Fordyce’s spots???

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Ik heb een aantal lichtgele pukkeltjes aan de onderkant van mijn penis, ik heb toen wat rondgesnuffeld op internet en ben erachter gekomen dat het fordyce spots zijn. Mijn vraag is, hoe kan je dit behandelen? Groet gerrit

  Reactie
  #2

  Een behandeling voor plekjes van Fordyce is medisch gezien niet nodig. Maar als je om cosmetische redenen de plekjes verwijderd wilt hebben dan kan dat wel (met het risico op littekentjes). Een mogelijke behandeling is met tretinoïne dat ook voor acné wordt voorgeschreven. Een andere mogelijkheid is laser. Het beste is om naar een dermatoloog te gaan en niet zelf te gaan rommelen (risico!).

  Reactie
  #3

  Lees ook: http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/222696-Een-wit-achtig-raar-bulte-op-me-balzak.html en andere berichten over bultjes penis en balzak.

  Reactie
  #4

  Lees ook:

  witte bultjes overal op penis en balzak
  http://www.dokter.nl/forum/SOA-overigen/129036-witte-bultjes-overal-op-penis-en-balzak.html

  Bultjes/puistjes op balzak en penis
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/192655-Bultjes/puistjes-op-balzak-en-penis.html

  bultjes op mijn balzak en piemel
  http://www.dokter.nl/forum/Penis-testikels/261117-Bultjes.html

  Reactie
  #5

  http://www.youtube.com/watch?v=vkuUTbn2F0Q

  Reactie
  #6

  Niet, ik verbaas me over sommige antwoorden. Als je iets niet weet antwoord dan ook niet. Dit is niet te behandelen. Niet met medicatie, en niet met operatie.

  Reactie
  #7

  Jawel, er zijn dure cosmetische behandelingen mogelijk. Maar dit wordt niet vergoed en moet je dus zelf betalen.

  Reactie
  #8

  Maar kan het eigenlijk ook geen kwaad in de zin van kanker, ik zie het als een huidaandoening die me niet gezond lijkt voor de huid. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of er al iemand is die een goed resultaat heeft gehad met Tretinoingel, kamp zelf ook met het probleem. Ik kan ook wel zeggen dat ik er qua zelfvertrouwen niet echt op vooruit ga.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Een behandeling voor plekjes van Fordyce is medisch gezien niet nodig. Maar als je om cosmetische redenen de plekjes verwijderd wilt hebben dan kan dat wel (met het risico op littekentjes).

  Een mogelijke behandeling is met tretinoïne dat ook voor acné wordt voorgeschreven.

  Een andere mogelijkheid is laser. Het beste is om naar een dermatoloog te gaan en niet zelf te gaan rommelen (risico!).

  Reactie
  #10

  Ik slik nu zelf al 2 maanden isotretinoine en ik had ook last van Fordyce, nu ben ik er al helemaal vanaf! Maar je kan het alleen krijgen als je last hebt van acne dus dat is een minpuntje.

  Door de isotretinoine worden je talgklieren zo goed als uitgeschakeld waardoor er ook geen nieuwe talg in de fordyce bultjes komt en waardoor ze weggaan, de bijwerkingen zijn wel irritant van isotretinoine( extreem droge ogen, extreem droge huid, het is slecht voor je lever en je mag geen alcohol zolang je het gebruikt).

  Reactie
  #11

  Hallo,
  ik ben 14 en ik heb het ook rond en op mijn schaamstreek, eigenlijk sinds ik in de puberteit ben. Ik heb alles geprobeerd. Speciale zeep, haren wegknippen enz en het jeukt ook nog eens. Gaat dit uitijndelijk vanzelf weg? Ik heb ook last van acne maar hiertegen werkt de zeep wel best goed.

  Reactie
  #12

  Iemand alsjeblieft? Wil niet opdringerig zijn maar ik wil het erg graag weten.

  Reactie
  #13

  Ik heb hier namelijk ook last van voornamelijk om het er echt veel zijn en ze ook op mijn balzak groeien . Ik voel me echt onzeker , ik word er zor van zeg me aub wat middeltjes of truckjes tegen dat aub

  Mvg

  Reactie
  #14

  Lees het bericht van Bart, 10-02-2012 19:22

  Reactie
  #15

  Hallo mensen, ik heb hier zelf ook last van. Als je wilt weten wat het is ga naar Wiki daar staat ALLE UITGEBREIDE INFORMATIE OP, ''wat u maar nodig heeft'' Zoek naar dit ''Fordyce''. Met Vriendelijke Groet Jean

  Reactie
Reageer op: Fordyce’s spots???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief