Hart en menstruatieklachten.

  • #1

    Hoi,

    Ik heb al jaren, of eigenlijk sinds de geboorte van onze eerste 8 jaar geleden. Vage 'hart' klachten of klachten in de hartstreek. Er is geluisterd met een stethoscoop, een hersenscan gemaakt (om een Tia uit te sluiten) en bloed afgenomen. Dat eerste en laatste meerdere keren de afgelopen jaren. Hier kwam weinig uit en werd al gauw afgepoeierd met het fenomeen angsthaas, ofwel paniekaanval. De voorgaande keer dusdanig last dat ik zelfs een ambulance heb laten komen. Kreeg op de post nog net niet het predikaat hypochonder, al liet ze wel weten dat ze spoedeisender gevallen had dan dit..
    Maar goed, deze avond zat ik weer op de post. Koude klamme handen, een rood heet hoofd (geen koorts) druk op de borst, duizelig en zware benen. Trof ik eindelijk een arts die mij wel serieus nam. Verbaasde zich erover dat er nooit verder onderzoek is gedaan. Longfunctie, hartfilmpje, fietstest etc. Al is het alleen maar om datgene uit te sluiten waar ik zo bang voor ben en wat mijn leven enigszins beheerst. Hartfalen.. Dood neervallen en m'n kinderen achterlaten zonder moeder. Halleluja! Hij heeft zijn bevindingen gedeeld met mijn huisarts en ik hoop dat ze dit serieus gaan oppakken.

    Maar nu..Als mannen bij een Mannen griepje al denken dat ze dood gaan.. Is er dan ook zoiets als vrouwen die ongesteld worden, die denken dat ze doodgaan? Kan iets simpels als ongesteld worden zulke klachten geven?
    Ik had hier nooit zo over nagedacht, maar kreeg net opeens knallende hoofdpijn. Dit heb ik eigenlijk altijd na zo'n 'aanval'.
    Maar ik werd zojuist dus ongesteld. Ik heb er niet op gelet of dit voorgaande keren ook zo was, maar het zou zomaar kunnen. De klachten duren meestal een paar dagen, dagen waarop ik me suf pieker over de oorzaak en amper functioneer. Lichamelijk wel, maar geestelijk afwezig. Dan lijkt het opeens een poos goed te gaan, maar zodra ik weer een beetje vertrouwen heb dat het niks is, steekt het weer de kop op.
    Eigenlijk omdat dit vandaag zo precies samenviel, zette het mij aan het denken.
    Is het mogelijk dat mijn menstruatie mij dusdanig ontregeld in de dagen ervoor, dat ik het gevoel heb dat het hartfalen is? En belangrijker nog, is dit te testen?

    Reageer
    #2

    Na verder te hebben gezocht op internet, mezelf hiervoor aangemeld.

    https://www.hartstichting.nl/wetenschappelijk-onderzoek/onderzoek-naar-vrouwen/lopend-onderzoek/behandelen-op-maat/invloed-vrouwelijke-cyclus-op-hartklachten

     

    Verder is er vooralsnog weinig "betrouwbaar" te vinden over een verband.

    Reageer
    #3

    Hmm, volgens mij ben ik de enige met dit probleem ?

    Reageer
Reageer op: Hart en menstruatieklachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief