bijbal verschillen in grootte?

  • #1

    Hallo

    ik ben een jongen van 18 jaar. Ik ben sinds vorige maand begonnen het controleren van mijn ballen. Nu viel mij op dat ik op mijn rechterbal de bijbal veel beter kan voelen. Het is een soort worst die over de bovenkant van mijn bal ligt. deze worst voel ik aan de linkerbal ook wel, maar veel kleiner.

    Is het normaal dat de bijballen zo verschillen in grootte en dat je ze dus bij de ene bal makkelijker kan voelen?

    Ik heb overigens geen last van pijn of iets dergelijks.

    Reageer
    #2

    Ik heb dat ook.., mijn linker bijbal is veel groter dan mn rechter. ben nu 21 en heb het al zolang ik me kan herinneren..Weet ook net of het echt normaal is, ik kan er niets over vinden. maarja.. in die 11 jaar dat ik weet dat dat bij mij zo is, nooit last van gehad. zal wel goed zijn dus denk.

    ciao!

    Reageer
    #3

    Het is normaal dat de ene testikel groter is dan de andere, maar dit geldt niet voor de bijballen, de epididymes (enkelvoud: epididymis).

    Waarschijnlijk is er bij jou sprake van ofwel een cyste ofwel een varicocoele.

    Geen van beide is schadelijk voor de gezondheid, maar mocht je er last van hebben dan kunnen ze beiden operatief worden behandeld.

    Een cyste op de epididymis voelt als een gladde zwelling aan de achterkant van de testikel, en cystes kunnen inderdaad langzaam blijven groeien. Cystes op de bijbal zijn pijnloos, maar je kunt er wel flink last van hebben als ze te groot worden. Cysten kunnen nogmaals middels een eenvoudige procedure operatief verwijderd worden.

    De andere mogelijkheid, een varicocele, is een soort spatader op de bijbal. Deze gezwollen aderen nemen ook in omvang toe in de loop van de tijd. Varicoceles geven in de regel ook meer last en gevoeligheid. Varicoceles zijn in vergelijking tot cysten minder glad, en voelen meer als bubbels. Varicoles worden meestal behandeld in het stadium waarin je er echt dagelijks last van hebt.

    Ik kan mij voorstellen dat je je zorgen maakt, omdat het toch een kwetsbaar orgaan van de man betreft maar eigenlijk is de oorzaak in beide gevallen onschuldig en kan het gemakkelijk behandeld worden als het nodig is.

    Tenslotte wil ik zeggen dat een vergroting van de bijbal niet direct wijst op kanker in de zaadbal, maar dat dit alleen met een onderzoek door een arts kan worden vastgesteld.

    Dus ga naar de huisarts voor een diagnose en laat je verwijzen naar de uroloog als je er echt veel last van hebt.

    Ik hoop dat je iets aan deze reactie hebt, en beterschap gewenst.

    Reageer
    #6

    mijn ballen zijn t zelfde alleen bij mijn linker zit er een grote bal op en die groeit elke dag een beetje, de dokter zei dat het de bijbal is maar het is toch niet goed als die even groot/groter is als denbal zelf?

    Reageer
    #7

    Nou nee, niet echt. Ik zou terug gaan naar de huisarts en een verwijzing voor de uroloog vragen. Het zou een bijbal ontsteking kunnen zijn. Is het ook pijnlijk?

    Reageer
    #8

    Hallo mensen,

    met gelukke heb ik kunnen vinden wat dit is. het is een 'spermatocele'. Het is niks ergs het kan wel behandeld worden als je het vervelend vindt, vind ik namelijk wel. Maar ben nog maar 18 en liever doen ze er geen operatie voor. Op internet kan je er nog veel meer over vinden. Veel jongeren hebben het. Het kan trouwens een hele maar dan ook een hele kleine kans zijn teelbalkanker. Maar door naar de huisarts te gaan een door middel van een echo word dit ook zo duidelijk en is het zo te behandelen dus niks ergs. En als je denkt dat je er sneller door klaarkomt, zoals ik ik kon er niks over vinden jammer genoeg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo ja ik heb het ook en mijn huisarts zei dat het nikd ernstigs is hij zei dat hij niks voelde dat drastisch aandacht nodig had.

    Toch schrok ik wel van mijn bijbal.

    Want op internet lees je symtomens van kanker die over een komen ik heb geen last van mijn ballen heel soms maar dat is een cyste.

    Reageer
Reageer op: bijbal verschillen in grootte?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief