes, Rolf

    Reageer
    #5

    @Catootje en @ Rolf:

    Dit allemaal klinkt een beetje als abracadabra voor mij. Negatieve ionen? Ik ken ionen van de middelbare school maar ik zie niet wat het te maken heeft met mijn klachten.

    Ik ben ook een beetje paranoide over straling etc(electrosmog?) hoor, maar ik kan hier niet zoveel aan doen. Straling heb je sowieso overal. Tenzij je een betonnen huis bouwt ofzo.

    Metaalvrij slapen? Geen idee wat hiermee bedoeld wordt. Mijn bed is niet van metaal in ieder geval.

    Kan je voedingstoffen door je voeten opnemen? Waarom gewoon potgrond niet opeten als daar zoveel voedingstoffen in zitten 😛


    @Tandor
    . Inmiddels neem ik al paar weken vitamine D en ga ik naar fysio. Nog geen verbetering helaas.

    Reageer
    #6

    Je zult er even de tijd voor moeten nemen. Het kan even duren voordat je vit D niveau weer op peil is. Hoeveel vit D neem je nu?

    Reageer
    #7

    Heb je behalve vermoeidheidsklacten en problemen met de ademhaling, ook andere plotselinge veranderingen als jeuk, kriebel hoest, ontregelende hartslag? Misschien is een paar afspraken met diëtist verstandig en ja zoek eens in de richting van histamine gevoeligheid.

    Ik herken je probleem en heb m'n voeding behoorlijk aangepast en krijg medicinale ondersteuning van de huisarts.

    Reageer
Reageer op: Ik ga dood


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief