zenuw geraakt met bloed prikken

 • #1

  Hallo,

  De laatste tijd gebeurt het wel eens dat de prikster een zenuw raakt met bloed prikken.

  Hoe komt dat? Ik ben al heel vaak bloed geprikt en toen had ik nooit problemen.

  Groet van Maria.

  Reageer
  #2

  Dat komt dus omdat er net een kleine huidzenuw op de plek is waar geprikt wordt.
  Probleem is dat je dat vooraf dus niet kunt weten of zien.

  Reageer
  #3

  Ik zelf heb deze probleem waar een zenuw geraakt is na bloed trekken. Ik kan nu wel niet meer mijn arm gebruiken, of een glas heffen. Duurt nu al weken, maar een maand en word al maar erger.

  Kan een cortisone spuit helpen in het elleboog , want daar voel ik het nu meest. Pijn strekte tot pols, voos pols, voorarm, bicep, schouder, nu elleboog het ergst.

  Reageer
  #4

  Ik heb 8 Aug 2020 bloed laten prikken 10 buisjes werden er afgenomen. Op het moment van prikken voelde ik een zenuwpijn van middenelleboog tot pols duim. Ook werd dat heel erg heet van binnen, brandend gevoel. Heb dat ook aangegeven waarop de laborante deze zei: Waarschijnlijk heb ik een zenuwtje geraakt. Ze heeft deze naald laten zitten tot het 10 de buisje gevuld was. Tot het moment ze de naald eruit haalde nam de zenuwpijn, tintelen langzaam af ook de brand werd minder. Tot op heden 26 April 2021 ondervind ik nog steeds zenuwpijnen in mijn pols en handen. Het wordt d’r niet minder op. Soms kan ik m’n hand niet eens gebruiken. Wat nu te doen?

  Reageer
  #5

  Helaas kan dat soms gebeuren. Ga met de klacht naar de huisarts

  Reageer
  #6

  Afgelopen maandag bloed laten prikken en toen de naald in mijn arm ging ondervond ik een stekende pijn vanaf mijn elleboog tot in mijn pols. Ik gaf dat aan en vroeg de verpleegster of ze een zenuw had geraakt. Ik kreeg als antwoord dat het onmogelijk was, want anders had ik het wel uitgeschreeuwd. Aangezien mijn pijngrens hoog ligt ging ik twijfelen. Toevallig moest ik dezelfde dag naar de huisarts en daar werd gezegd dat het heel goed mogelijk is dat er een zenuw is geraakt. Ik heb nu veel last van pijn in de pols en ook tintelingen in mijn hand. Met bepaalde handelingen voel ik dezelfde pijn als tijdens de bloedafname. Hopelijk wordt de pijn minder de komende tijd.

  Reageer
  #7

  Gisteren bij mij ook een zenuw geraakt bij het bloedprikken. Dit is echt niet tof op dat moment.
  Nu een dag later heb ik op sommige momenten nog steeds het geval dat er stroom door mijn arm gaat.
  Vervelend maar we doen het er maar mee.
  Mijn vraag is dus of er überhaupt iets tegen te doen is of is het een kwestie een kadootje wat je mag houden?

  Reageer
  #8

  Eer is helaas niets tegen te doen. Het zal vanzelf weer over moeten gaan

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi, is dit vanzelf over gegaan? Ik heb dit nu 2 dagen precies wat jij omschrijft. Ik ben ook hoog zwanger dus maak me zorgen.. t voelt vreemd die schokjes.

   

  hoop iets te horen!

  Reageer
  #10

  Yep, bij mij ook gebeurd. Ik laat vaak bloedprikken dus ik dacht: wat gebeurt me nu? Inderdaad een brandend gevoel, bij mij vooral rond mijn pols (binnenkant arm). Ze zei dat het kwam omdat ik zo gespannen had gezeten (ik was nog steeds een vuist aan het maken toen ze prikte. Maar dat doe ik wel vaker en dan gebeurt dit niet. Ze had het wel over dat er misschien een zenuw was geraakt en dat het wel een paar dagen kan duren. Het is inmiddels 3 dagen later en nog altijd krijg ik bij bepaalde bewegingen weer dat nare branderige gevoel op die plek (als ik mijn arm uitstrek). Het zou vanzelf over moeten gaan, maar het lijkt tot nu het zelfde (niet verminderd). Ik hoop het maar. Niet het einde van de wereld omdat het maar af en toe gebeurt, maar als ik het voel is het echt heel naar.

  Reageer
  #11

  Hallo,

  Ik heb vorige week dinsdag bloed laten prikken. Ook tijdens het prikken een hele venijnige scherpe pijn door m'n onderarm. Ik zei, au, en de laborante zei, oh sorry gebeurd me eigenlijk nooit. Toen ik weg liep zei ze nog sorry voor de pijnlijke prik. Er werd niets gezegd over wat het geweest kon zijn.
  Die dag thuis nog wel wat pijn gehad, maar de volgende dag was de pijn wel zo goed als weg.
  Maar wat schetst mijn verbazing, vanaf gisteren toen ik wakker werd ineens een heel vervelende stekende pijn in m'n onderarm. bij alle bewegingen is de pijn er en zelf als ik niets doe voel ik het.
  Dit zou dus goed een zenuw kunnen zijn. Moet ik afwachten of het over gaat, of toch de huisarts bellen?

  Reageer
  #12

  Dat gaat doorgaans vanzelf over.

  Reageer
  #13

  Goedendag iedereen,

  Afgelopen maandag moest ik ook bloedprikken. Helaas werd hier bij een zenuw geraakt. Ik kreeg eerst allemaal tintelingen in mijn hand waardoor ik mijn hand wegtrok. Nu 4 dagen later heb ik er nog last van bij sommige bewegingen. Het voelt net of mijn spieren in mijn onderarm scheurt. Zijn er bepaalde dingen wat ik hier tegen kan doen? Of moet ik voldoende rust nemen, en dus ook niet meer sporten?

  Groeten,

  Peter

  Reageer
  #14

  Het herstelt doorgaans vanzelf. Gewoon in beweging blijven. Als de klachten erger worden, ga je even naar de huisarts

  Reageer
  #15

  Bij bloed prikken werd ook bij mij een week geleden een Zenuw geraakt. Uitermate pijnlijk en zeker omdat ik met een kruk loop na knieprothese. Huisarts gaf als advies, smeren met voltare crème en paracetamol slikken.... Ik slik al 3000gr per dag ivm met nieuwe knie. Wat kan ik nog doen

  Reageer
Reageer op: zenuw geraakt met bloed prikken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief