ziekte van Kahler

 • #1

  Vraag gesteld door Rita

   

  Ik heb een specialistische vraag eigenlijk en weet niet of ik dit op dit forum kan stellen.

  Mijn moeder is 93 en is een jaar terug gevallen en been gebroken, daar kwamen ze achter dat ze een heel laag hb had en een m proteine in het bloed.... Na revalidatie kon ze toch niet meer lopen en belandde in het verzorgingstehuis in rolstoel, We zijn naar de hematoloog gestuurd en die heeft op papier de diagnose in eerste instantie waldenstrom gegeven..... hb was heel laag witte bloedlichaampjes en bloedplaatjes goed op waarde... m proteine in het bloed , hoog bezinking al jaren, ingezakte wervels,. We hebben gezien de leeftijd afgezien van chemo of een puchtie, De hematoloog zei in Zwolle het is nog niet zo ernstig de waarden en we kunnen af en toe een bloedtransfusie geven,. Dit is 2 keer gebeurd tot november alle waardes laag waren en hij zei voor jullie geef ik nog 1 keer een bloedtransfusie,,, er zitten ook risico"s aan dat het bloed te stroperig is etc. maar de vorige keren had hij het hier niet over. En na de transfusie zei hij ik geef je moeder geen maanden meer,.. We zijn nuu bijna 5 maand verder... ze heeft zweren gehad en bloedneuzen en alles is al in januari genezen. Vorige week wouden we heel graag i.v.m. onze vakantie de waardes weten.. en de witte bloedlichaampjes waren 5 dat is dus ineens goed en de bloedplaatjes waren ook verbeterd 115 nog niet aan minimum van 150 en haar hv was 3.3... Ze begint nu moe te worden... Verder is ze nog goed bij en zit zelfs uren met de mensen op de gang. Mijn inziens zouden we best als we dat willen nog een bloedtransfusie moet kunnen krijgen? maar de hematoloog en huisarts doet dit niet meer.

  Moet je iemand zomaar laten doodgaan? dat is mijn vraag.

  een second opinion is ook lastig om haar mee te nemen naar een ander ziekenhuis ... en ze wil ook niet weten wat ze heeft.

  Hartelijk dank alvast... ruiters

  Reactie
  #2

  Beste Rita.  Omdat er iets mis was gegaan met je bericht, heb ik het opnieuw voor je geplaatst. Excuus voor dit ongemak.

  Een arts laat niemand zomaar doodgaan. Ik snap jullie onbegrip en vertwijfeling, maar een arts maakt wel de afweging of een behandeling nog wel zinvol is, en of de bijwerkingen van een behandeling, die ook maar tijdelijk zal zijn, niet erger zijn dan de kwaal zelf. Artsen nemen dit soort beslissingen niet makkelijk.

  Ik zou je toch willen aanraden, om hierover een goed gesprek aan te gaan met de behandelend arts van je moeder. Hij zou in ieder geval goed moeten uitleggen waarom de behandeling niet meer gedaan gaat worden. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de mogelijkheid, dat je moeder zelf heeft aangegeven tegen de arts, dat ze een behandeling niet meer wilt.

   

  Reactie
  #3

  Mijn moeder heeft dit zelf niet aangegeven...zij wou zelf bloedtranafusies..maar we hebben gekozen voor geen chemo...De eerste bloedtranafusies konden gewoon gedaan worden totdat alle waardes laag waren..en hij begon over risico ..dat is hey risico dat het bloed te stropwrig is maar daar kan op getest worden..nu zijn de waardes verbeterd en doen zowel de hematoloog als de huisarts de deur dicht..ik heb gisteren de huisarts gebeld voor een belafspraak maar hij voelde de bui al hangen. Met een second opinion moet je naar een ander ziekenhuis en je moet je afvragen gaat dit niet teveel kosten?:Als we niks doen dan is het risico groter.

   

   

  Reactie
  #4

  Vraag dan toch voor een second opinion... Over wat dat dan wel gaat kosten hoeft je huisarts zich niet druk over te maken. Hij hoeft het niet te betalen. Doe dat dan niet met een belafspraak. Met een belafspraak is het makkelijker om iemand af te wimpelen

  Reactie
Reageer op: ziekte van Kahler
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief