VO2max meting Apple Watch

  • #1

    Hallo,

    Graag wil ik even wat meer duidelijkheid over de werking van de VO2max meter van de Apple Watch. Ik gebruik al een tijdje de Apple Watch 7 om mijn conditie meestal op peil te houden. Ik ben een man van 30 jaar oud, 1.78m lang en ik weeg meestal 76/77 kilo. Qua sport doe ik 2 keer in de week hardlopen. Beide keren vaak 10km per run. Ik doe dit omdat ik mijn gewicht graag zo wil houden, of er liever nog iets onder. Ook om schuldgevoelens te voorkomen en een voldaan gevoel te krijgen. Dit voelt echter fijn zodra ik mijn workout gedaan heb. Mijn Apple Watch geeft aan dat ik momenteel een VO2max heb van 42,7 en dat valt onder Minder dan gemiddeld. Mijn conditie is nooit precies hetzelfde, maar is vaak wel rond de 44,6 wat meer dan gemiddeld is. Nu ik een week niet heb hardgelopen, maar vandaag wel een wandeling buiten heb gemaakt vindt ik het merkwaardig hoe mijn conditie ineens onder het gemiddelde zit en hier maak ik mij zorgen om. Verder eet ik regelmatig gezond, dus vraag ik me af waarom mijn conditie zo snel zakt.

    Graag zou ik hier meer informatie over willen en of dit steeds meer zal verslechteren als ik normaliter gewoon een goede conditie heb.

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Voor een betrouwbare meting kun je beter naar bijvoorbeeld een sportarts gaan.
    Die heeft de juiste apparatuur om zo'n conditie test uit te voeren.

    Via een smartwatch krijg je geen zuivere meting.

    Reageer
Reageer op: VO2max meting Apple Watch


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief