vragen omtrent de nervus vagus

 • #1

  Hallo Allemaal,

  Mijn vraag is: is het mogelijk om dood te gaan aan een nervus vagus die in een staat van shock terecht is gebracht?

  Door medisch wanhandelen was mijn keel in een staat van zware overspanning terechtgekomen. Ik had al zware chronische ptss, met klachten rond de keel als gevolg van trauma.

  Inmiddels begrijp ik dat een van de aftakkingen van de nervus vagus naar de larynx gaat en vanaf daar over de slokdarm, regelrecht naar de maag, en vanaf daar verder gaat. Ook dat een grote functie van de vagus is om sensorische signalen terug naar het centrale zenuwstelsel te geven over de staat van organen, en in dit geval mijn keel denk ik.

  Als gevolg van de shock was mijn maag verkrampt geraakt en mijn middenrif in een staat van overspanning terechtgekomen waardoor ik hevige refluxziekte had ontwikkeld. Hierdoor maakte shock door overspanning van de keel plaats voor doodsangst door een diep geerodeerde slokdarm en keel. Ik heb geen talent voor psychoses, maar de angst was 24-7 tegen psychoses aan. Het was extreem. Iets waardoor de maag alleen nog maar meer zuur opgaf en mijn keel heel diep kapot was gegaan, en ik ook een verwonding opliep in de larynx door een stukje ruw voedsel. Dit leek erg veel met mijn zenuwstelsel te doen. Kan het kloppen dat het zenwustelsel dit als levensberdreigend/stresserend opvat?

  Op het 'hoogtepunt' heb ik ervaren dat mijn lichaam heel erg verzwakt en uitgemergeld was, en dat er onderwijl een onnoemlijk gehalte aan doodsangst door me heen ging. Het was alsof mijn hoofd op het lichaam van iemand anders zat: Is er een naam voor deze ervaring? Ik ervoer onderwijl alsof ik elk moment kon bezwijken/sterven. Ik was trouwens ook in korte tijd extreem afgevallen. En in de periode voor deze ervaringen is een hartslag van 160 gemeten, om maar wat te noemen.

  Nou vraag ik me af of mijn ervaring dat ik voelde op het randje van de dood te hebben gehangen kan kloppen. Ik heb het zo ervaren. Het lijkt me ook dat organen niet optimaal kunnen functioneren op deze manier, en dat een zenuwstelsel gebouwd is op een maximaal gehalte aan stress te kunnen handelen. Daar ging het echt overheen.

  Ik zie oa dingen langskomen van dat bij 10-15% van doden door verdrinking geen water in de longen hebben of dat baby's kunnen sterven aan een shutdown van de nervus vagus. Het lijkt me iets van hetzelfde effect als wat ik heb ervaren.

  Nou heb ik wat diagnoses gehad, oa PDS. Op zich kloppend, maar ik kom tegen dat alle klachten die ik heb: belachelijke vermoeidheid, problemen met mijn keel, spijsverteringsproblemen, reflux, vergeetachtigheid, neerslachtigheid, flauwte, slapte, etc etc, klachten zijn van een nervus vagus die niet optimaal functioneert. Kan iemand me hier iets over vertellen?

  Hartelijk dank voor eventuele ingevingen.

  Reageer
Reageer op: vragen omtrent de nervus vagus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief