Dik worden van pil

  • #1

    Hoi,

    Ik neem sinds twee weken de pil cerazette. Ik neem deze pil omdat ik ooit klein trombose had waar ik gelukkig niets van overhield. Ik ben echter veel bijgekomen en mijn buik staat altijd gezwollen. Ik wil zeker niet zwanger worden maar ik wil deze pil niet meer nemen want ik wil graag terug mijn lichaamsbouw zoals vroeger. Wie heeft een goed alternatief? Welk voorbehoedsmiddel kies ik best?
    Bedankt

    Reageer
    #2

    Je zou voor een koperspiraal kunnen kiezen. Die bevat geen hormonen..

    Maar dat is dan toch iets dat je met je huisarts moet overleggen.

    Reageer
    #3

    Hoi eerlijk gezegd ben ik niet zo voor bepaalde zaken in mij dragen ik heb al gehoord van mensen dat je het voelt zitten. Is er een ander alternatief vb een pil of dergelijke zonder hormonen of weinig? En waarvan je niet dikker wordt? Of een andere manier ik las iets over een natuurlijke berekening zonder conceptie om niet zwanger te geraken?

    Reageer
    #4

    Er zullen pillen zijn met minder bijwerkingen, maar op voorhand is niet te zeggen welke je dan zou moeten gebruiken.

    Natuurlijke berekening zonder anticonceptie kan, maar is de meest onbetrouwbare methode die er is. Het condoom is natuurlijk ook een mogelijkheid..

    Bespreek andere pillen met je huisarts. Het feit dat je een trombose hebt gehad, maakt het wel wat moeilijker.

    Reageer
    #5

    Je zou ook kunnen denken aan een pessarium of femcap. Zelf wel ervaring met een gewoon pessarium. Dat moet je laten aanmeten en op de juiste manier gebruiken, met zaaddodend middel. Ook is er de Caya-pessarium verkrijgbaar, wat één maat is. Het is allemaal iets minder betrouwbaar dan de pil.

    Als je een risico op trombose hebt kan het ook zaak zijn om aan je gezondheid te werken met de juiste voeding en eventueel aanvullende middelen.

    Reageer
Reageer op: Dik worden van pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief