3e bal op mijn balzak

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een tijdje een soort van 3e bal zitten aan de buitenkant van mijn balzak. Het is aan de rechterbal.

    Het is een soort van doorzichtige bal. Ik kan erin knijpen wat geen pijn doet. Ik heb verder ook nergens pijn ervan maar ik heb soms wel het gevoel dat het niet lekker zit.

    Ik heb ook het gevoel dat het is gekomen, het klinkt heel raar, omdat mijn onderbroek niet goed heeft gezeten of dat ik in een verkeerde houding heb geslapen dat mijn bal een soort van 3e bal heeft gecreeerd.

    Ik heb wat gezocht op internet maar werd niet heel veel wijzer hiervan.

    Ik ben overigens 19, en zie er tegenop om naar een dokter te gaan.

    Heeft iemand enig idee wat dit is en of het schade toebrengt?

    Ik hoor het graag,

    Pieter

    Reageer
    #2

    Nu vergeet ik er nog bij te zetten:

    Het is een soort van luchtbubbel die ik ook helemaal in mijn balzak kan duwen zeg maar. Voor mijn gevoel zit er ook alleen maar 'lucht' in en verder niets maar toch ziet het er raar uit.

    Ik hoor het wel,

    Pieter

    Reageer
    #4

    Hoi, bedankt voor je reactie.

    Ja ik heb eerst overal gezocht op internet en toen hier deze site alle berichten over een soort van 3e bal gelezen maar niemand lijkt te hebben wat ik heb. (tenminste ik vind niemand met hetzelfde lijkt het)

    Ik heb een soort van luchtbubbel OP mijn rechterzak en die is gekomen vanuit de rechterzat aangezien het soort van 'roze' vel daaruit is een 'doorzichtige' bubbel uit gekomen. Ik kan hierin knijpen en alles het doet geen pijn (wel als ik met mijn hand overal mijn rechterzak voel doet het af en toe een beetje pijn maar niet echt pijnscheuten)
    Voor mijn gevoel zit er een soort van 'lucht' in (ik kan de bubbel ook induwen dan verdwijnt hij in mijn rechterzak maar als ik het dan weer los laat dan komt de bubbel gelijk weer naar buiten)

    ik heb verder ook nergens pijn van bijv. in de onderbuik, helemaal niets. Ik heb alleen als ik met mijn benen bijv. dicht bij elkaar zit dat ik voel dat het niet lekker zit omdat die bubbel dan in de weg zit, een soort van schurend gevoel heb ik dan.

    Ik ga waarschijnlijk ook binnenkort naar de dokter (ook al zie ik hier heel erg tegenop, maar ' gelukkig ' ziet de dokter zoiets wel vaker maar toch vind ik het maar vervelend dat ik moet.. nouja ik moet niet maar wil toch wel weten wat het is.)

    Pieter

    Reageer
    #5

    Jouw omschrijving van een 'soort van bubbel' en 'soort van roze' en 'uit vel' is mij niet geheel duidelijk.

    Ik wil je graag verder helpen.

    Zou je jouw omschrijving nog eens in andere woorden willen geven?

    Reageer
    #6

    Heb je gedacht aan een spermatocele of een hydrocele?

    Lees meer informatie op de website van de Nederlandse vereniging voor urologie over goedaardige zwellingen in het scrotum:
    http://www.allesoverurologie.nl/mannen/zwellingen-in-het-scrotum

    Reageer
    #8

    Mijn omschrijving dan hier nog een keer, ik probeer zo duidelijk mogelijk:

    Op mijn rechterzak zit een 'doorzichtige' bubbel, ongeveer 2 cm groot en met een 'vingerhoogte' zo hoog. hij is gekomen vanuit mijn rechterzak en zit hierop. Het is niet iets wat los van mijn rechterzak zit maar het is echt uit mijn rechterzak gekomen. Het vel van de bubbel is niet zoals de rest van het 'normale vel' dus niet een normale huidkleur. Het is dus een soort van doorzichtig en heel erg glad.

    Is het zo duidelijk genoeg?

    Andere anoniem van nu ongeveer 20 minuten geleden:

    Ik heb na zoeken inderdaad gedacht aan een hydrocele of spermatocele en ik vermoed ook dat het 1 van de 2 is.

    Ik ga morgen maar bellen voor een afspraak bij de dokter waar ik dus geen zin in heb maar dan weet ik in ieder geval wel wat het is hoop ik.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vanmorgen bij de dokter geweest. Is volgens hem een hydrocele dus kan geen kwaad. Hij raad me aan om langs te gaan bij de uroloog om te kijken of die zegt laten opereren of dat hij 'mag blijven zitten'

    Pieter

    Reageer
    #11

    Het is een cyste, die kun je best laten verwijderen in het ziekenhuis, neem eerst contact op met je huisdokter. Als er vocht in zik ben ik zeker dat het een cyste is, laat verder de teelballen nakijken want teelbalkanker komt meer en meer voor bj jongens tussen 18-35 j. Ik heb wel iemand die nog teelbalkanker heeft op 42 jaar, dat is wel een uitzondering. Succes en een spoedig herstel

    Reageer
Reageer op: 3e bal op mijn balzak


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief