1500 kcal ‘nieuwe normaal’ volgens dietiste

 • #1

  Hoi iedereen!

  Ik ben sinds September aan het afvallen, en ben van 82 kilo naar 70.5 kilo gegaan, super trots op! (Ik ben 1.71, btw) Dit alles onder begeleiding van een dietiste.

  Ik heb langzaam de kcal afgebouwd. In september viel ik af met 1800 kcal, nu zit ik op de 1500 kcal. Mijn streefgewicht is 68 (wegen in de ochtend, na de wc, voor het ontbijt) dus ongeveer 70 overdag.

  Nu ben ik alleen al sinds april geen gram meer afgevallen, ook al houd ik mijzelf streng aan de 1500 kcal en sport 4x per week. 2x hardlopen en 2x gewichten per week.

  Net een gesprek met de dietiste gehad, die niet zo leuk nieuws had, daarover wil ik graag een second opinion.

  Zij zei dat blijkbaar de 1500 kcal voor mij nu, met het sporten erbij, is waar mijn lichaam een balans in heeft gevonden. Dat 1500 kcal voor mij nu 'normaal' is en dat ik eigenlijk de rest van mijn leven deze hoeveelheid zou moeten blijven eten wil ik dit gewicht houden.

  Ikzelf kan dit echt niet verkroppen. Mensen, ik heb honger! En ja, ik eet gezond, die 1500 kcal komen uit voldoende vezels, gezonde vetten, etc. Geen lege calorieen. Ik kan dit echt niet nog weken volhouden, laat staan mijn hele leven.

  Is dit inderdaad 'normaal' en moet ik er maar gewoon mee dealen, of kan ik langzaam meer gaan eten zonder weer aan te komen?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Ik denk dat 1500Kcal toch wel aan de lage kant is

  Reageer
  #3

  Jouw dietiste zou moeten weten dat te weinig eten juist ervoor zorgt dat je stabiel in gewicht blijft. Soms zelfs aankomt in vet doordat je cortisol aanjaagt door te weinig calorieen.

  Als je minder calorieen inneemt dan je verbruikt, val je in eerste instantie af. Maar je valt af in spieren! Als je sport moet je namelijk voldoende eten (en uiteraard de juiste voeding).

  Hoewel ik niet weet hoe intensief je dat sporten doet natuurlijk: je hebt mensen die  wel sporten maar zo weinig in intensiteit en gewichten dat het geen zin heeft. Maar nogmaals het is dus zo dat je met sporten juist voldoende moet eten omdat je anders spieren afvalt.

  Als je afvalt in spieren (door te zporten met te weinig voeding) heeft je lichaam minder eten nodig om op gewicht te blijven: spieren verbruiken namelijk veel meer calorieen dan bv vet. Dus dan stopt je gewichtsafname en word je ook zwakker.

  Mijn advies is om vnl krachttraining te gaan doen (3 x 10 herhalingen op leg extension, leg press, enz) met vooral na de training genoeg eiwitten maar ook koolhydraten. MEER dan 1500 calorieen! en als je 4 x per week serieus sport ook zeker niet minder dan 1800. Ik vind dat niet handig..

  Je zult zien dat je lijf steeds mooier wordt qua vorm als je traint met voldoende eten binnen 2 uur na je training. Maar omdat spieren zwaarder zijn dan vet, moet je vooral naar je steeds betere lichaamsVORM kijken en niet steeds naar de weegschaal.

  Als je honger hebt, eet je te weinig om spieren te behouden, en dan zul je nooit vooruitgang kunnen boeken. Wel kun je steeds meer moe worden....

  Succes en gooi het advies in je hoge hoed!

   

  Reageer
  #4

  Voor een gezond gewicht is je bloedsuikerspiegel belangrijker dan calorieën tellen. Door weinig te eten gaat je lichaam in de spaarstand.

  Door bij elk eetmoment complexe koolhydraten te combineren met eiwitten, vetten en vezels,  worden de suikers langzamer opgenomen en je voelt je bij de juiste hoeveelheid verzadigd.  Is ook beter voor je hele hormoonhuishouding. Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen meehelpen voor je bloedsuikerspiegel en om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Beter advies bij vragen.

  Wat ook kan helpen zijn edelgistvlokken, waarin vitaminen, mineralen en andere stoffen, die je bloedsuikerspiegel helpen op peil te blijven.

  Daarnaast kan er sprake zijn van oestrogeendominantie en een ontregelde schildklier. Je schildklier kan door diverse factoren ontregeld zijn. Niet altijd te meten. Een natuurgenezer kan helpen je hele gezondheid te ondersteunen.

  Reageer
Reageer op: 1500 kcal ‘nieuwe normaal’ volgens dietiste
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief