Vreemde aanhoudende klachten

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Lisa en ik ben 34 jaar oud. Ik heb inmiddels ruim 3 maanden last van hele vage lichamelijke klachten en nu er uit een aantal onderzoeken niets bijzonders naar boven is gekomen, beweert de huisarts dat het tussen mijn oren zit. Dit terwijl ik WEET dat er lichamelijk iets niet klopt, maar dan moet er wel uitgebreider onderzoek gedaan worden. Echter houdt de huisarts voet bij stuk en ben ik vriendelijk doorverwezen naar een psycholoog. Dit terwijl ik me psychisch prima voel, maar (uiteraard) wel bezorgd ben over mijn lichamelijke gesteldheid. Graag leg ik jullie mijn klachten even voor met de vraag of iemand zich erin herkent en me wellicht gerust kan stellen.

  De klachten begonnen geleidelijk aan vanaf half maart. Ik merkte zo nu en dan op dat ik tijdens het wandelen licht in mijn hoofd werd en soms moest ik even gaan zitten om niet 'out' te gaan. Daarna trok het meestal wel weer bij. Ik vermoedde dat mijn bloeddruk op dat moment wat lager was normaal , al kon ik niet plaatsen waarom. Eind maart kreeg ik ineens last van benauwdheid bij vaste voeding en met name bij een relatief zware maaltijd. In het begin stond ik hier nog niet zo bij stil, totdat deze klachten aanhielden en ik soms urenlang als een 'vis op het droge' naar adem zat te happen. Ook kreeg ik hier vaak hartkloppingen bij, alsof mijn lichaam het heel zwaar had met de vertering. Soms voelde mijn linkerarm hierbij ook erg zwaar. Verder merkte ik op dat ik me in toenemende mate grieperig begon te voelen en de thermometer bevestigde dit door weken achtereen verhoging aan te geven.  Ook was mijn keel licht geïrriteerd en had ik veel slijmvorming, iets wat niet op te hoesten was(en nog is) overigens. Wat tot slot ook opviel is dat ik bij de minste inspanning  ineens kortademig werd en ik hierbij een hoge hartslag had. En zo slecht was mijn conditie niet!

  6 april stond ik ineens grieperig op, iets wat me niet verbaasde. Naast de bovenstaande klachten kreeg ik er ineens ook (draai)duizelingen, een plotselinge enorme daling van mijn bloeddruk(normaal 70/120 en toen 45-50 / 90-110), het gevoel van flauwvallen of daadwerkelijk flauwvallen, diarree, zwaar gevoel op de borst ,een vreemd stuwend/drukkend gevoel in het hoofd, oorsuizen/oordruk, een druk op de neus, opvliegers of juist een 'wegtrekker' (alsof het bloed uit je hoofd trekt), onwillekeurige aanspanning van spieren, gevoel van naaldenprikjes op het hoofd en wat al niet meer bij. Kortom; heftig allemaal! Ik heb vaak gedacht dat ik dit niet meer te boven kwam, maar ik ben er zowaar nog. 😉

  En helaas zijn de klachten er ook nog, al heb ik er gelukkig een paar kunnen wegstrepen zoals diarree en verhoging. Echter zijn er ongeveer 2 weken geleden ook wat nieuwe klachten bijgekomen. Zo krijg na het eten nu ook een ingesnoerd gevoel bij/rond mijn linker schouderblad wat daarna opgevolgd wordt door kloppende sensaties die langs de linkerkant van mijn rug lopen. Soms voel ik daarnaast net onder mijn ribben (eveneens op de rug) iets gloeien,  alsof iemand er een kruik tegenaan houdt. Inmiddels heb ik ook slikproblemen bij met name vast voedsel waarbij er zo nu en dan maagzuur naar boven komt. De slijmvorming in mijn keel is nog altijd aanwezig en wordt soms ook erger na een maaltijd. Verder heb ik de afgelopen maand in toenemende mate last van onverklaarbare blauwe plekken of plekjes zonder dat ik me heb gestoten. Hierbij moet ik wel vermelden dat ik hier in januari ook last van had, maar dat is me toen slechts een enkele keer opgevallen en zeker niet zo vaak als nu. Verder zie ik ook blaasjes op de achterkant van mijn tong, iets wat ik eerder niet zag of me niet was opgevallen. De klachten die me op dit moment de meeste zorgen baren zijn:

  • Druk op het hoofd(geen pijn), neus en oren (wat overigens opvalt is dat de druk op het hoofd verergert bij bukken, niezen, vooroverbuigen en als ik mijn benen in de lucht gooi teneinde wat spiermassa te kweken ;))
  • Het ingesnoerde gevoel na het eten plus de hieruit voortvloeiende kloppende sensaties en het gloeien van, tja, wat is het eigenlijk? En niet te vergeten de benauwdheid met hartkloppingen na een heerlijke maaltijd en de slikproblemen waar het soms mee begint.
  • De lage bloeddruk (helaas nog niet bijgetrokken naar een voor mij acceptabele bloeddruk) en het gevoel van flauwvallen bij met name te lang staan.
  • De kortademigheid bij minimale inspanning.

  De onderzoeken die zijn gedaan zijn als volgt: algemeen bloedbeeld(allemaal prima), vitamine b12 (282) , foliumzuur(17,2), vitamine d (tekort --> 32. Al vond de huisarts dit een prima waarde), ferritine(25) , ijzer (14) , glucose (5,7), magnesium(0.82), calcium(2,32) , kalium(3,9) , natrium(140) ntpro-bnp (128, iets verhoogd). Verder is mijn ontlasting getest op parasieten en glutenintolerantie, iets wat ik allemaal niet blijk te hebben(gelukkig maar ;)). Verder is er vanwege de benauwdheid nog een thoraxfoto gemaakt waar geen bijzonderheden op te zien waren, een ecg in rust(goed) en een ecg bij het staan(lichte afwijking, maar volgens huisarts geen reden om door te sturen naar een cardioloog).

  Hoewel ik natuurlijk tevreden mag zijn met de onderzoeken die zijn verricht, zeker in deze tijd, blijven mijn klachten aanhouden en heb ik het gevoel dat er iets over het hoofd wordt gezien door de huisarts. Hij wil echter niet doorverwijzen voor andere onderzoeken en zegt dat mijn klachten nu vooral psychosomatisch zijn. Ik ben het hier niet mee eens omdat ik een blij en nuchter persoon ben en bij wijze van spreken juist psychische klachten GA krijgen door deze vreemde aanhoudende klachten dan dat ze door psychische klachten zijn ontstaan. Herkennen jullie je in mijn klachten of hebben jullie enig idee wat het zou kunnen zijn?

  Hartelijke groeten,

  Lisa

  Reageer
  #2

  Je vitamine D is in ieder geval te laag. Ondergrens is 50. Daar kun je zelf wat aan doen. Haal een vit D supplement en ga dat gebruiken.
  Wat is je lengte en gewicht? Gebruik je medicijnen of andere voedingssupplementen? Alcohol? Drink je dagekijks minimaal 1,5 liter water? Drink je veel groene thee? Volge je een dieet?

  Reageer
Reageer op: Vreemde aanhoudende klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief