Druk op keel

  • #1

    Ik heb al een tijdje last van druk op mijn keel. Als ik eet of drink heb ik er geen last van (geen pijn of moeite met iets doorslikken). Als ik me er mee bezig houd, dan wel. 's Nachts geen last, maar 's morgens is het er ineens. Misschien omdat ik er dan aan denk en het maakt me ook weer behoorlijk zenuwachtig dat het iets ernstigs is. Ik heb het vaker gehad en toen ging het ook wel weer over. Soms voel ik dan opeens mijn keel (niet pijnlijk, maar het drukt dan of zoiets). Ik haal wel vaak slijm op (niet schrapen, maar het slijm naar boven halen met een bepaalde beweging). Ik ben er echt mee bezig, zit het nu tussen mijn oren of is er echt wat aan de hand?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch vooral tussen je oren zit.

    Reageer
    #3

    Hoe kom ik er van af? Want ik heb het nu al een week. 's Morgens heb ik er geen last van.

    Reageer
    #4

    Door er niet op te letten en je keel niet onnodig te schrapen...

    Doe eens de test op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #5

    Ik scoor 63 op de test. Is de kans dus groot aanwezig dat ik hyperventilatie heb?

    Ik word echt gek van mijn keel, want de ene keer denk ik het zit tussen mijn oren en  probeer er niet aan te denken, of begin ik er aan te denken omdat ik die druk echt voel? Ik ben ook best wat bezig met het ophalen van het slijm uit mijn keel, niet door schrapen, maar door het letterlijk ophalen. Ik zit er vervolgens ook steeds aan en laat vaak boeren om lucht te krijgen. Overigens nog geen last tijdens het eten/drinken. Misschien een beetje tijdens 'droog' voedsel, maar dit kan natuurlijk ook weer komen door het te kort aan slijm? Soms heb ik zo'n kokhalzend gevoel, daar lijkt het op. Alsof ik op het punt sta om te kokhalzen. Hoort dit er dan allemaal bij?

    Reageer
    #6

    Met een uitslag van 63, kun je er vanuit gaan, dat dat zo is. Dat verklaart dan ook meteen je klachten.

    Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.

    Reageer
Reageer op: Druk op keel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief