Lage bloeddruk?

  • #1

    Hallo

    Ik ben een tiener van 14 jaar, mijn bloeddruk is redelijk laag. Als ik mijn bloeddruk meet dan ben ik vaak heel gestresst en dan is de uitslag normaal, en als ik gewoon ben is mijn bloeddruk aan de lagere kant, nu sinds mijn moeder een lage bloeddruk heeft denk ik dat ik dat ook heb.

    Als ik lig en dan meteen opsta word ik zeer duizelig en licht in mijn hoofd, ook als ik sport voel ik mijn hartslag heel hard in mijn hoofd, en ik voel me soms ook misselijk en als ik in rust ben is mijn hartslag nogal snel terwijl hij soms zeer laag is.

    Is de kans groot dat ik een lage bloeddruk heb? Uit nature?

    Reageer
    #2

    Als je je bloeddruk hebt gemeten en dan vervolgens niet aan geeft wat je hebt gemeten, wordt het lastig om daar iets over te zeggen.

    Als ik lig en dan meteen opsta word ik zeer duizelig en licht in mijn hoofd, ook als ik sport voel ik mijn hartslag heel hard in mijn hoofd, en als ik in rust ben is mijn hartslag nogal snel terwijl hij soms zeer laag is.  Dat zijn toch allemaal normale dingen, die niks over een lage bloeddruk zeggen

     

    Reageer
    #3

    Morgen zal ik nog eens meten, dan zal ik het zeggen want ben het nu vergeten..

    En jawel toch? Als ik bv. in bed lig en dan in 1 keer weer opsta ben ik voor ff licht in mijn hoofd en duizelig.. nu ja kan wel normaal ook voorkomen. En jawel, als je hartslag abnormaal gaat beginnen slaan is dat ook een teken van lage bloeddruk. Bv. als die te snel gaat in rust of juist heel traag.. ik ben soms ook duizelig uit het niks of heb lichte hoofdpijn steken die kort duren.

    Is een lage bloeddruk ook erfelijk? Mijn moeder heeft dit namelijk.

    Reageer
    #4

    En jawel, als je hartslag abnormaal gaat beginnen slaan is dat ook een teken van lage bloeddruk  Nee dat is dus niet altijd zo.

    Problemen met bloeddruk kunnen erfelijk zijn. als je je daar zorgen over maakt ga dan naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    Is een lage bloeddruk niet gezond? Als het wat meer aan de lagere kant is?

    Reageer
    #6

    Dat hangt er vanaf wat jij lage bloeddruk noemt...  ik kan die vraag zo niet beantwoorden. Ga naar de huisarts als je er ongerust over bent.

    Reageer
    #7

    100-70 is mijn bloeddruk, is toch wel laag voor mijn leeftijd las ik. Normale op mijn leeftid is 136-90 denk ik.. ben er niet ongerust over, op een manier zelfs een beetje blij want lage bloeddruk is zelfs een beetje gezond.. heb niet echt klachten behalve soms snel duizelig worden en bij sporten zie ik vaak sterretjes voor mijn ogen en dan voel ik me licht in het hoofd ook.

     

    heeft een lage bloeddruk nadelen dan?

    Reageer
    #8

    Normale bloeddruk zou 109 - 64  en 128 - 80 zijn. Met 100 - 70 is er dus niets aan de hand

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Lage bloeddruk?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief