aankomen

  • #1

    ik ben 15, 172 cm 53 kg, mijn lichaamsvetpercentage is maar 5% hoe kan ik aankomen? ik probeer veel te eten en het lukt maar niet...

    Reageer
    #2

    Om te beginnen moetje miner intensief sporten. ga naar een diëtiste om naar je voeding te kijken

    Reageer
    #3

    Ik heb hetzelfde gehad en het probleem bij mij zat in mijn maag. Mijn maag kon vetten moeilijk afbreken, waardoor ze niet worden opgenomen in het lichaam. Hierdoor had ik weinig vet, nam ik weinig B vitamines op en hield ik weinig lichaamsvocht op.

    Voor mij was de oplossing:

    Begin de dag met 300 ml water waarin vijf druppels citroen zitten opgelost. Herhaal dit 's middags nogmaals (ter stabilisatie van je maag).

    De werking van je maag wordt ondersteund door iedere dag een B vitamine tablet en een omega 3 capsule te slikken.

    Probeer voornamelijk basisch te eten (groenten, fruit, noten, zaden etc.)

    Je hoeft verder niet vettiger of ongezonder te eten om aan te komen, dit werkt voor jou namelijk counter productief verwacht ik. Een goed artikel voor de juiste voeding vind je hier:

    https://medium.com/@ricohendriks/why-an-unprocessed-plant-based-diet-e5bfd8a9ed60

    Succes en laat me weten zodra je vordering ziet!

    Reageer
    #4

    of laat je gezondheid checken op vitamine tekorten. Ik zou niet tegen de ideeen uit de vorige post kunnen, en kom daar zelf absoluut niet van aan (?)

    Eet bv meer volle producten zoals volle kwark, chocomelk, krentenbollen zeker na sporten.

    En kijk eens naar 'mass gainer' bij de kruidvat. Lekkere chocoshake met eiwitten en goede aminozuren. Ik meng het met melk. Goed voor spieropbouw, is erg betaalbaar.

    Reageer
    #5

    Graag geef ik een reactie op de post van Lisa.

    Je hebt gelijk dat mijn advies voor Koen niet hoeft te werken. Ik heb enkel beschreven wat specifiek mijn probleem was bij het niet kunnen opbouwen van lichaamsvet. Het is een mogelijke oorzaak en je kunt dit laten controleren bij een natuurgeneeskundige.

    Duidelijk is dat het voor de één moeilijker is om aan te komen dan voor de ander. Dit wil niet zeggen dat de één net kan eten wat ie wil en zich daar niet druk over hoeft te maken. Te veel eten is namelijk nooit goed. Niet voor iemand die moeilijk aankomt én niet voor iemand die makkelijk aankomt. Te veel energie binnenkrijgen geeft namelijk overtollige hitte en je lichaam kan daar niet zo goed tegen. Het kan een nadelige uitwerking geven op je organen (darmen, alvleesklier, lever etc...)

    Wat ik hiermee wil zeggen, het is makkelijk om te zeggen "meer eiwitten eten" voor iemand die moeilijk kan aankomen, maar je weet niet wat en hoeveel Koen momenteel al eet.

    Koen, voor jou om beter advies te kunnen krijgen is het fijn om wat meer over jezelf te vertellen, zoals:

    • Hoe vaak en hoe intensief sport je?
    • Wat en hoeveel eet je?
    • Hoe is je emotionele situatie? (veel of weinig stress, conflicten, angst, negatieve emoties/gedachten etc.)
    • Ben je altijd al dun geweest en wat heb je al geprobeerd om aan te komen?
    Reageer
    #6

    Zou in elk geval niet gaan voor de valkuil om veel snelle koolhydraten te eten. Dunne mensen die proberen aan te komen, eten dan stapels brood of pasta. Beter zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Vooral ook rustig eten. Na het eten liefst even zitten of liggen. Misschien een paar voedingssupplementen nemen, om je zenuwstelsel te ondersteunen. Te dik of te dun heeft ook te maken met onderliggende angsten. Dunnere mensen hebben eerder vluchtneigingen. Een complementair genezer zou je nader advies kunnen geven. Blijf wel altijd goed naar jezelf luisteren.

    Reageer
    #7

    Helemaal eens. Vertel eens wat meer over een en ander. Dan wordt het plaatje duidelijk waarom je weinig vetpercentage hebt. Het is wel een interessant onderwerp dat vaak voorbij komt: gewicht ed.

    Ik ben perfect op gewicht en ook wat gespierd, maar ik moet aankomen op mijn buik ivm een vettransplantaat dat ik nodig heb op een andere beschadigde plek zonder vetcellen. Aankomen is lastig als je wat spieren hebt en normaal eet. En het voelt tegen natuurlijk om expres patat en andere troep te eten.

    Wie wil nou een buikje 😉

    Reageer
Reageer op: aankomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief