Slijm in keel en neus Slijm in keel en neus - Medische Forum - Dokter.nl

Slijm in keel en neus

 • #1

  Hoi,
  Ik heb een vraagje over een niet zo dringend onderwerp, maar wel iets waar ik me van afvraag wat ik eraan kan doen.
  Ik heb namelijk 'altijd' slijm in m`n keel en neus. Het is lastig, soms moet ik een paar keer ophoesten om lekker vrij te kunnen ademen. Of soms ook als ik iets wil zeggen, wanneer ik dat niet doe zit het slijm in de weg zeg maar. Verder klinkt m`n stem een beetje verkouden/nasaal omdat m`n neus vrijwel altijd een beetje verstopt is. Zingen is daardoor niet zo leuk meer.
  Het is niet zo erg allemaal, maar wel lastig.
  Zijn er dingen waarmee ik het slijm weg kan krijgen?

  Reageer
  #2

  Het is trouwens 'altijd' zo, al jaren. Geen verkoudheid of iets dergelijks dus.

  Reageer
  #3

  hier zou een dieet kunnen helpen.
  vermijd alle slijmvormende producten o.a. melk.
  je kunt ook eens naar een arts in Chinese geneeskunde gaan, die weet wel raad hiermee.
  Succes, Brenda

  Reageer
  #4

  Oevrmatige slijmvorming is een reactie van het lichaam op irritatie. Dat hoeft niet ernstig te zijn. Toch zou ik als je er al zolang last van hebt, eens een allergieonderzoekje laten doen bij de huisarts.
  Het zou goed kunnen dat het tapijt of je matras de oorzaak is van je slijm.

  Reageer
  #5

  Lees de informatie over allergie op de website van de Keel-, neus en oorartsen:

  http://www.kno.nl/voorlichting/allergie.php

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt. jarenlang slijm in de neus en keel, lijkt mij niet prettig.

  Reageer
  #6

  Hoi Barend, Lars en Brenda, bedankt voor de reacties.

  Brenda, melk kan het probleem niet zijn want ik gebruik geen lactose houdende producten omdat ik er niet goed tegen kan, geen melk, kaas etc. Andere producten die misschien slijmvorming veroorzaken misschien wel.. dat zou ik niet precies weten. Wat voor producten zijn dat, dingen als bijvoorbeeld grapefruitsap? (daar kan ik het me bij voorstellen).
  Omdat ik last heb van een maagbacterie die m`n maagwand zwak heeft gemaakt, moet ik van m`n arts iedere dag een beetje sambal eten. Sambal schijnt ervoor te zorgen dat er slijm gevormd word in de maag, zodat de maagwand z`n bescherming weer heeft. Zou sambal voor extra slijmvorming in de neus en keel kunnen zorgen?
  Voor m`n gevoel helpt het juist een beetje, maakt het minder taai lijkt wel.

  Lars, die maagbacterie (waar ik het al over had) zorgt voor irritaties aan de maagwand, soms ook ontstekingen ed. Zou ik hierdoor ook meer slijmvorming in de keel en neus kunnen hebben? Dat zou het misschien wel kunnen verklaren..
  Als dit de oorzaak is werk ik er al aan 🙂 dat zou fijn zijn.
  Een allergie schijnt het niet te zijn, m`n huisarts heeft een flinke tijd geleden al (2 jaar denk ik) m`n bloed getest. Hij zei dat er niets te zien was. Ik kreeg toch een neusspray voor als het een allergie was, maar die hielp inderdaad niet.
  Andere testen zijn er niet gedaan.
  Sinds 6 maanden woon ik op mezelf en heb een helemaal nieuw matras, kussen etc gekocht om toch even te proberen of dat beter ging, maar nee.

  Sorry voor het lange verhaal 🙂 er loopt ook vanalles samen.

  Barend, bedankt voor de link. Ik zal het doorlezen. Het is inderdaad niet prettig ik vind het vooral jammer dat ik niet kan zingen en ruiken gaat ook bijna niet. Het zoals ik eerder al schreef ook geen groots probleem en ben ik er erg aan gewend. Maar misschien duurt het juist daardoor wel zo lang voor ik de oplossing vind.

  Maar goed, ik ga stoppen. Ik merk dat ik veel woorden klaar heb vandaag :).
  Bedankt voor het meedenken in ieder geval.

  Reageer
  #7

  mensen er word met dieren getest dierproeven enzo .maar er is niets op de markt een hoest drank of tablet die mensen van hoesten afhelpt .verdunne verdunne zegt men er is niets al die mooie reklames op tv zijn boel shit nescapine broomhexine otravine .enz.enz niets helpt .laat die laboraturium mensen toch nuttige dingen uitzoeken .we leven in 2009 en er is nog geen antwoord voor hoestproblemen . zorg is nul kmma nul in nderland en zorgssysteem ook wegmet dit kabinet.

  Reageer
  #8

  Hallo,
  Hetzou kunnen dat je neustussenschot scheef staat waardoor je neus vaak verstopt is en je slijmen in je keel krijgt. Je maakt best een afspraak met de KNO arts of je huisarts. Hij is tot slot diegene die bevoegd is om een juiste diagnose te stellen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Inderdaad, en de juiste term voor zo`n neustussenschot scheefstand is "septum deviatie".
  Een scheefstand van het neustussenschot kan behalve neusverstopping ook een uitwendige scheefstand van de neus veroorzaken. Een scheefstand van het neustussenschot kan een gevolg zijn van verkeerde groei of ontstaan zijn door een neustrauma (klap op de neus, bal op de neus, val op het aangezicht). Wanneer er sprake is van neusverstopping door een scheefstand van het neustussenschot kan uw KNO-arts u adviseren een correctie van het neustussenschot te ondergaan.

  Reageer
  #12

  Het is inmiddels 2019 en ik hoop dat de klacht is verholpen, maar heb je wel eens aan je tandpasta gedacht?? Sommige tandpasta’s zorgen voor extra slijmvorming als (allergische) reaktie op een ingrediënt. Als ik met Oral B heb gepoetst vormt er zich constant nieuw taai slijm achter in de keel en ‘s ochtends word ik wakker met wit taai slijm op mijn lippen, lijkt op vellen van warme melk!

  Reageer
Reageer op: Slijm in keel en neus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif