langdurig hoesten met adem tekort en kokhalzen

 • #1

  hoi,

  ik heb al iets van bijna 2 maanden last van hoesten. het begon met een soort van griep/koorts en toen is het hoesten niet meer afgenomen. het werd zelfs erger. eerst was het dus gewoon hoesten maar na een poosje werd het wat luider, vervolgens nog heviger plus hoestbuien, toen op het gegeven moment had ik last van hoestbuien met adem te kort en stikte ik steeds bijna, later begon ik zelfs te kokhalzen bij buien of een normale hoest, later deed het pijn en zo ging het maar door en nu is het een mix van ze allemaal. ik hoest niet elke 2 minuten maar wel heel vaak op een dag. ik heb al een keer mijn keel laten bekijken voor dat ik ziek werd 2 maanden geleden maar ze konden toen niets vinden (want toen had ik ook last van hoesten maar niet zo erg als nu). het is ergens wel een kriebelhoest maar ook komt er slijm uit. soms als ik hoest komt er heel veel slijm uit mijn  mond. mijn moeder zegt dat ik zachter moet hoesten maar dat lukt niet. heeft iemand tips? of weet iemand wat het kan zijn? of moet ik toch terug naar de huisarts?

  Reactie
  #2

  Ik zou toch met de klachten naar de huisarts gaan.

  Reactie
  #3

  Voor je hele gezondheid is in elk geval je voeding belangrijk. Zeker als je deze klachten hebt beter weinig of geen zuivel gebruiken omdat dat slijmvorming geeft. Ook geraffineerde suikers en witmeelproducten zijn af te raden.

  Voor je hele weerstand zijn allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en antioxidanten belangrijk. Onder andere vitamine C en D zijn belangrijk. https://voorkomziekte.wordpress.com/2015/04/05/wat-te-doen-bij-keelpijn-heesheid-hoesten-verkoudheid-keelontsteking-amandelontsteking-longontsteking-voorhoofdholtontsteking/

  Reactie
  #4

  Een middel als Sambucol kan ook je weerstand verbeteren. Verder kan je aan kruidenmiddelen denken voor het hoesten, misschien iets met helenium.

  Reactie
  #5

  hoi Eva,

  mag ik vragen of je nog steeds lat heb van hoesten of er inmiddels meer duidelijkheid hebt gekregen over wat het was?

  ik heb namelijk exact dezelfde klachten.

  Reactie
  #6
  • Ik heb deze klachten ook al heel lang.Fijn om te weten dat ik dus niet de enige ben.
  Reactie
Reageer op: langdurig hoesten met adem tekort en kokhalzen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief