ik ben in een jaar tijd 15 kilo aangekomen, ik weet niet waardoor, misschien onregelmatig leven/ op mezelf gaan wonen,  maar f"/>

1250 calorien per dag plus sporten maar niet afvallen

 • #1

  ik ben in een jaar tijd 15 kilo aangekomen, ik weet niet waardoor, misschien onregelmatig leven/ op mezelf gaan wonen,  maar feit blijft dat ik nu te zwaar ben. Ik ben nu al 1,5 maand aan het zwemmen en hardlopen. Hierbij volg ik een calorie tel dieet waarbij ik maar 1250 calorien per dag binnenkrijg. Ik rook en drink niet.  Ik ben 21 jaar oud. ( vrouw)  echter, ik ben nog steeds niets afgevallen en ook mijn kleding zit niet wijder . Ik kan dit bijna niet meer volhouden omdat het niet helpt. Kan iemand mij helpen?  Ik kook mager, veel groente en zeer koolhydraatarm.    zou ik een schildklierafwijking kunnen hebben of iets anders?  Alvast erg veel dank voor uw antwoord.

  Reactie
  #2

  Hoe vaak eet je op een dag? Drink je voldoende water? Je kunt een bloedonderzoek laten doen naar je schildklierwaarden bij de huisarts

  Reactie

  Heb je moeite met afvallen of val je juist te veel af?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Dan bieden wij als Dokter.nl jou een kosteloos gezondheidsonderzoek aan.
  Wil je hier gebruik van maken?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  ik eet 3 maaltijden per dag, vervang er momenteel 1 door eiwitshake van 220 calorien als ontbijt. tussendoor dus alleen wat fruit, geen alcohol alleen thee en 2 liter water .  mijn avondeten bestaat uit gekookte broccoli, linzen en kipfilet. Geen sauzen of jus of id.    zou ik dan juiste meer moeten eten?   Ik wil inderdaad graag zo'n test bij de huisarts aanvragen, weet u of ze daar moeilijk over doen en of dit erg duur is?  alvast weer bedankt

   

  Reactie
  #4

  Te weinig eten kan tot gevolg hebben dat je niet afvalt en soms zelfs dat je bijkomt. Je zou eens naar een diëtiste meten gaan

  Reactie
  #5

  Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Dit zorgt ervoor dat je minder vet opslaat. Dan voel je je bijde juiste hoeveelheid ook verzadigd en hoef je gene calorieën te tellen. Losse koolhydraten, zoals fruit, kunnen zorgen voor  pieken in je bloedsuikerspiegel. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen meehelpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren.

  Reactie
  #6

  dankjullie voor de tips, ik ga nu eerst volgende week naar de huisarts en zal dat eens proberen Catootje,  zodra ik meer weet of er iets aan de hand is met me, zal ik dat hier vermelden. Tips/suggesties blijven welkom!

  Reactie
  #7

  gisteren huisarts geweest en bloed laten prikken. nu wachten op de uitslag. de huisarts is vooral benieuwd naar de glucose waarde...  ik weet alleen niet precies waarom maar dat zal ik bij de uitslag wel horen . Weet iemand daar meer over?

   

  Reactie
  #8

  Zijn wat algemene tips. Het beste is om je er zelf in te verdiepen en uit te vinden wat bij jou past. Ook wát je eet is belangrijk. Er zijn wel een paar goede sites op internet. Soms kan advies van een natuurgenezer helpen.

  Verder is lichaamsbeweging vóór het ontbijt goed voor de vetverbranding. Niet overdrijven natuurlijk. En een rustige ademhaling is belangrijk. Door tv-kijken en computeren ga je oppervlakkiger ademen, wat een stressreactie geeft in je lichaam. Je zou je ook nog kunnen verdiepen in de Gabriëlmethode. Die is ontwikkeld door iemand die overgewicht had en die zonder dieet of sporten en zonder loshangend vel flink is afgevallen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  bedankt Catootje, ik ga eens googlen op de Gabrielmethode

  Reactie
  #10

  inmiddels 3 weken aan de gang met het eten van meerdere kleinere maaltijden en in ieder geval te ontbijten.   Ik ben bij de dietiste geweest en zij heeft mij verschillende dingen geadviseerd en ik zou dan zo'n halve kilo per week kunnen afvallen. Vinden jullie dit haalbaar en verstandig?  het duurt dan wel heel lang voordat ik alle kilo's weer kwijt ben ( 30! weken... voor 15 kilo)  maar het zou natuurlijk mooi zijn als het lukt. Door de sinterklaasperiode ben ik al heel goed doorgekomen, heb niets meegegeten van alle lekkernijen. Met kerst ook behoorlijk ingehouden.  Merk echter nog niets aan mijn kleding of id. maar ben bang dat het ook hiermee heel langzaam gaat....ik mag pas half januari weer op de weegschaal.  Ook is mij verteld dat ik het wel binnen nu en een jaar kwijt moet zijn anders blijf ik de rest van mijn leven met een metabolisme zitten wat niet goed meer werkt, klopt dit?   Heel graag jullie reacties en meningen.. alvast bedankt.

   

  Reactie
  #11

  oja, vergeten te vermelden: ik heb dus een zeer uitgebreid bloedonderzoek gehad bij de huisarts ( o.a. dus schildklierfunctie) en daar is niets bijzonders uitgekomen, alleen een vitamine  B te kort, waarvoor ik nu een vitamine B kuur volg van 6 weken iedere week een pil.

  Reactie
  #12

  Bloedonderzoek zegt niet heel veel over tekorten.  Zo is een tekort aan magnesium niet meetbaar op bloedniveau. Allerlei stoffen als magnesium, zink, chroom, omega 3, vitamine B en D helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Wel goed om vitamine B te gebruiken. Gebruik zelf gewoon elke dag een tablet hooggedoseerde vitamine B. 50 mg van de meeste B-vitamines, behalve B6 iets lager en B12 en foliumzuur in microgrammen. Soms kan je er ook vitamine B12 bij nodig hebben. Dat wordt het beste opgenomen via zuigtabletten of injectie. Ook D chiro inositol helpt de insulinegevoeligheid. Eet zelf vaak edelgistvlokken, waar onder andere zink en chroom in zitten en wat je bloedsuikerspiegel stabiel helpt te houden. Je kan trouwens ook genieten van dingen die lekker maar toch gezonder zijn. Dus niet altijd inhouden maar zorgen voor een beter alternatief, waar anderen misschien ook van smullen.

  Beter 's ochtends niet direct ontbijten. Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet de vetverbranding aan. Je zou ook wat kunnen lezen over intermittent fasting maar houd daar niet streng aan vast.

  Reactie
  #13

  dankjewel Catootje,   intermittent fasting heb ik al wel eens geprobeerd maar ik vond dat erg naar.   Edelgistvlokken heb ik nog nooit van gehoord, ik zal er eens naar kijken

   

  Reactie
  #14

  Goed nieuws, ik ben nu weer bij een dietiste geweest en sinds de vorige keer toch eindelijk afgevallen, 5 kilo  dus het begin is er... ik heb haar eetadviezen opgevolgd en dat was in grote lijnen; vaker kleine maaltijden eten, wel ontbijten en nog wat tips .  Daarnaast ben ik blijven sporten. Waarschijnlijk is de combinatie dus goed . Ik blijf voorlopig nog even onder controle bij de dietiste want ik ben er nog lang niet maar dit helpt me wel.  bedankt voor jullie adviezen/reacties.

   

  Reactie
Reageer op: 1250 calorien per dag plus sporten maar niet afvallen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief