branderig gevoel uiteinde slokdarm bij eten/drinken

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hi,

  ik heb al een week last van een brandende slokdarm bij het slikken.
  Het is anders dan maagzuur wat omhoog komt omdat het in dit geval om het afdalen in de slokdarm gaat. Ik voel het eten en drinken letterlijk naar beneden glijden onder begeleiding van een branderig gevoel (a la maagzuur) met als grote finale (wat ik denk dan het) einde van mijn slokdarm en begin van mijn maag is. Ik heb vanmiddag maagzuurtabletten gehaald maar die halen niets uit. Ik heb zoals eerder al gezegd ook wel eens last van maagzuur maar de afgelopen tijd geen last gehad van oprispingen. Google leerde me dat ik of toch maagzuur heb of slokdarmkanker, daarom leek het me de moeite waard om even te checken..

  Alvast dank voor reacties

  Groet,

  Jan

  Reactie
  #2

  Achalasie?

  Reactie
  #3

  Lees meer vragen en antwoorden over achalasie:
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=Achalasie&sa=zoeken

  Reactie
  #4

  Dank voor jullie reactie, ik heb echter niet het idee dat het eten blijft hangen en het voelt ongeveer hetzelfde bij vloeistoffen en dat zou toch bijna niet kunnen blijven hangen?

  Reactie
  #5

  Globusgevoel?

  Reactie
  #6

  Geen brok in mijn keel, echt branderig gevoel uiteinde slokdarm. Zou best wel iets te maken kunnen hebben met iets van een opstopping in combinatie met branderig gevoel maar ik vind het zo raar dat ik ook last heb met vloeistoffen? het is ook extra erg met bijvoorbeeld sinasappelsap of wijn.

  Groet

  Reactie
  #7

  Alles wat u inslikt gaat via de slokdarm naar de maag. Rondom de doorgang van de slokdarm naar de maag zitten de middenrifspieren. Als deze spieren de doorgang niet goed sluiten, kan de inhoud van de maag in de slokdarm terugstromen. Daarbij kan het maagzuur het slijmvlies van de slokdarm irriteren. De maaginhoud stroomt vooral terug als u zich bukt of gaat liggen, of als de druk in uw buik toeneemt (bijvoorbeeld bij overgewicht, persen of hoesten).

  Lees verder/Bron:
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD1b.htm

  Reactie
  #8

  het lijkt mij op irritatie/ontsteking in de slokdarm. Dit kan erg hardnekkig zijn.

  Je slokdarm ontlasten is moeilijk, want je kunt niet stoppen met eten en drinken. Wel kun je het makkelijker maken voor je slokdarm om te genezen.

  -maagzuurremmers
  -geen gekruid eten
  -geen zure producten
  -niet te koud en heet eten
  -geen koffie, chocooade, pepermunt

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Deze posts zijn al een paar jaar oud zie ik, maar ik heb dezelfde klachten als jan en vraag me af of iemand al weet wat het is.
  Mijn klachten zijn dus: branderig gevoel in keel en gedeelte slokdarm als ik eet of drink. Ook als ik ga liggen maar het komt niet vanaf mijn maag.

  Reactie
  #10

  Hallo anoniem, weet u al wat het is? Ik heb dezelfde klachten en ben erg benieuwd wat het kan zijn.

  Reactie
  #11

  Lichen planus wellicht!

  Reactie
  #12

  Tja, ik heb hetzelfde. Het is gelijdelijk aan steeds erger geworden. Bij sommig eten en drinken is het heel heftig. Had het er gisteren nog over, dat ik misschien toch eens naar een dokter moet gaan. Last van opkomend zuur heb ik niet of nauwelijks.

  Dacht ook dat het bij het einde van de slokdarm en ingang maag was, zoals het voelt.

  Reactie
  #13

  hallo iedereen, heb ook heel veel pijn aan het uiteinde van de slokdarm als ik iets eet of drink, een erg branderig gevoel, weet iemand wat het is en wat ik er aan kan doen, ook de maag die veel oprispt, groetjes, Anita

  Reactie
  #14

  jammer dat er hierdoor iedereen maar 1 bericht gepost word met last en verder niks over de afloop ervan.

  ik heb zelf ook last van branderigheid in de keel/slokdarm bij het eten

  als ik slik maar ook wat dieper adem haal dan voel ik het.mijn hele strottenhoofd lijkt geirriteert, en ik heb geen opkomende maag of zuurbranden bij mijn weten. ook geen brok in de keel en slikken van eten gaat gewoon goed en zonder pijn.ik kan gewoon grote happen doorslikken zonder dat het blijft hangen. alleen die branderigheid is erg irritant.

  Reactie
  #15

  Al weken last van branderig gevoel in slokdarm ,soms oprispingen vaak met eten pijn in slokdarm bij de borstkast met zakken van eten .Wordt ook wel wakker met pijn tussen borst branderig gevoel slikken

  jack

  Reactie
Reageer op: branderig gevoel uiteinde slokdarm bij eten/drinken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief