moet ik dit verder laten onderzoeken of niet?

 • #1

  geachte dokter,
  ik ben een 29-jarige vrouw, moeder van twee jonge kinderen maar met enorm veel klachten namelijk:
  *enorme buikpijn waar ik amper van recht kan staan waarop de huisdokter zegt dat het spastische darmen zijn hiermee zit ik al vier jaar bijna vijf.Wanneer ik ongesteld ben is de pijn groter en ik verlies veel slijm en eiwitten via mijn vagina.Is da normaal want de gynecoloog reageert er nie op als ik dit vernoem.ook ben ik duizelig,heb ik koorts en ben ik misselijk.mijn man denkt aan tss, kan dit?
  *mijn armen en benen voelen wegen voor mij enorm zwaar waar een huisdokter op zegt: dat dit fybromyalgie is aangezien hij niets vind in mijn bloed en dit zou komen door mijn slaapgebrek en als ik wel slaap beweeg ik enorm veel zelfs slaapwandelen zit erbij.
  *zware hoofdpijn waarvan men zegt dat dit migraine is.
  ik zou graag willen weten wat ik mankeer volgens jullie,of ik dit verder moet laten onderzoeken en of mijn man gelijk heeft of het tts is?
  ik hoop snel iets van jullie te kunnen horen en duidelijkheid te krijgen.
  dank bij voorbaat,
  bosch de vliegher kelly en gezin

  Reageer
  #2

  Ik kan geen argumenten ontdekken die de mening van de verschillende dokters kan weerleggen. Het toxic shock syndroom lijkt mij niet erg waarschijnlijk gezien de genoemde symptomen niet rijmen met die van tss. U heeft bijvoorbeeld geen last van braken en bovendien geen hoge koorts.
  Wel kan ik mij goed voorstellen dat u toch medische hulp nodig heeft voor de klachten die u heeft waar u zich niet voldoende bij geholpen voelt. Dit zou ik gewoon met de huisarts overleggen en neem desnoods uw partner mee zodat u beiden goed wordt geïnformeerd over de aard van uw klachten en wat u er zelf aan kunt doen.
  Het prikkelbare darm syndroom bijvoorbeeld kunt u heel goed zelf 'behandelen' met dieetmaatregelen. Doet u dat? Neemt u uw verantwoordelijkheid hierin? Of legt u telkens alle schuld bij de dokters die u niet 'helpen'?

  Reageer
  #3

  Ik vind de vraagstelling onzorgvuldig: wie kan beter beoordelen wat uw probleem is dan uw eigen huisarts. Op basis van de genoemde argumenten lijkt er geen reden een second opinie te overwegen. Wel lijkt er onvoldoende informatie gegeven te zijn, in ieder geval in uw ogen.

  Voor meer informatie zie:

  Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
  http://www.pdsb.nl/index1.php

  Fibromyalgie patiëntenvereniging
  http://www.fesinfo.nl/

  Reageer
  #4

  Ik vind dit toch wat vreemd klinken: enorme pijn die de huisarts afdoet als niet problematisch. De samenhang met de menstruatie kan duiden op een gynaecologische oorzaak als myomen. Is dit uitgesloten? Op welke wijze?

  Reageer
Reageer op: moet ik dit verder laten onderzoeken of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief