vaginale (schimmel?)infectie, maar dan anders

Online ZorgZus
  • #1

    In een korte tijd heb ik twee keer medicijnen gekregen tegen een vaginale schimmelinfectie. Beide keren begon het met pijn bij het plassen. Ik dacht in het begin dat het een blaasontsteking zou zijn, maar een urine test sloot dit uit. Na een paar dagen kreeg ik jeuk en meer afscheiding dan normaal, maar verder was er niets vreemds te zien. Ik heb toen beide keren diflucan/fluconazol gebruikt.

    Bij de huisarts is niet aangetoond dat ik een schimmelinfectie had (ik kreeg het medicijn gewoon voorgeschreven), maar aangezien het medicijn aansloeg neem ik aan dat het een schimmelinfectie was. Of zie ik dit verkeerd?

    Daarnaast is er nog iets wat mijn dwars zit: namelijk lijkt het terug te komen nadat ik seks heb gehad. Ik was net een paar dagen klachten-vrij, maar nadat ik daarna seks had kwamen er kort na de seks weer (minimale) klachten! Mijn partner heeft nergens last van, maar kan een man een schimmelinfectie hebben zonder er iets van te merken?

    Herkent iemand dit probleem? En wat kan ik nu het beste doen?

    Reageer
    #2

    De coïtus kan het interne milieu en met name de zuurgraad van de vagina verstoren zodat schimmels meer kans krijgen.
    Het is gebruikelijk dat de man wordt meebehandeld bij een schimmelinfectie als hij klachten heeft.

    Reageer
    #3

    Ik weet het niet zeker, maar het kan ook normaliter zijn dat je na de seks last heb van je vagina, zelfs 1/3 dagen erna. mijn vriendin heeft dat ook. Ze heeft absoluut geen schimmel infectie, en toch wel vaak pijn bij het plassen uren/dagen na seks. Als je twijfelt kun je altijd nog een afspraak maken of kijken of het verergerd

    Reageer
    #4

    Ik zou terug gaan naar de huisasrts

    Schimmelinfecties kunnen vaak terug komen, na seks, dit ten eerste omdat seks de huishouding in de vagina verstoren, waardoor de zuurgraad kan gaan schommelen en schimmels meer kans hebben.
    ten 2e dat wanneer jij een infectie hebt, hij het waarschijnlijk ook heeft, en jou dus steeds opnieuw infecteerd.

    Dus is het zaak dat je beide behandeld wordt.
    Overigens is de schimmelinfectie vaak heel erg hardnekkig en dient echt goed behandeld te worden.

    Reageer
    #5

    Hoi,

    Dat je nu weer een schimmelinfectie hebt komt waarschijnlijk inderdaad doordat je man ook besmet is met de infectie, mannen hebben hier weinig tot geen last van, maar het is wel belangrijk dat hij er voor behandeld wordt, anders wordt het een soort van ping pong spel, als jij er vanaf bent besmet hij je weer. Nog even een tip: ik gebruik zelf cardiflor zalf en dat helpt ontzettend goed tegen de jeuk, na een keer smeren is het weg. Ook drink ik iedere ochtend een Yakult, dat helpt ook!

    Succes!

    Reageer
    #6

    Door een zaadlozing daalt de Ph waarde (zuurgraad. Condoom gebruik kan dit voorkomen. Verder probeer ik ook al een tijd erachter te komen hoe het dalen van de zuurgraad ( in het algemaeen te voorkomen. Ik begin vaak met aften/ keelpijn en dan begint de schimmel.

    Reageer
    #8

    Iets meer dan een week geleden heb ik last gekregen van een vaginale schimmelinfectie. Jeuk, opgezette schaamlippen en witte, wat brokkelige afscheiding.

    De eerste dagen heb ik het aangekeken in de hoop dat het weg zou gaan. Ik heb toen washandjes met ijs op mijn vagina gelegd, waardoor de jeuk stukken minder is geworden en het opgezette helemaal verdween, maar de afscheiding bleef.

    2 1/2 halve dag geleden ben ik naar de apotheek geweest voor een tablet diflucan 150mg (fluconazole). Ik leef in een land waar je dit zonder recept kan verkrijgen.
    De jeuk is nu helemaal weg, alleen heb ik nu nog wel last van overmatige afscheiding. Het is niet meer brokkelig, maar eerder kwarkachtig wit en meer dan gebruikelijk.
    Mijn vraag is wanneer fluconazole precies gaat werken (kennelijk doet het zn werk al, omdat de jeuk helemaal verdwenen is), maar ook of het normaal is dat ik nu deze afscheiding heb en wanneer dit zal wegtrekken?
    Hopelijk kan iemand mij meer informatie geven...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er zijn verschillende contraïndicaties bekend voor fluconazol. Daarnaast kent fluconazol verschillende interacties met andere medicatie. Heeft u of uw apotheek hier aan gedacht?

    Lees hiertoe de bijsluiter van de producent:
    http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h29205.pdf

    Reageer
Reageer op: vaginale (schimmel?)infectie, maar dan anders


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief