Pilstrip vergeten mee te nemen

  • #1

    Beste allen,

    Ik heb even een vraag m.b.t. de anticonceptie pil (sub-30-pil met ethinylestradiol en levonorgestrel). Ik ben een weekend bij mijn ouders en ben mijn pilstrip vergeten mee te nemen. Gebeurt mij nu voor het eerst. Zelf woon ik aan de andere kant van het land dus ik kan de strip niet zo even ophalen. Ik zou net de laatste pil van de eerste week slikken.

    Ik blijf hier 3 dagen, wat betekent dat ik dus 1 pil van de eerste week mis en de eerste 2 pillen van de 2e week. Het vervelende is dat ik wel seks heb gehad afgelopen dagen.

    Volgens de bijsluiter is het vergeten van twee pillen in week 2 niet zo'n ramp. Mijn stress zit hem dus vooral in de laatste pil van week 2 die ik ben vergeten.

    Hierbij mijn vraag "wat kan ik nu het beste doen?"

    Reageer
    #2

    Even een foutje in de tekst. Ik bedoelde dat ik vooral stress heb betreft de laatste pil van week 1 die ik nu ben vergeten.

    Reageer
    #3

    Om helemaal safe te gaan, zou je de MAP moeten gebruiken. Na het weekend als je weer thuis bent, de laatst vergeten pil innemen en de strip verder afmaken. Je moet er alleen rekening mee houden, dat je dan niet meer beschermd bent door de pil tot NA de volgende stopweek.

    Reageer
    #4

    Erg bedankt voor uw snelle antwoord! Ik ga zeker uw advies opvolgen.

    Nog even een vraag uit nieuwsgierigheid; is het vergeten van een laatste pil van week 1 net zo gevaarlijk als het vergeten van een pil aan het begin van week 1? Of wordt het minder risicovol zodra je bijna in week 2 zit.

    Reageer
    #5

    In principe is her risico hetzelfde

    Reageer
Reageer op: Pilstrip vergeten mee te nemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief