Vieze afscheiding ondanks negatief onderzoek

Online ZorgZus
 • #1

  Goedenavond!

  Ongeveer 3 maanden geleden begon ik wat vieze afscheiding te krijgen en jeukte het een beetje. Hiermee ben ik naar de dokter gegaan en hij schreef me een kuur voor tegen schimmelinfectie. Dat hielp niet, waardoor ik steeds terug ben geweest voor andere medicijnen. Dit heeft allemaal ook niet geholpen waardoor ik de dokter besloot een uitstrijkje naar t lab te sturen om aan te tonen wat het dan wel is.

  Deze week heb ik dus opgebeld voor de uitslag maar vreemd genoeg kwam hier niks uit. Alles was goed. Op de vraag wat nu? kon de doktersassistente me ook geen antwoord geven.

  Ik zit na te denken of ik misschien een poosje moet wachten en de natuur gewoon zijn gang moet laten gaan, maar ik ben het nu na 3 maanden onderhand wel zat!

  Weet iemand wat mijn rare afscheiding wel zou kunnen zijn? en/of wat er tegen helpt? Het is zoals bij een schimmelinfectie wittig met wat klontjes erin.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Dat is met de grootste waarschijnlijkheid alsnog een schimmelinfectie.

  Recidiverende schimmelinfecties komen vaker voor en zijn inderdaad lastig te behandelen.

  Reageer
  #3

  Om schimmelinfecties te voorkomen of het herstel te bespoedigen, kunt u een aantal dingen proberen. Probeer de natuurlijke toestand van het vaginale slijmvlies zo weinig mogelijk te verstoren. U moet zich niet vaker of grondiger wassen; zeep kan het vaginale slijmvlies irriteren. Het is beter om de schaamstreek onder de douche alleen met lauw water af te spoelen. De binnenkant van de vagina reinigt zichzelf.

  Vrijen terwijl de vagina nog droog is, kan het slijmvlies irriteren. Zorg er bij de geslachtsgemeenschap voor dat u de tijd neemt om opgewonden te raken en gebruik zo nodig een glijmiddel.

  Een schimmelinfectie gaat meestal vanzelf over. Als de afscheiding of branderigheid erg hinderlijk zijn, dan is behandeling mogelijk met een vaginale tablet (clotrimazol) of een vaginale capsule (miconazol). Bij jeuk aan de schaamlippen kunt u daarnaast uitwendig een schimmeldodende crème aanbrengen. U kunt de tabletten of crème ook tijdens de zwangerschap gebruiken. Het duurt enkele dagen voordat de klachten overgaan. Soms is het nodig de medicijnen iets langer te geven.

  Bij steeds terugkerende schimmelinfecties is het mogelijk om voor een periode van drie tot zes maanden één keer per maand een vaginale tablet (of capsule) te gebruiken, op de vijfde dag na het begin van de menstruatie. U heeft dan minder kans op schimmelinfecties. Ook deze behandeling kan niet garanderen dat de schimmel wegblijft. Een andere mogelijkheid is dat u alvast een recept meekrijgt, zodat u een terugkomende schimmelinfectie direct kunt behandelen. Een schimmelinfectie is geen seksueel overdraagbare aandoening (soa). Iedereen heeft deze schimmel al op de huid en slijmvliezen. Het hangt af van de omstandigheden of deze de kans krijgt een infectie te veroorzaken (bijvoorbeeld als de slijmvliezen geïrriteerd of geschaafd zijn). Uw partner hoeft niet meebehandeld te worden. Als uw partner klachten krijgt, zoals jeuk of uitslag aan de penis, gaat dat vaak vanzelf over; eventueel kan hij dezelfde uitwendige crème gebruiken die u gebruikt.

  Reageer
  #4

  Heb je een bacteriële vaginose overwogen?

  Reageer
  #5

  Ja dat is het hem nou juist. Ik ben getest op alles... SOA's, bacteriele infectie, schimmelinfectie en de uitslag van het onderzoek zegt dat er niks aan de hand is. Maar ik heb toch deze afscheiding.

  Reageer
  #6

  Bij een bacteriële vaginose is er geen sprake van een infectie met een onbekende nieuwe bacterie die ook dus niet in de vagina thuishoort, maar als gevolg van een verstoord evenwicht met normale 'bewoners' die dus normaal altijd in veel kleinere aantallen in de vagnina zitten, waarvan de polulatie ineens uit de hand gelopen is.

  Je hebt dus geen nieuwe bacterie opgelopen!

  Reageer
  #7

  Hallo,

  Vorige maand ben ik naar de dokter geweest voor een schimmelinfectie. Toen heb ik een blauwe pil gekregen (die schimmels doodt neem ik aan) en hormoonzalf. Deze hormoonzalf heb ik een paar dagen gebruikt en toen was het helemaal over.

  Niet veel later werd ik ongesteld en toen dit voorbij was had ik weer last van de schimmelinfectie. Weer heb ik een tijdje de hormoonzalf gebruikt en toen was het weer weg.

  Nu, een week later, heb ik alweer klachten. Weet iemand wat ik hieraan kan doen? Ik neem aan dat ik niet zomaar de hormoonzalf door kan blijven gebruiken, aangezien de huid hier dun van wordt..

  Ik draag geen strings meer en alleen katoenen ondergoed (lekker charmant maargoed). Verder draag ik ook nooit hele strakke broeken.

  Gr,
  A.

  Reageer
  #8

  Wat betreft de gekleurde afscheiding.
  Ik heb net een hele vervelende ervaring achter de rug.
  Een kleine 2 jaar geleden ging ik naar de huisarts, omdat ik rose afscheiding had.
  Ik had net echter 3 maanden daarvoor een uitstrijkje gehad ivm het 5 jaarlijkse baarmoederhalskankeronderzoek.
  De dokter zei;je moet weer even een uitstrijkje laten nemen.
  Nou, niets aan de hand.Zeiden ze.
  Ik heb altijd die gekleurde afscheiding gehouden, maar de huisarts zei;er is niets.
  Nu na een vakantie in het buitenland heb ik een vreselijke ervaring opgedaan.
  Ik kreeg vreselijke buikpijn. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis met een bacterieleinfectie.
  En niet zo n kleintje ook.
  Ik werd net optijd geopereerd. Mijn eierstok was helemaal verpust en mijn eileider ook.
  Plus er zat een hele grote pusbal( de infectie dus) ter grote van een tennisbal.
  Ik had dik 40 graden koorts en werd zo ook geopereerd.
  Het kon niet anders.
  Als ze later waren geweest en het was stuk gesprongen had ik buikvliesontsteking gehad en misschien wel dood geweest.
  Nu 5 weken na de operatie heb ik mijn eerst menstruatie erop zitten.(want de eierstok die er nog zit neemt het over)En ik heb weer normale doorzichtige afscheiding.
  Ik heb met mijn huisarts gesproken of die rose afscheiding die ik altijd al had toch niet al met die infectie te maken had. Nee zei hij toen was alles goed.
  Ik geloof er zelf helemaal niks van.
  Het is toch wel heel toevallig.
  Ik weet zelf niet wat voor een bacterie is geweest.
  Het ziekenhuis kon hem niet temmen met antibiotica en moest ingrijpen omdat het zo snel groter werd.
  Maar mijn gevoel zegt toch zeker wel dat ik het toch al onder mijn leden had.
  Mijn top ga alsjeblieft verder met het uitzoeken met hoe die gekleurde uitscheiding toch kan, want wat ik heb meegemaakt en die vreselijke pijn dat gun je je grootste vijand niet eens!

  Succes Do.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9
  Reageer
  #11

  Ik heb dit al twee jaar. Het kwam ineens opzetten na paar weken intensief sexueel contact met één en dezelfde persoon.  Ineens uit het niks. Meerdere soa testen etc ondergaan. Echter geen  “ziekte, bacteriën of virus” te bekennen. Zelfs mijn hele hormoonhuishouden,bloedwaardes & allergieën getest. Er is nooit wat uit gekomen.  Het is een hel. Het stinkt en je schaamt je rot. Ik heb gelukkig een lieve partner die het begrijpt en weet dat het geen ziekte is. Maar wat een rot situatie.

  Reageer
Reageer op: Vieze afscheiding ondanks negatief onderzoek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief