duizelig, tintelende handen

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben een vrouw van 26.
    Sinds een maand of 4 voel ik mij voortdurend moe (hoewel de ene dag erger dan de andere).
    Ik ben naar de huisarts gegaan en daar bleek dat mijn HB aan de lage kant was. Na een ijzerkuur was het HB 8,3 dus prima. De klachten zijn er echter nog steeds.

    Naast de moeheid heb ik last van duizeligheid en tintelingen in mijn handen en voeten. Ook zie ik veel zgn 'mouches volantes' voor mijn ogen. Eerder had ik deze klachten niet.

    Alles verergert als ik slecht heb geslapen of een paar uur niet veel heb gegeten.
    Dan voel ik me zo slap dat ik denk flauw te vallen.
    Ook stap ik dan wel eens 'mis', net alsof ik mijn evenwicht verlies.

    Uiteraard ga ik binnenkort opnieuw naar de dokter, toch wil ik graag weten of mensen dit herkennen?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ja, ik denk dat iedereen jouw klachten herkent! Want wat je omschrijft zijn totaal onschuldige vermoeidheidsklachten. Er is werkelijk niets opvallends in jouw verhaal te lezen dat op iets anders zou wijzen dan vermoeidheid.

    Het is natuurlijk mogelijk dat er een bijzondere oorzaak voor jouw vermoeidheid gevonden wordt door de huisarts via een gesprekje of via een bloedonderzoekje, maar daarover meldt je geen bijzondere of afwijkende gegevens.

    Mouches volantes zijn onschuldig en komen erg veel voor.

    Reageer
    #3

    Het lijkt mij wat voorbarig om te zeggen dat deze klachten totaal onschuldig zijn!

    Tintelingen en vermoeidheid in combinatie met een laag HB zou meteen moeten laten denken aan een Vitamine B12 tekort... (wat overigens ook kan ZONDER bloedarmoede...)
    Zonder dit te onderzoeken lijkt het me niet redelijk te zeggen dat de klachten onschuldig zijn...

    Vraag je huisarts eens bloed te laten prikken op Vitamine B12...

    Reageer
    #4

    ik ben een man van 31, heb dezelfde klachten. Ik ga binnenkort ook naar de dokter met deze klachten. Ik denk zelf aan diabetes (hoop van niet)... Dus misschien kun je dat eens navragen.
    Heel veel succes

    Reageer
    #5

    Hallo Wesley, laat je weten wat de diagnose bij jou is?

    Reageer
    #6

    Hai ik herken enkele symptonen
    Ik heb zelf al jaren lang last van gelijk soortige symptonen
    Alleen by mij is 't waanschijnlijk door een andere oorzaak
    Ik ben geboren met een defecte gen waardoor ik een tekort aan rode bloed lijd
    En mij zeg maar meet weerstand geeft tegen Malaria wat op zijn beurt ook weer een goede eigenschap is maar hier in NL dus totaal overbodig
    En bij mij dus van tijd tot tijd bloed armoede veroorzaakt maar dat schijnt normaal te zijn bij mensen van Zuidoost Aziatische kom af. ..

    Maar dat lijkt me bij jou niet van toepassing
    Wat wel belangrijk is omte weten dat je je rode bloed moet controleren
    Die tintelingen / duizelingen kunnen te maken hebben met een tekort aan rode bloed cellen dus een tekort aan bloed oxygen wat op haarbeurd weer die symptonen veroorzaakt doordat je bloed onvoldoende zuurstof vervoerd dan gebruikelijk is, gezien 't bij mij aan geboren is door defecte gen kan ik van tijd tot tijd ijzer tabletten nemen, veel vlees / knoflook/vis eten voor mijn bloed ijzer op pijl te houden

    Je zou gewoon eens een bloed test moeten aanvragen
    Meschien heb je bloed armoede of Alpha-thalassemia?
    Succes

    Yo kusuma

    Reageer
    #7

    ik heb dezelfde ervaringen (doodmoe, tintelende handen en voeten, lage rugpijn). Op de mriscan van mijn rug leek alles in orde. Loop nu bij de kine en zij denkt aan chronische hyperventilatie door stress.
    Zij wil enkele beurten met mij werken en als er dan geen verbetering is moet ik terug naar de huisarts voor bloedafname en verder onderzoek.

    Reageer
    #8

    Een HB van 8.3 is voor de één prima en iemand anders heeft en hogere HB nodig. Het zijn gemiddelden. Vaar niet blind op de huisarts, die weet minder dan je denkt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb dezelfde problemen. Vermoeid dubbel zien, door linker been zakken en dof/tintel gevoel in linker arm/hand. Druk op de borst en licht benauwd. In ziekenhuis op hart afdeling gemonitoord en bloed controle. Niks mis. Oorzaak waarschijnlijk stress/te druk  geweest.

    Succes allen

    Reageer
    #10

    Dag Jet

    Heb je al gevonden wat het is

    Heb namelijk dezelfde klachten

    ggrtn Glenn

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik heb precies dezelfde klachten, en ik denk ook aan diabetes. Want ik neemt dagelijks vitamines . Eerder al een bloedonderzoek laten doen , toen kwam er niks uit. Arts zei dat de bloedstroming naar mijn hersen slecht ging en dat ik moet gaan bewegen wanneer ik mij zo voelt . Ik ga opnieuw laten onderzoeken

     

    gr. Anilda

    Reageer
    #12

    Die uitleg over de bloedcirculatie klinkt heel aannemelijk. Dat kun je ook testen door op je rug te gaan liggen met de benen omhoog: zijn klachten dan snel weg dan ligt het wrs aan de bloeddruk of circulatie.
    Ook lichte uitdroging kan overigens met warm weer. Geeft een lagere bloeddruk.
    Diabetes lijkt me weer erg onwaarschijnlijk.

    Reageer
    #13

    @Anilda, kan handig zijn om advies te vragen aan een orthomoleculair therapeut. Iemand die kijkt naar je hele gezondheidssituatie, waaronder ook voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding en adviseert over - de juiste - voedingssupplementen. Ook zelf je voedingspatroon eens onder de loep nemen. zo kan soja ontregelend werken op je schildklierhormonen en je darmflora.

    Reageer
    #14

    Hi! Deze klachten, inclusief druk op de borst, overmatig zweten enz zijn allemaal gelinkt aan hyperventilatie, veroorzaakt door een overmatige hoeveelheid stress. Hyperventilatie kan er ongemerkt insluipen. Zelfs wanneer je vak om technisch goed ademen draait. Wanneer je je er van bewust bent dat dit de oorzaak kan zijn, is het makkelijk om er vanaf te komen.

    Reageer
Reageer op: duizelig, tintelende handen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief