Lage witte bloedcelwaarde van 4,0

  • #1

    Hoi

    Ik was zojuist bij de dokter vanwegen mijn aanhoudende vermoeidheid. Nu heb ik een tijdje geleden een algemeen bloedonderzoek gehad en heb zojuist de uitslagen gezien. alles was in orde volgens de dokter. Mijn witte bloecel waarde was 4 terwijl het normaal is om tussen de 4-10 te zitten. Ze vertelde dat dit MOOI laag was.. dat ik dus geen infecties heb.. Maar op internet staat weer dat als je tussen de 4 en 5 hebt dat je dan een verminderde weerstand hebt. Een gezond mens heeft volgens internet een waarde van 500 tot 1000 wittebloedlichaamjes per kubieke mm bloed. bij mij dus 400.. Ik vind dit best laag. Mijn vraag is dus ook moet ik me nu zorgen maken? Ik ben al vanaf februari heel erg moe. Ales ik wakker word heb ik geen puf en ook overdag heb ik er moeite mee. Met sporten heb ik geen kracht meer. Ik ben 26 jaar en leef verder gezond. Ik heb vaak last van hoofdpijn en vermoeidheid en zware benen. Ook heb ik soms hartkloppingen dan slaat me hart een over. Dit was ook normaal volgens de dokter. Vrouwen van mijn leeftijd met een full time baan hebben vaak last van vermoeidheid. Het gaat vanzelf weg zegt ze. Maar ik maak me zorgen om de witte bloedcel waarde. Mensen met hiv leukemie en andere enstige ziekten hebben ook zo'n lage waarden. En op internet staat duidelijk dat een waarde tussen 500 en 1000 gezond is.. Wat is nu waar? En moet ik me zorgen maken? Verder was het algemeen bloedonderzoek in orde volgens de dokter.

    Reageer
    #2

    Hoi Petronella,
    Dat je een lage waarde hebt van witte bloedcellen betekent dat je in ieder geval géén bacteriele infectie hebt.
    Maar je hebt ook schimmelinfecties en dat wordt maar al te vaak over het hoofd gezien.
    Vraag daarom aan je huisarts om je te laten controleren op schimmelinfecties, vaak is het candida albicans of een andere schimmel die vermoeidheid veroorzaakt.
    We horen graag wat de dokter heeft gezegd.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #4

    Hallo ik heb mijn bloed laten testen en zit op 3.63 . wat moet ik doen om dit omhoog te krijgen ?

    Bedankt

    Reageer
    #5

    Daar kun je zelf niks aan doen. Er zou dan eerst gekeken moeten worden waarom de waarde laag is

    Reageer
Reageer op: Lage witte bloedcelwaarde van 4,0


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief