tinnitus?

 • #1

  Hoi,

  ik heb al wat vaker een onderwerp hierover geopend. Ik heb al een jaar last van mijn oren. Toen ik een bijholteontsteking had gingen mijn oren dicht zitten en sindsdien lijkt het alsof ze dicht zitten + ik hoor een geluid als ik 's avonds lig. Ik weet nu nog steeds niet of dit tinnitus is, ja of nee. Ik heb bij de huisarts twee keer een neusspray gekregen en die hebben niet geholpen, nu ben ik onder behandeling bij een kno en heb een neusspray gekregen die niet werkt, maar ik heb het gevoel alsof ik niet serieus wordt genomen :/ en dat de 'behandeling' dus ook binnenkort stopt..

  Dat geluid en het 'druk gevoel' is er echter nog steeds en ik vraag mij af of ik hier ooit vanaf kom ... Als ik slik dan hoor ik mijn oren kraken maar ook gewoon in mn achterhoofd. Als ik gaap dan kraakt het. Soms heb ik ook last van mn kaken. En als ik gaap heb ik trouwens ook dat ik dat geluidje hoor soms. Hoe harder ik gaap hoe harder het geluidje er is. En als ik dan stop met gapen dan is het weg. Dus ik denk niet dat het tinnitus is, maar wat is het dan wel? Ik word er gewoon gek van, ook van het geluid maar vooral omdat ik niet weet wat het is! Als het tinnitus was dan zouden mijn oren toch niet een druk gevoel hebben? Dan zou ik het toch eigenlijk de gehele dag moeten horen? Dan zou ik het toch niet 'zelf kunnen opwekken' door middel van gapen. Ik heb het gevoel alsof er nog lucht of vocht in mn buizen zit. Maar de arts heeft gekeken en mijn buis van Eustachius en mn trommelvlies zien er gewoon netjes uit .... en ik krijg ook geen buisjes..

  Heeft iemand dezelfde ervaring?

  Reactie
  #2

  Hoi!

   

  Het zou kunnen dat het van de ontsteking komt. Echter is het oor iets heel vreemds...

  Eigenlijk weet niemand hoe het in elkaar zit.

  Dat geluidje met gapen, die heeft iedereen als het stil is, je hebt tinnitus als je constant een suis,piep etc hoort. dus niet alleen wanneer je ligt, tenzij je heel veel afleiding hebt elke dag, misschien verneem je het dan alleen in bed. Als het stil is zou je het moeten kunnen horen.

   

  Tinnitus is zoals vele zeggen niet alleen suizen, het is meer, kraken van de oren, een vol gevoel, nek en kaak klachten, hoofdpijn. Het hoort bij Tinnitus. Het hoeft dus niet van je ontsteking te komen.

   

  Daarnaast kan het zo zijn dat er door de ontsteking een stukje buis aan je trommelvlies is gegroeid waardoor je dus een wat voller gevoel met het suizen.

   

  Suizen krijg je wanneer de trilharen te veel in een snelle tijd zijn afgestorven (plat gaan liggen) of dat de signalen door het hoofd verkeerd geïnterpreteerd gaan worden, dit kan komen door een brughoektumor.

   

  Veel sterkte maar ik ben bang dat er weinig is, je zou kunnen overwegen of ze even met een camera naar je buis gaan kijken, ze zien dan alleen de ingang dus dat is niet alles, of probeer buisjes, maar dit is ook niet geheel zonder risico's.

  Reactie
Reageer op: tinnitus?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief