Combinatie maagzuur, hartkloppingen, steken en angst…

 • #1

  Hallo,

  ik ben een vader van 39 jaar, 2 kinderen, en heb sinds een week of 10 regelmatig pijn (gloeien, steken druk) in mijn borststreek en daarbij krijg ik dan hartkloppingen (angst?) en soms stekende pijn in mijn arm of richting mijn keel. Ook gloeit mijn huid rondom die plek soms op. Soms zit de kern van mijn pijn in mijn middenrif en soms dus midden op mijn borstkas (soms wat links soms wat rechts) Mijn bloeddruk stijgt op die momenten naar tot nu toe max 140/99 (normaal 130/75 maar ik meet zo min mogelijk)
  Volgens mijn huisarts is het maagzuur en daarbij behorende pijnen in mijn slokdarm. Ik heb eerst omaprozal gekregen en nu pariet 20 mg. Mijn huisarts heeft mij nu doorverwezen voor een echo van mijn galblaas en daarna moet ik naar de maag/darm arts voor een onderzoek naar mijn slokdarm en maag. (ook al negatief getest op de elecobacter)

  Toch merk ik de laatste dagen dat de klachten frequenter worden en mijn angsten nemen ook toe.. Ik fiets elke dag 10 km heen en terug naar mijn werk, heb overgewicht maar ben wel redelijk actief.

  Ik lees hier nu over het syndroom van Tietze, hartklachten en dus maagzuur problemen wat wat mij betreft allemaal mogelijk is dus ik zoek met deze post wat meer duidelijkheid/ geruststelling voor mijzelf.

  Reactie
  #2

  Helaas, die geruststelling kan u niet geboden worden zonder gegevens van het onderzoek dat uw huisarts heeft gedaan. Blijkbaar denkt de huisarts niet aan een cardiale oorzaak, terwijl dat wel degelijk tot de mogelijkheden behoort op basis van uw verhaal. Ik begrijp dat uw angstig bent. Wat heeft de huisarts over angina pectoris verteld of gevraagd? Nemen de klachten bijvoorbeeld toe bij inspanning en af bij rust?

  Reactie
  #3

  Hallo,

  nee de klachten veranderen niet of nauwelijks, zowel bij inspanning als rust. De problemen komen vooral als ik lig maar soms ook, zoals vandaag, op de dag. Mijn hartslag is overigens vrij normaal hoor, ook op dat soort momenten. Ik heb ook een bloeddrukmeter die hartritmestoornis aangeeft maar nog nooit dit signaal gekregen.

  De pijn die ik voel is geen druk van buitenaf maar eerder van binnen uit en soms met branderig gevoel.

  Reactie
  #4

  Dit zouden inderdaad zoals de huisarts al aangeeft symptomen kunnen zijn van brandend maagzuur. Vooral het feit dat de klachten optreden bij liggen zou kunnen betekenen dat maagzuur 'omhoog' komt de slokdarm in.

  Reactie
  #5

  Maagklachten zijn chronisch als u er al lang last van heeft (meer dan drie maanden) of als de klachten telkens weer terugkomen. Het is dan goed om eens te kijken wat u hieraan kunt doen. Soms is het nodig bepaalde gewoonten te veranderen om de klachten te verminderen. Het kan zijn dat u met medicijnen moet stoppen of juist (andere) medicijnen nodig heeft. Verder is het verstandig om eens na te gaan of er een oorzaak voor de klachten te vinden is. Bijvoorbeeld door een adem of bloedtest te laten doen of een kijkonderzoek van de maag en slokdarm.

  Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBD1e.htm

  Reactie
  #6

  U hebt last van brandend maagzuur, opboeren of pijn achter het borstbeen, vooral na het eten en bij bukken of liggen. Wat kunt u zelf doen aan refluxklachten? Voorkom drukverhoging in de buik. Zorg voor een zachte ontlasting, dan hoeft u minder te persen: drink twee liter vocht per dag, eet vezelrijk (groente, fruit en volkorenproducten) en beweeg voldoende. Probeer af te vallen als u te zwaar bent. Ook hoesten geeft druk in de buik. Als u rookt, probeer daar dan mee te stoppen. Niet-roken vermindert de kans op maagklachten. Ten slotte kan het helpen om het hoofdeinde van uw bed tien centimeter hoger te zetten. Het maagzuur stroomt dan minder makkelijk terug. Leg geen extra kussens onder uw hoofd, dan ligt uw lichaam in een knik en wordt de druk in de buik weer hoger.
  Bron: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGZiektebeschrijvingen/NHGZiektebeschrijving/Z023.htm

  Reactie
  #7

  Hartelijk dank voor de reacties!

  Eten heb ik daar waar nodig al geprobeerd aan te passen maar heb de juiste sleutel blijkbaar nog niet gevonden. (ik eet veel volkorenproducten, extra eiwit en groenten)
  Afvallen probeer ik inderdaad al te doen en bewegen doe ik ongeveer 2 keer 25 minuten per dag in de vorm van fietsen en wandelen doe ik wekelijks tussen de 30 en 60 minuten onafgebroken.
  Roken doe ik gelukkig al niet.

  Ik ga het maagonderzoek afwachten en ga een adem- en bloedtest aanvragen maar waar moeten ze mijn bloed dan op onderzoeken? En een galblaasonderzoek lijkt me dus ook overbodig als ik jullie zo hoor.

  Nogmaals bedankt.

  Reactie
  #8

  Beste

  Reeds jaren heb ik Tietze, doch is de naam als diagnose pas geplakt sinds dit jaar.  Vaak had/heb ik last van een zeer drukkende pijn onder mijn borstbeen, de plaats is ook niet steeds dezelfde. Als ik duw op mijn borstbeen of de aanhechting van mijn ribben is dat heel pijnlijk. Je gaat oppervlakkig ademen doordat je pijn hebt op je, borst en je gaat hyperventileren, waardoor je je nog beroerder gaat voelen, dus rustig diep in- en uitademen zijn echt noodzakelijk. Als je hyperventileert gaan je spieren in je borstkas ook samentrekken en je pijn verergert. Vaak heb ik gedacht dat ik een hartaanval had,maar mijn ecg en bloedtesten waren negatief.  De pijn kan tot een paar uur aanhouden. Sinds enkele dagen heb ik nieuwe symtpomen, ik krijg nu ook hartritmestoornissen, oorzaak nog onbekend, kan zijn door maagzuur en slokdarmspamsen (waar ik omeprazole voor neem), door mijn middenrif dat omhoog staat of vocht onder mijn borstbeen door de ontsteking van mijn Tietze. Probeer niet te panikeren, als je echt last hebt duw dan op je borstbeen en als dat pijnlijk is.. komt het wss niet van je hart. Ook mijn linkerarm doet vaak pijn, snijdende pijn... maar dat komt door de hyperventilatie. Ik ben niet gek, maar soms is het echt allemaal heel moeilijk te plaatsen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hier ook vaak 'hartklachten' zo'n pijn dat het me echt even lam legt..het begint boven mn buik tot helemaal in mn keel.

  voelt als zuurbrand maar ook weer totaal niet.

  Zo'n aanval duurt een Minuut of 3 en weer aantal min rust

  gister kwam het tot 4 x toe terug..daarna was ik doodop.Vandaag voel ik in mn borst en keel dat er 'iets' is gebeurd,napijn

  essure verwijdert eerder dit jaar maar helaas fragmenten in baarmoeder.

  klachten kunnen verergeren weet ik... maar Ben benieuwd wat dit voor pijn is...

  Reactie
  #10

  Het is net alsof ik mijn eigen verhaal lees maak je maar geen zorgen er is vast niks and de hand het is de angst die het erger laat lijken dan het is (mogelijk kan het ook hyperventilatie zijn) wat ook niet heel ernstig is.

  Reactie
  #11

  IK heb een vraag ;  Bij mij is ventriculaire extrasystole geconstateerd, nu gebruik ik metoprolol, daardoor een lage hartslag.  Ik krijg binnenkort een echo, en ik doe 2x in de week cardio fysio.  In rust heb ik een harslag wat varieert tussen de 40 , en 50 .  Bij inspanning op de lopende band bv  zit ik op 63  niet echt hoog.   Heeft iemand ervaringen, k voel me ontzettend moe, duizelig,  drukkend gevoel op de borst, soms misselijk, een dag niet vol kunnen houden.

  Reactie
  #12

  In rust  en soms tijdens het eten een spontaan opkomend drukkend gevoel op de borst.

  Daarna lijkt het alsof je hart in de keel zit ,  eten is even niet mogelijk en ademhaling wordt ook moeilijker. Na pittige activiteiten heb ik dit ook, maar dan met pijn op de borst die heviger wordt en ongeveer 5-6 min. aanhoudt . Het voelt heel angstig en ik moet er niet van zweten . Mijn huisarts heeft mij verwezen naar cardioloog en ik heb diverse onderzoeken gehad . Alles wat het hart betreft bleek goed te functioneren ,maar waar komen dan die klachten wel vandaan.?

  De cardioloog heeft wel omeprazol voorgeschreven ter voorkoming van maagklachten , voor mij een vraag heeft dit met de genoemde klachten iets te maken ?

  Reactie
  #13

  Je klachten zouden door de maag kunnen worden veroorzaakt. Maar dan had de cardioloog je beter naar een MDL arts kunnen doorverwijzen

  Reactie
  #14

  Ik heb dezelfde klachten, t begon met regelmatige maagzuur klachten en de laatste tijd hele erge hartkloppingen met pijn in m'n linkerarm. Ik ben twee keer meegenomen met de ambulance en ze hebben niks kunnen vinden en ook geen diagnose kunnen stellen. Ik ben nu zelf t hele internet aan t afzoeken wat t wel zou kunnen zijn, en het enige wat ik kan vinden wat het zou kunnen is een overgevoeligheid voor straling. Dit laatste lijkt me wat ver gezocht maar ik ben ten einde raad, en mijn dokter weet ook niet zo goed wat het wel zou kunnen zijn en ik voel me momenteel een beetje een proefkonijn met de pillen die ik steeds moet uitproberen

   

  Reactie
Reageer op: Combinatie maagzuur, hartkloppingen, steken en angst…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief