hartstilstand tijdens slapen

 • #1

  hallo ik ben een meisje van 18? ik ben super bang om een hartstilstand te krijgen als ik ga slapen..weet iemand misschien waar dit aan ligt..

  Reactie
  #2

  hallo joya,

  ik heb precies hetzelfde gehad toen ik 18 was en ik zal je zeggen, ik ben nu 26 en heb het nog steeds. Toen ik 18 was kreeg ik een paniek en angststoornis. En dat ging voornamelijk om mijn hart. Ik wil je vooral duidelijk maken dat je hart niet zomaar stopt !! Geloof me ! Ik heb al jaren een hoge hartslag in rust, maar alsnog probeer ik mezelf dat duidelijk te maken. Je moet echt proberen om je gedachten te verzetten. Ik denk dat het pure angst is waar het bij jou om draait. Of zijn er factoren die meespelen in deze angst? Snelle hartslag of een ervaring van iemand anders wat je aan het denken hebt gezet ? Waar komt deze angst vandaan ? Je moet het in ieder geval zo snel mogelijk aanpakken.

  Mvg,

  Reactie

  Maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Overweeg dan de mogelijkheid om gebruik te maken van ons kosteloos gezondheidsonderzoek.
  Meer weten?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  dat is dan een angststoornis

  Reactie
  #4

  Hallo! dankjewel voor de reactie, ik had een hele stressvolle periode van 3 jaar, veel gedoe thuis.. vrienden, etc.. ik heb daarna een tijdje lang hart overslagen gehad.. toen ben ik het gaan googelen (heel dom ik weet het) en daar stonden de meest enge dingen, toen ben ik op de topic ‘hartsiostand’ beland. en toen heb ik verhalen voorbij zien komen van mensen die zonder een duidelijke reden zomaar een hartstilstand kregen.. en ze weten de reden nog steeds niet, en ik heb geen idee waarom maar dit is niet meer m’n hoofd uit gegaan.. ik ben de hele dag bang voor een hartstilstand al helemaal als ik moet slapen.. en het erge is dat ik ook oprecht denk dat ik elk moment dood kan gaan.. ik vind het wel ‘fijn’ dat er iemand is die dit ook heeft! en dat ik niet de enigste ben.. heb je misschien tips? of heb je hier hulp voor gehad? ik hoor het graag! 🙂

   

  Reactie
  #5

  Ik denk dat het verstandig zou zijn om het met je huisarts te bespreken en een verwijzing te vragen voor een psycholoog.

  Reactie
  #6

  ik kreeg het ook na lezen op google. Google is mijn grootste vijand. Op dit moment heb ik een snelle hartslag al een paar weken lang en heb net zoals jij, weer gegoogled. Ik weet dat het fout is maar toch doe je het dan. Mijn tips zijn iig:

  Niks meer hartgerelateerd opzoeken op google

  als je je onrustig en angstig voelt, neem valeriaan. Hielp bij mij goed !

  probeer er luchtig over na te denken hoe moeilijk het ook is. Probeer dingen te relativeren.

  En tot slot: als echt heel de dag (en nacht) erdoor in beslag word genomen. Kijk eens op de site van IPZO. Daar ga ik me persoonlijk zelf bij aanmelden weer. Want mijn angst begint ook weer uit de hand te lopen.

  Nou hoop dat je er wat aan hebt !

   

  Reactie
Reageer op: hartstilstand tijdens slapen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief