kan je iemand iets aan doen tijdens slaapwandelen?

  • #1

    Kan je iemand iets aan doen tijdens het slaapwandelen?
    Mijn zoontje van 6 jaar is regelmatig aan het slaapwandelen. Tijdens het slaapwandelen spookt hij vaak rond in de slaapkamer van mijn dochtertje. Meestal kom ik naar boven als hij net haar slaapkamer uitkomt, dus ik weet niet wat hij daar allemaal gedaan heeft.

    Reageer
    #2

    veel mensen slaapwandelen, gelukkig gaat dit bijna altijd goed.
    wel zorgen dat de buitendeur goed dicht zit en dat de ramen beveiligd zijn.

    er zijn wel enkele gevallen bekend van mensen die tijdens slaapwandelen geweldadig zijn, ze moeten dan voor hun eigen en de veiligheid van een ander, tijdens de nacht worden opgesloten, dit zijn gelukkig grote uitzonderingen.

    toch kan ik mij voorstellen dat je dit vervelend en eng vindt.
    misschien kun je maatregelen nemen, zoals een van de kamers afsluiten?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    Meestal is dit een teken dat het kind teveel drukte heeft ervaren de afgelopen periode. Minder activiteiten, of in ieder geval minder nieuwe dingen op hem af laten komen zal de frequentie van de nachtelijke spooktochten hoogstwaarschijnlijk doen afnemen.

    Je hoeft hier trouwens verder weinig aan te doen, in de regel. Zorg er wel voor dat het mannetje zich niet kan bezeren, en geen vervelende dingen kan doen in jouw dochters kamertje. Een traphekje, zijn kamerdeur op een haakje, eenvoudige maatregelen om hem wat te beperken. En naturlijk het raam sluiten of vastzetten zodat hij er niet uit kan vallen. Net zoals zijn bed, als dat hoog is, of gevaarlijk kan zijn.

    Als je tegen hem gaat praten of wilt troosten, zal dat meestal averechts werken, dus laat hem lekker uitrazen en houd het in de gaten. Erna valt hij weer gewoon inslaap om de volgende dag wakker te worden alsof er niets gebeurd is.

    Reageer
    #4

    Hallo,

    bedankt voor jullie reactie. Ik laat mijn zoontje gewoon zijn gang gaan als hij aan het slaapwandelen is. Na een tijdje rond gedwaald te hebben laat ik hem even plassen en vertel ik hem dat ik hem weer naar bed breng. Tot nu toe laat hij zich gewoon weer naar bed brengen.
    Ik weet niet of een haakje op de deur een oplossing is....ik denk dat hij heel panisch wordt als hij door heeft dat hij er niet uit kan en mijn dochtertje zou het ook niet fijn vinden.
    Gisteravond lagen we al in bed toen hij er weer uit kwam....ik ben gewoon met hem mee gelopen naar beneden en heb hem daar een poosje laten lopen. Om eerlijk te zijn moet ik er ook nu wel om lachen, want hij glundert helemaal als ie aan de wandel is...hahaha. Toch is het wel vervelend....zeker als hij in andere slaapkamers aan het dwalen is.

    Reageer
    #6

    vraagje is het geweldadige slaapwandelen echt zo uitzonderlijk? ik ben namelijk heel actief s'nachts en geweldadig na mijn man toe.. en kan ook sexueel hem lastig vallen.. ik ben bij 2 slaapklinieken geweest en de dokter stelde me niet echt gerust met zijn stelling dat ik tot moord toe in staat ben in me slaap en dat hij verder weinig kondoen er tegen.. ik zet mezelf wel vast in me slaap want ik wil niemand wat aandoen in me slaap.. maar ik wordt nergens wakker van ook reageer ik niet op me naam en lijkt er ook op dat me slaapwandelen gecombineert gaat met dissociaties in me slaap.. zijn er andere die dit herkennen en of tips hebben om er mee om te gaan? ik heb er erg veel last vab en en mijn partner al helemaal..

    Reageer
    #7

    Heb je nog andere aandoeningen of ziekten?
    Gebruik je medicijnen?
    Heb je veel last van nachtmerries?
    Heb je in het verleden een trauma opgelopen?

    Reageer
Reageer op: kan je iemand iets aan doen tijdens slaapwandelen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief