Hyperventilatie of ziekte van menerie

  • #1

    ik heb al 1 jaar last van duiZeligheid ik lijd aan chronsh hyperventilatie maar 3 maanden geleden heb ik heftige duizelighds aanvallen gehad 5 dagen lang gevoel alsof ik in eeen boot of achtbaan zit ik ben vverder niet misselijk maar een vol gevoel in sinussen hoofd oren kno arts geweest en hij Zij dat het hyperventilatie is maar kan ook menerie zijn pillen voorsgeschreven maar aanvallen waren over en ik heb het noet gebruikt sinds vandaag weer duizelig heel eng ik weet het niet meer Zou het ziekte van menerie kunnen zijn ik ben 26 jaar oud

    Reageer
    #2

    niEmand? Tandor?

    Reageer
    #3

    Die  vraag kan natuurlijk niemand zo beantwoorden..   Maar hyperventilatie kan natuurlijk ook heel goed.

    Reageer
    #4

    Herkenbaar!!! Was eerst hier ook eerst chronische hyperventilatie . maar de klachten werden ergen   vervolgens toch onderzoeken gehad en idd ook meniere is gediagnosticeerd.

     

    Nu medicatie en het gaat vrij goed.

     

    Reageer
    #5

    Dit herken ik heel goed. Jarenlang werd mij verteld dat ik zonder het te weten aan het hyperventileren was. Toen ik in de trein zo ziek werd dat ik plat op de grond ben gaan liggen, werd me verteld dat ik treinangst had en naar een psycholoog moest.

    Anders werd het toen ik keer op keer oorontsteking had en ik de docent niet meer kon verstaan. Ik heb menig docent boos gekregen doordat ik een nogal ongeïnteresseerde indruk maakte (alles wat er verteld werd hoorde ik niet).

    Ik bleef op een gegeven moment wekenlang thuis en had toen mijn zoveelste oorontsteking en was echt elke dag duizelig. Uiteindelijk ben ik toen in een rolstoel naar de KNO-arts geweest. De arts besloot een CT en MRI te maken. Niets te zien. Maar ik bleef duizelig.

    Bij mij kwamen er steeds vaker drop attacks voor. Dat je dan zo duizelig bent, dat je wel bij bewust zijn bent maar uit het niets op de grond valt. De dokter heeft dat gezien en besloot mij medicijnen voor te schrijven (betahistine en cinnarizine). Mijn klachten zijn jarenlang behandeld als Ménière. Ik heb inmiddels vijf trommelvliesbuisjes versleten en twee keer een verruiming van de gehoorgang gehad.

    Ik heb door gehoorverlies, geruis en gesuis aan de prednison gezeten, totdat de dokter opeens met injecties op de proppen kwam. Deze injecties worden door mijn buisjes in het trommelvlies gespoten. Sindsdien ben ik maanden aanvalvrij, is het gehoor beter en heb ik minder last van tinnitus. Door het resultaat is mijn diagnose definitief Meniere geworden. De klachten begonnen toen ik 18 was. Nu ben ik bijna 26.

    Met andere woorden: laat goed nagaan of je Meniere hebt. Met name het volle gevoel (dat noemen wij een wattenhoofd) en druk op de oren komt me bekend voor.

    Succes! En mocht er uiteindelijk wel Meniere uitkomen, bedenk dan... er is hoop.

    Reageer
Reageer op: Hyperventilatie of ziekte van menerie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief