Verslikken in niets kriebel keel

  • #1

    Hallo ik heb ben een vrouw van 27 en ik heb al een tijd het gevoel of er iets kriebelt in mijn keel ik verslik me ook vaak in niets en bij diep ademhalen kriebelt het net of er wat in de weg zit.

    Ik heb van alles al geprobeerd honing melk trachotil keelsnoepjes maar het gevoel blijft net of er een graatje vast zit of haartje.

    Ik ben al bij de dokter geweest want tijdens het verslikken stik ik echt bijna dit gebeurd zo wat heel de dag door hij vertelde me dat het wat rood was mijn keel maar voor mijn gevoel zit het dieper in de keel.

    Ik ben net met mijn vinger in mijn keel gegaan om te voelen want het jeukt en ik voel dan achter op mijn tong en klepje en daarop wat bobbelige ribbels kan het moeilijk omschrijven hoort dit? . En hoe kom ik van dit gevoel af.

    Ik heb ook al maanden last van maagzuur/boeren/maagpijn weet niet of het daar iets mee te maken heeft?

    Liefs Jessica

    Reageer
    #2

    Dat klepje met ribbels hoort daar te zitten. Dat is namelijk het strottenklepje. Als je veel last hebt van maagzuur, zou dat de oorzaak kunnen zijn. Ga dus terug naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de MDL arts.

    Reageer
    #3

    Hoi bedankt voor het bericht ik ben al een tijd bezig voor mijn maag pas een scopie willen doen maar uiteindelijk aangekomen durfde ik niet meer ik heb nu mij omeprazol opgehoogd gekregen van 20 naar 80 (nog niet aan begonnen) omdat ik me best druk maak om het verslikken .
    Is er iets wat ik tijdens zn aanval kan doen? En is er dan iets geïrriteerd wat het kriebel gevoel geeft?

    Groeten Jessica

    Reageer
    #4

    Om te beginnen zou ik eens met de omeprazol aan de slag gaan. Die is namelijk bedoeld om ervoor te zorgen dat je minder last hebt van maagzuur. Je hebt klachten, maar de therapie die is voorgeschreven of het onderzoek dat aangeraden wordt laat je niet doen...zo gaan die klachten dus nooit weg.

    Reageer
    #5

    Ik begrijp uw reactie maar het ligt gecompliceerder ik heb al jaren last van angt/paniek vele therapie heb ik er mee leren om gaan.

    Maar een angst voor medicijnen en onderzoeken ontwikkeld omdat het medisch iedere keer fout is gegaan (o.a klaplong over het hoofd gezien wat op paniek werd geschoven terwijl ik echt aangaf benauwd te zijn)

    Medicatie ook vaak benauwd geworden dus soort van angst vetrouwen kwijt geraakt .
    Al een hele overwinning voor me dat ik nu zn4 maanden omeorazol slik vorige week is me verteld het op te hogen dat probeer ik op eigen tempo.

    Het onderzoek ging niet omdat de arts net voordat hij met zijn slang kwam vertelde dat je je wat kon verslikken toen blokkeerde ik helaas.

    Van paniek of spanning totaal geen last maar het verslikken in niets is best beangstigend

    Reageer
    #6

    Maagproblemen daar weet ik nu van . Waarschijnlijk last van reflux maar mijn vraag is ook meer of het verband heeft en wat ik tijdens zn aanval kan doen ik hoest dan niet maar het lijkt of er iets vast zit in mijn keel en daardoor verslik ik me ..

    Reageer
    #7

    Bij een reflux zou dat kunnen. Het maagzuur brand dan inderdaad in je slokdarm. Dat kan inderdaad een knijpend gevoel geven. Omdat je dan niet goed durft te slikken verslik je je. Op dat moment kun je dan alleen wat water drinken. Maar ik zou in ieder geval met die omeprazol gaan beginnen.

    Er zal in ieder geval geen verbetering komen als je niets doet.....

    Overigens wat de gastroscopie betreft:
    Het zou goed zijn om dat onderzoek toch te laten uitvoeren. Vraag dan vooraf een roesje. Dan krijg je van het onderzoek totaal niets mee en hoef je ook niet bang te zijn dat je je verslikt.

    Reageer
    #8

    "Fijn" om te weten dat het ook daar aan zou kunnen liggen.

    Heeft geeft indd een knijpend gevoel en of er iets vast Zit.

    Roesje /keelverdoving helaas geen optie voor me eventueel een dunnere slang maar eerst eens kijken indd of het verbetering geeft met ophogen van de medicatie.

    Wat wel raar is ik voel/proef geen maagzuur maar het voelt bedrukkend irriterend.

    Ik maak me soms wel zorgen of het iets heel ernstigs is.

    Bedankt voor uw tijd

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je hoeft dat niet perse te proeven.

    Waarom is een roesje geen optie voor je?

    Reageer
    #10

    Mijn angst is verslikken/stikken controle verlies.

    Ik heb altijd wel pech met medicatie gehad zo ook met bijv verdoving bij de tandarts krijg ik hartkloppingen van tegenwoordig krijg ik citanest als er wat gedaan moet worden.

    Beetje hypochondrie erbij ook ik ben bang voor bijwerkingen arts heeft me verteld dat een roesje gevaarlijker is dan zonder dus dat durf ik al niet. Al zou ik graag willen weten waar ik last van heb.

    Dus over een tijd hoop ik wat minder angstig te zijn en te kijken if er iets zit wat er niet hoort of dat het echt reflux/maagklepje kan zijn.

    Reageer
    #11

    Dat is wel een vervelende situatie...
    Heb je dit probleem ook wel eens met een psycholoog besproken?

    Reageer
    #12

    Ja meerdere therapieën gehad Emdr was mijn laatste.
    Ik moet er mee leren leven dat ik wat angstiger ben in bepaalde dingen heb het gelukkig onder controle nu nog het vertrouwen in het medische wereldje terug krijgen.

    Reageer
    #13

    Okay.
    Je probeert het dan in ieder geval.

    Succes.

    Reageer
    #14

    Herkenbaar! Bij mij ook. Maagonderzoek niks bijzonders. Longfoto ook niet.

    Reageer
Reageer op: Verslikken in niets kriebel keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief