Chronische hyperventilatie?

 • #1

  Goedemiddag,

  Ik ben een blijde vrouw en moeder van 6 kinderen.

  Ik heb vorig jaar april een hyperventilatie aanval gehad. Daarna erg angstig gebleven en nog een paar keer een aanval gehad. Waarschijnlijk doordat ik van mezelf nogal gejaagd ben, en onze jongste veel huilde als baby en een puber die niet goed in haar vel zat.
  Ik ben 3x na zo'n aanval gecheckt, hart en longen zijn gewoon goed, bloeddruk is wat laag, maar dat heb ik altijd gehad.
  Daarnaast kreeg ik echt allerlei klachten..band om m'n hoofd, soort verkoudheid waarbij ik niet hoefde te snuiten, maar wel snot weg moest slikken, spierpijn , hartoverslagen, moe en vooral angstig.
  Ik geloofde eigenlijk niet dat het hyperventilatie was, omdat ik geen moeite had met ademen. Een tijdlang ging het weer beter, wel vaak gespannen in bepaalde situaties.
  Sinds begin dit jaar heb ik weer zo'n aanval gehad, met hartkloppingen. Daarna veel opvliegers, ook zomaar tijdens mijn slaap. Daarna kreeg ik weer allerlei vage klachten, zoals druk op de borst en in het hoofd. Nu ben ik ook al een aantal weken niet lekker met een vieze smaak in mijn mond. Dat niet lekker zijn gaat erg op en neer, soms is het ineens weer weg, lijkt het, soms overvalt het me weer en de vieze smaak blijft..ik ben zo bang dat ik wat ergs mankeer steeds, daardoor blijf ik zo gespannen. Ik slaap gelukkig goed, Maarten wel veel wakker door onze jongste dochter. Mijn nachtrust is eigenlijk nooit volledig.
  Ik ben 2 weken geleden nog gecheckt bij de huisarts, hart en longen zijn goed, zuurstof is 100p%.
  Weet u of dit chv is?

  Reageer
  #2

  11 maart 2024 om 10:35#4
  Kijk eens in andere topics over angst,stress en hyperventilatie.
  Daar passen je klachten wel bij.
  Daar kom je waarschijnlijk ook de hyperventilatie test tegen,die je zelf kunt doen.
  Je kunt voor je klachten ook naar een fysiotherapeut gaan, die kan wat doen aan de spierspanning en je ook helpen je ademhaling te reguleren dmv ademhalings en ontspanningsoefeningen

  (Het is btw een beetje onnodig om vragen dubbel te stellen)

  Reageer
  #3
  Reageer
Reageer op: Chronische hyperventilatie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief