Tijdelijk stoppen met de pil?

  • #1

    Al sinds mijn 15e slik ik de pil, nu ben ik 26. De laatste jaren ben ik behoorlijk aangekomen, mijn libido is laag, ik heb wat last van depressieve gevoelens en ik voel me niet meer zo prettig bij het innemen van al die hormonen.

    Mijn vriend is nu 2 maanden op reis, en ik denk eraan om enkele weken te stoppen met de pil, als test, of ik me beter ga voelen. Als hij terugkomt, over een week of 5, zou ik weer willen beginnen, tot ik het meest passende alternatief heb gevonden.

    Kan ik dit doen? Of zal de overgang te groot zijn? En is de pil meteen weer veilig?

    Alvast dank voor het advies!

    Reageer
    #2

    dat zou je kunnen doen. Je moet er wel rekening mee houden, dat je lichaam even zal moeten "ontpillen"...

    Reageer
    #3

    Beste anoniem,

    de pil heeft weer zijn maximale effect nadat je het 7 dagen achter elkaar hebt ingenomen, dus gelijk beginnen met de pil en in die eerste week seks hebben geeft je zeker een verhoogd risico op zwangerschap.

    Over de problemen die je beschrijft, ik zou daarvoor tenminste een huisarts bezoeken en het met hem/haar over hebben. Het kan nooit kwaad om even langs te gaan en je klachten toch nader te laten beoordelen. Daarnaast kan je het met de huisarts hebben over alternatieven voor de pil.

    Reageer
Reageer op: Tijdelijk stoppen met de pil?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief