calorieen tellen en eten opwegen

  • #1

    halli ik zou graag van calorieen tellen en eten/voedsel af willen ik ben sinds kort weer op een erg laag calorieen aantal gaan zitten weet niet waardoor het komt maar ik ben 17 jaar 176 lang weeg ongv 57 kilo ik sport 2 tot 3 keer per week doe aan krachttraining ik weet me calorie behoefte ook niet en heb ik een normaal gewicht?

    mvg anoniem

    Reageer
    #2

    Je hebt ondergewicht. Je zult toch gewoon moeten stoppen met tellen en wegen. je zou 8 kg meer mogen wegen

    Als je op die manier doorgaat, krijgt je lichaam te weinig energie binnen, en zal er spierweefsel gebruikt gaan worden om je lichaam aan de benodigde energie te helpen. Je gaat dan niet meer spierweefsel krijgen maar minder spierweefsel ondanks de krachttraining.

    Reageer
    #3

    Voor jouw lengte en leeftijd zou een gewicht tussen de 56 en 75 goed zijn als je een jongen bent. Tussen de 57 en 76 als je een meisje bent. (BMI-meter Voedingscentrum) Je zit dus aan de ondergrens en zou zeker niet moeten afvallen.

    Wat je voeding betreft het beste zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment. Dan voel je je verzadigd, in plaats van dat je calorieën gaat tellen. Ook bouw je dan eerder spieren op en krijg je energie.

    Reageer
Reageer op: calorieen tellen en eten opwegen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief