Vreemde klachten! Herkent iemand dit?

  • #1

    Hey allemaal!

    Ik ben een jongen van 19 jaar oud en heb hele rare klachten.
    Het gaat namelijk al een hele lange tijd niet goed met mij.
    Ik weet niet precies wat er aan de hand is. Ik heb namelijk heel wat artsen gesproken en aangezien ik zoveel verschillende/ vreemde dingen heb gehoord, ben ik een onderwerp gestart op deze forum.

    Ik heb namelijk last van hartkloppingen, hele vreemde en soms ook pijnlijke spiertrekkingen, blaas/ontlasting problemen, spierpijn, spiersamentrekkingen in m'n linkerhand, brandend gevoel in linkerarm, vermoeidheid en duizeligheid.
    Ik ben ook echt heel mager geworden in m'n armen (vooral m'n onderarmen en heb echt een vreemde zwakke gevoel in mijn benen en ben op de één of andere manier bang voor een zenuw of spierziekte. Nou.. Bang is een groot woord, ik heb meer het gevoel dat ik het heb. Ik HOOP echt met heel mijn hart van niet.. M'n huisarts zegt steeds stress/lichamelijke inspanning of hyperventilatie maar mijn gevoel zegt van niet. Ik heb geen erge gebeurtenis meegemaakt of iets dergelijks en vind het heel raar dat het op stress word afgeschoven. Ik weet vrijwel zeker dat dat alleen gezegd word vanwege mijn leeftijd.. Kijk als ik echt stress zou hebben gehad, dan zou ik naar mijn huisarts zijn gegaan en zeggen van ik heb stress, help mij. Maar dat is echt niet het geval.
    Ik heb deze klachten alweer een half jaar.. Ondertussen een hartecho laten maken (omdat ik in het begin bang was dat het m'n hart te maken had) maar er was gelukkig niks geks gevonden. Ben naar een neuroloog gegaan maar die denkt ook dat de huisarts gelijk heeft waar ik eigenlijk niet veel aan heb, want ik wilde namelijk goed gecontroleerd worden op een zenuw of spierziekte. Ik weet dat het raar is om op mijn leeftijd al aan zenuw of een spierziekte te denken, maar ik vertrouw het gewoon niet helemaal. Ik heb echt veel liever dat het door stress komt dan door een zenuw of spierziekte.
    Dit is echt heel vreemd, want een half jaar geleden ging het niet zo goed nadat ik had geblowd en een week later begonnen al deze klachten
    langzamerhand op te treden.

    Als ik nou eens werd gecontroleerd op een zenuw of spierziekte kan ik in ieder geval meer zekerheid hebben en dat heb ik nu niet. Dat is dus ook één van de redenen waarom ik dus angstig ben voor een zenuw of spierziekte..

    Sorry voor deze lange tekst.

    Begrijpt iemand een beetje wat ik bedoel of weet iemand hier iets meer over? Ik hoor het graag!

    Groetjes,
    T.

    Reageer
    #2

    Wat ik trouwens bedoel met "een 'vreemde' zwakke gevoel in mijn benen" is dat ik af en toe het gevoel heb alsof mijn been "druppelt". Het is een beetje moeilijk te verwoorden. Het is alsof mijn been helemaal onder (koude)druppels zweet zit.

    Herkent iemand dit? Ik hoor het echt heel graag!

    Reageer
    #3

    Hoi T,

    Voelde je je ook al niet goed toen je blowde?
    Het kan namelijk heel goed zijn dat je lichte (onbewuste)paniekaanvallen hebt.
    Ik heb dit zelf ook gehad na het roken van een joint. Het heeft bij mij toen onbewust een soort van hyperventilatie getriggerd. Vage klachten van hartkloppingen tintelingen en het gevoel hebben alsof er iets heel ernstigs mis was met mijn lichaam...
    Let ook eens op de ademhaling, komt deze vanuit je buik?
    Het klinkt heel raar maar doordat je misschien onbewust verkeerd ademt kan je een heleboel klachten krijgen. Vergeet hyperventilatiebeelden met zakjes voor je mond ect dat hoeft dus NIET! Dat dacht ik ook altijd 😉

    Je kan misschien ook eens laten testen op je vitamines.
    En dan vooral vitamine D en je actieve vitamine B12. Bij mij waren deze veel en veel te laag wat resulteerde in krachtsverlies en spierproblemen. Waardoor ik weer dacht dat er flink wat mis was met me.
    Ook ben ik daarvoor al onderzocht door een neuroloog die niks kon vinden. Dacht dat ik gek werd.
    B12 tekort word nog steeds bij veel artsen niet erkend als een echt probleem. En word nogal eens vergeten als 'dader'

    Dus raad eigenlijk iedereen aan met onverklaarbare klachten van geheugenverlies, spierzwakte of krampen en zware vermoeidheidsklachten of hartkloppingen om dat eens te laten checken. Kost niet veel en ben diegene die mij die tip gaf nog steeds dankbaar omdat ikzelf weer het leven terug heb!

    Oh en T. maak je niet te druk, ook het malen in je hoofd kan klachten geven/verergeren.
    Ik wens je veel succes!

    S.

    Nee ik ben geen arts en weet ook heel veel niet maar soms zijn klachten dmv een enkele keer bloedprikken al bijna op te lossen. Hierboven is mijn ervaring! Laat je wel op 'actieve B12' testen! Dat kan bij een ziekenhuis.

    Reageer
    #4

    [quote]M'n huisarts zegt steeds stress/lichamelijke inspanning of hyperventilatie maar mijn gevoel zegt van niet. Ik heb geen erge gebeurtenis meegemaakt of iets dergelijks en vind het heel raar dat het op stress word afgeschoven. Ik weet vrijwel zeker dat dat alleen gezegd word vanwege mijn leeftijd..[/quote]
    Je huisarts zou toch wel eens gelijk kunnen hebben. Ik dacht overigens dat ik die vraag al eens eerder voorbij had zien komen...

    Je gevoel zegt van niet. Je hebt niks ergs meegemaakt. Maar dat wil nog lang niet zeggen dat je niet zou kunnen hyperventileren. Het blowen zou wel eens de trigger geweest kunnen zijn... Je klachten lijken in ieder geval niet op een zenuw of spieraandoening.
    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Kijk hier eens welke klachten er kunnen optreden door chronische hyperventilatie
    http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

    Reageer
    #5

    Beste T.
    Ik denk dat jij en ik elkaar de hand kunnen schudden. Ik heb bijna al jouw symptomen en ben 25, man. Ben ook bij diverse artsen geweest, cardioloog, neuroloog, huisarts en paar vervangende huisartsen.. Kreeg steeds te horen hyperventilatie en stress. Uiteindelijk toch aangedrongen bij de Neuroloog om een EMG en een MRI te laten maken, en hij deed een clinisch lichamelijk onderzoek waarbij je dus op je tenen moet lopen, moet duwen en trekken en dat hij met zo'n hamertje tegen je spieren tikt. Ik was namelijk ook erg bang voor een spier of zenuw aandoening zoals ALS of MS.
    Echter kan een neuroloog al aan de hand van het lichamelijk onderzoek vaststellen of dat je dat hebt of niet. Mensen met een spierziekte hebben duidelijk ergens iets aan zwakte of coordinatie problemen dat gelijk opvalt voor zo'n arts. Heeft hij jouw lichamelijk onderzocht? Zo ja, als hij vindt dat het goed zit, geloof hem. Ga jezelf niet gek maken zoals ik dat deed. Ik wist uiteindelijk nog niets na al die onderzoeken, MRI, EMG etc.. dus ik heb nu de diagnose BENIGNE KRAMP & FASCICULATIE SYNDROOM. Als je meer info of hulp wilt, er is een groep op facebook met mensen die allemaal dezelfde symptomen hebben maar dat de artsen niets kunnen vinden.
    " BFS - Benign Fasciculation Syndrome -Support Group " zoek het maar eens op.

    Je zegt dat je armen mager zijn geworden. ALS dat door spiervermindering zou komen, dan zou je dat direct hebben gemerkt. Dan zou je niets meer kunnen tillen en je armen niet meer boven je hoofd kunnen houden. Spierziekten beginnen meestal klein, in kleine spiertjes zoals de duimen.. niet gelijk overal.

    EN met een half jaar zou je allang echt een deel van je lichaam niet meer kunnen gebruiken als je wel zo'n zenuw of spierziekte had.

    Helaas heb ik ook nog steeds geen duidelijkheid, we moeten ermee leren leven..

    Reageer
    #6

    Ieder die last heeft van trillingen, vibraties, spasmen en/ of krampen kan baat hebben bij het slikken van magnesium. Magnesium zit in Nederland nauwelijks in de bodem waardoor het ook niet in onze groente en andere gewassen voorkomt. Het is echter een stof die het menselijk lichaam weldegelijk nodig heeft. Met name als een mens onderhevig is aan stress verbruikt hij/zij magnesium en door een tekort kan het lijf vervelend onder spanning komen te staan waardoor het kan gaan trillen. Ik werd hierop gewezen door mijn drogist. Zij raadde me aan om magnesium van een goed bekend staand merk te nemen en te starten met 4 capsules. Is dit meteen of na verloop van tijd te veel dan is dat te zien aan de ontlasting die wordt slap en nat. Neem dan een capsule minder. Ga zo door, diarree is de indicator. Ik zit nog steeds op 3 capsules per dag, als ik slappe ontlasting krijg dan ga ik over op 2 capsules, wat de normale inname hoeveelheid is. Het wonderlijke heftige trillen is bij mij inmiddels al flink afgenomen.

    Reageer
Reageer op: Vreemde klachten! Herkent iemand dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief