Hevige pijn/steken in onderbuik/baarmoeder

  • #1

    Hallo,

    Bijna een jaar geleden heb ik een abortus gehad, en gelijk een mirena spiraal laten plaatsen. Na de behandeling had ik last van hele erge bloedverlies en pijnsteken voor mijn gevoel in m'n baarmoeder. Dit leek me de eerste maanden wel normaal, omdat je lichaam natuurlijk moet herstellen. Maar nu een jaar later heb ik van hevige bloedverlies geen last meer, maar van de steken wel ontzettend veel. Bijna wel dagelijks, er zijn periodes geweest dat het wat schommelde en dat wat minder vaak er last van heb. Maar nu is het bijna dagelijks en vraag ik toch wel af of het jaar later nog wel normaal is? De pijn die ik voel, is lastig te beschrijven. Het zijn een soort hele heftige steken in mijn baarmoeder, voor de spiraal heb ik hier nooit last van gehad. Dus nu twijfel ik ook om de spiraal weg te halen. Ik hoop dat iemand weet wat dit kan zijn en of het ook nodig is om ermee naar de huisarts te gaan.

    Liefs!

    Reageer
    #2

    Ik zou er in ieder geval mee naar de huisarts en een verwijzing te vragen voor de gynaecoloog.
    Het zou kunnen dat de spiraal niet meer op zijn plek zit. Het kan ook zijn dat de spiraal op zich de klachten veroorzaakt. Dan is het beter om ze te laten verwijderen

    Reageer
    #3

    Hallo,

    ik herken dit verhaal heel erg. Zelf loop ik er al stiekem 5 maanden mee en denk telkens weer bij die steken ik voel: "ik moet naar de huisarts". Maar omdat ik het niet altijd voel ga ik toch maar niet. Ik weet ook niet zeker wat het is en durf ook haast niet (weet ik veel misschien wel een gezwel wat er in zit). Nu ik je verhaal lees denk ik ook inderdaad dat het aan mijn spiraal kan liggen. Die ik ondertussen alweer 2 jaar heb. Maar raar toch dat ik daar eerst geen last van had en nu wel. Wel voel ik ook steeds heftiger wanneeer mijn eisprong is.
    Ik ga naar de dokter dat is duidelijk en dan gaat tie er maar mooi uit... Iemand dan andere ideeën die geen rare bijwerkingen geeft. Zou bijv een koper spiraal beter zijn... ik heb nu een mirena!

    Reageer
    #4

    @Ook anoniem, Hormonale anticonceptie onderdrukt je eigen hormoonhuishouding, werkt verstorend op je hele systeem en zorgt voor tekorten aan diverse vitaminen en mineralen in je lichaam, waaronder zink. Dit kan op kortere of langere termijn klachten geven.
    Een koperspiraal verhoogt het koperniveau in je lichaam en verlaagt het zinkniveau, wat ook je weerstand vermindert en klachten kan uitlokken.
    Heb zelf een pessarium.

    Reageer
Reageer op: Hevige pijn/steken in onderbuik/baarmoeder


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief