opgezwollen en ontstoken schaamlippen

Online ZorgZus
  • #1

    Is er iemand die mij kan helpen???

    Ik heb al 1,5 jaar last van erge jeuk van mijn schaamlippen. Zijn mega opgezwollen en zien er ontstoken uit. Doordat het zo erg jeukt resulteerd dit in wondjes en erg veel pijn. Ik kan hierdoor geen sexueelcontact meer hebben met mijn man en dat vind ik heel erg.Ik heb wel het idee dat het met mijn cyclus te maken heeft.Het begint iedere keer twee dagen nadat mijn menstruatie is afgelopen en duurt tot ongeveer de twee dag dat mijn menstruatie weer begint. Dus eigenlijk ben ik maar 5 dagen per maand zonder jeuk en pijn, en dat is heel vermoeiend.
    Ik ben nu zo ver dat ik denk..snij ze er maar af!
    Ik ben al menig keer bij de huisarts geweest, die heeft mij uiteindelijk naar de gynacoloog gestuurd. Daar is een kweek afgenomen, maar kwam niets bijzonders uit. Ben naar huis gestuurd met vitamine c tabletten die ik inwendig moet inbrengen..die helpen dus niets.
    Kan iemand mij raad geven, want ik ben echt ten einde raad!!

    Reageer
    #2

    Ik weet niet precies wat je eraan kunt doen, maar ik wil je een hart onder de riem steken want ik herken je probleem.Ik heb ook al tijden problemen met mijn vagina, de huisarts doet het af als een candida infectie, maar ik weet niet of het daaraan ligt. Mijn probleem is dat ik iedere maand, ongeveer 2 weken,last heb van jeuk en pijnlijke rode schaamlippen. Heb verschillende schimmelinfectie-producten gebruikt, ben nu bezig met een zelf test thuis,besteld via internet. Daarmee meet ik een aantal keren de ph-waarde van m'n vagina. Aan de hand van de uitslag daarvan ga ik weer naar mijn huisarts. Misschien is het een BV (bacteriele vaginose) Wie weet helpt deze test jou ook, je kunt t proberen. Wat ik nu ook doe is geen washandje meer gebruiken om mijn vagina mee te wassen, ik was hem goed schoon na de sex, gebruik maandverband en geen tampons, geen zeep bij het wassen van vagina, strijk zelfs mijn ondergoed(want de temperatuur waarmee je strijkt is veel hoger dan de temp waarop je wast) en denk er nu aan te stoppen met het gebruik van de pil, want die kan ook nog van invloed zijn. Al met al wens ik je succes en vertrouw niet blind op je huisarts e.d. maar ga zelf kijken wat jou mogelijk wel kan helpen. Succes

    Reageer
    #3

    Dank je wel voor je reactie,

    Ik heb zelf ook al heel wat antibiotica's gekregen, maar niets hielp.En heb daarnaast van alles geprobeerd om uit te sluiten. Volgens mij heeft het met mijn cyclus te maken, maar begrijpen doe ik het niet. Omdat het al zolang duurt ben je op een gegeven moment ten einde raad.Volgende week maar nog een keer een afspraak maken met de gynacoloog en hopen dat ik dan wat verder kom. Maar in ieder geval, dank je wel voor je reactie.

    Reageer
    #4

    Veel succes bij de gyn,hoop dat hij je kan helpen. En als hij een idee heeft over wat het is,hoe het komt en hoe je er vanaf komt, wil je dat dan hier posten aub? Misschien heb ik er ook wat aan. Succes meid, en uiteindelijk zal er wel een oplossing komen. Gr

    Reageer
    #5

    Dag dames !

    Ik heb wat opgezocht want ik heb zelf ook last van mijn schaamlippen, verder niet, écht alleen de buitenkant. Ik was heel lang bang dat ik LS had (Lichen Sclerosus) daar stonden wat tips over; misschien hebben jullie hier wat aan:

    informatiebron: Lichensclerosus.nl

    Wassen
    Het best is om helemaal geen zeep te gebruiken om de genitaliën te wassen! Goed spoelen met water is vaak voldoende. Als je echter toch een zeep wilt gebruiken, neem dan iets wat zo aardig mogelijk is voor je huid. Hou er rekening mee dat je niet alle bacteriën wilt doden die in en rond de vagina hun goede werk doen!
    • Zeep- en parfumvrije wastabletten met pH van rond 5,5.
    • Sporex tablet
    • Cetophil van Galderma (USA)
    • Dove zonder parfum (waarschijnlijk niet in NL te koop)

    Verlichtende crèmes, olie, zalven, etc.
    Onderstaande middelen zijn niet genezend, maar kunnen de symptomen iets verlichten.
    Bij onderstaande middelen kan ik uit eigen ervaring putten:
    • Zalf tegen luieruitslag; bv. Sudocrem (de zink in de zalf stimuleert genezing). Brengt rust bij jeuk en steken. Pas op met zalven met parfum.
    • Zoete amandelolie, Jojoba olie of Tarwekiemolie (zonder parfum, zonder andere toevoegingen). Verzacht bij een ‘rauw’ gevoel.
    • Olijfolie – gewone olijfolie die je in de keuken gebruikt, kan prima verlichting geven voor even. Vooral ook bij jeuk en het ‘rauwe’ gevoel.
    • Vaseline – prettig als je een wondje hebt of de huid erg gevoelig is bij het plassen. De vaseline brengt een buffer aan zodat er geen vloeistoffen door kunnen. De vaseline wordt ook niet zo snel weggeveegd.
    • Azijn: een watje bevochtigd met een heel klein beetje azijn heel licht tegen de huid houden waar de jeuk hevig is. Dit verlicht meteen.

    (Zit-)baden
    Als je geen bad hebt kun je een teiltje of bak nemen waarin je net in kan gaan zitten. Op deze manier heb je ook wat minder zout of kamille nodig.
    • Baden met Epsom salt/bitterzout/tafelzout/maagzout. Werkt verlichtend bij jeuk en stekende pijn. Kan ook met Soda.
    • Baden met Kamille thee

    ER staan nog veel meer handige tips, dus kijk eventjes als je wilt ,

    Succes en ik duim voor jullie.

    Reageer
    #6

    Hay,

    Ik heb hier ook heel erg last van.
    Na eventjes goed te zoeken ben ik erachter gekomen dat dit middeltje wel kan helpen:

    [b]Multi-Gyn Actigel[/b].

    Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

    Ik ga het morgen bij de drogist halen en laat wel weten of het werkt! Succes met de problemen.
    Groetjes Julia

    Reageer
    #7

    Ga naar de dokter!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo, ik las dit forum en had zelf ook een vraagje..
    Ik heb een nogal pijnlijke opgezwollen binnenste schaamlip sinds 2 dagen, ik had die dag veel gefietst maar vraag me af of het daar van komt.. Naar de dokter durf ik niet echt want ben pas 15 en het idee vind ik nogal beschamend omdat ik er, vind ik zelf, nogal belabberd uitzie van onder zeg maar. Misschien heeft iemand dezelfde ervaring of weet een oplossing? Hoor het graag!

    Gr.

    Reageer
    #10

    Ja, dat kan een gevolg zijn van het vele fietsen. De labia zijn kewetsbaar en kunnen gemakkelijk geïrriteerd raken, maar herstellen door de goede doorbloeding ook weer heel snel. Als je de volgende keer gaat fietsen draag dan een beschermend fietsbroekje.

    Reageer
    #11

    Hallo

    Ik zelf zit ook met een probleem... De bovenkant van mijn schaamlippen staan helemaal rood en gezwollen... Het is net alsof er vocht in zit. Jeuk heb ik niet, maar ik heb wel kleine wondjes. Nooit eerder heb ik hier last van gehad en onveilige sex heb ik ook niet gehad. Ik vraag mij echt af wat dit kan zijn, kan iemand mij helpen?

    Groetjes Josephine

    Reageer
    #12

    Hee ik las je berichtje, ik ben ook nog jong, en heb al zins ik ongesteld ben last van mijn vagina, vaak onstekinge of schimmel

    ikmoest dus vaak naar de dokter en hij heeft vaak gekeken, het is lastig voor je zelf maar je dokter ziet dagelijks heel veel vagina's
    van jong tot oud, schaaam je nergens vooor want hij heb wel wat gezien in zijn leven hoor, het is zijn werk, en als je ergens last van heb gwn gaan en je verstand op nul zetten

    het gaat om je gezonheid!

    Reageer
    #13

    Beste ingrid

    Ik heb dezelfde problemen gehad als jij ik ben er achter gekomen dat het aam me pil lag die ik kreeg na mijn zwangerschap want mijn pil voor de zwangerschao werd niet meer gemaakt

    Ik ben toen gestopt om weer zwanger te raken en had nergens last meer van na mijn zwangerschap weer aan dezelfde pil en het was weer raak

    Ik ben gestopt met die pil en weg zijn en waren mijn klachten

    Ik hoop dat dit je iets kan helpen

    Gr jo

    Reageer
    #14

    probeer eens -op voorschrift-Neriso vette zalf
    Diflucortolon valeras
    Labo: Intendis

    Reageer
    #15

    Hallo allemaal,

    ik heb sinds dat ik een mirena spiraaltje heb laten inbrengen veel vaker last van dit soort dingen. Ik heb 'm nu 3 jaar en de (schimmel)infecties komen nu met zo'n grote regelmaat dat ik het gevoel krijg dat het chronisch is.
    Hierdoor hebben mijn verloofde en ik nauwelijks seks, hoogstens 1 keer in de 2 weken. En dat is niet goed. We zijn nog jong, en net verloofd, dus we zouden nu juist heel erg van elkaar moeten kunnen genieten.

    Vannacht heb ik weer seks met hem gehad, maar ik voelde al dat de vaginamond erg gevoelig was, na de seks kwam ik erachter dat mn binnenste schaamlippen maar ook de vaginamond zelf en de huid rond het plasgaatje compleet opgezwollen en warm was. De opening was niet eens meer te zien. Meteen heb ik die nieuwe anti-schimmelcreme erop gesmeerd (nu te koop bij etos zonder recept trouwens). Maar nu de volgende morgen is er niks veranderd. Het voelt ongemakkelijk, kan niet zitten en niet fietsen.

    Zou dat allemaal kunnen komen door dat mirena spiraaltje, dat mijn vaginale huishouding daardoor in de war is?

    Groetjes, D.

    Reageer
Reageer op: opgezwollen en ontstoken schaamlippen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief