onverwachts opkomende moeheid

  • #1

    Ik heb de laatste weken erg veel last van plotseling opkomende vermoeidheid in beide armen en benen. Dit gaat zelfs zover dat ik bijna niet meer kan lopen of iets optillen. Extreem moet dus in beide armen en benen, met vaak ook de onderrug daarbij.

    Het vreemde is dat het er onverwachts is, ook al heb ik nog niets gedaan, en ook weer vanzelf weggaat. Meestal na een paar uur.

    Kent iemand dit?

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    Heb ik gedaan maar dan wordt er gevraagd of ik financiële of persoonlijke problemen heb. Beide heb ik dus niet.

    Er is vanmorgen wel bloed geprikt maar toen ik thuis koffie zat te drinken kreeg ik weer die symptomen zodat ik mijn kopje bijna niet vast kon houden. De huidige situatie is nu al zo'n 2 1/2 uur.

    Bloedonderzoek dus maar afwachten?

    Reageer
    #4

    Dat zou mijn volgende voorstel zijn geweest. Een bloedonderzoek.
    Je zult dat dan inderdaad even moeten afwachten.

    Reageer
    #5

    Over zes dagen zijn de uitslagen bekend dan wacht ik dit even af. Ik laat nog wel even weten hoe de uitkomst is.

    Hartelijk dank voor uw reactie.

    Reageer
    #6

    Er zijn al wat uitslagen bekend en de meeste zijn voldoende. Twee uitslagen, B2 en B6 zijn nog niet bekend. Er zijn ook een aantal, waaronder Testosteron, 'niet goed' en daar heb ik nu medicijnen voor. Schijnt ook extreme moeheid te geven.

    Medicijnen twee weken proberen en dan terug. Eventueel daarna B12 injecties.

    Reageer
    #7

    Een te laag testosteron kan dat inderdaad ook veroorzaken.
    Maar even kijken dan of de medicatie effect heeft

    Reageer
    #8

    Dank voor uw reactie.

    Over twee weken terug naar de huisarts en dan krijg ik ook de overige twee uitslagen. T.z.t. meld ik mij weer.

    Fijne feestdagen gewenst.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Even een correctie. Het betreft B1 en B6 en niet B2 zoals ik eerder schreef.

    Nog even over de B12. Mijn B12 gehalte is 184. De ondergrens in Nederland is 140. In Amerika is dit 180 en Japan 400. Waarom vermeld ik dit? Mijn vrouw had voor Nederland een ondergrens die ook binnen de norm was maar onze huisarts heeft toch besloten haar B12 injecties (1 x per drie weken) te geven. Resultaat? Ze voelt zich prima! Vandaar dat ik mij afvraag of dit een optie zou zijn voor mij. Volgens de huisarts is het beter is de medicatie voor de Testosteron af te wachten. Begrijpelijk.

    Nu wilde ik nog even aanvullen dat ik veel medicatie gebruik waaronder Tramadol, Ranitidine, Olmetec, Ascal, en nog meer. Dit vanwege een auto-ongeval in '97 waardoor ik twintig rugoperaties gehad heb. Dit jaar heb ik in januari en april een hartinfarct gehad.

    Van de constante pijn, 24 uur per dag, slaap ik zeer weinig en ben daardoor moe. Maar dat is een andere moeheid dan deze van de laatste maanden.

    Ik vond het wel even prettig u wat geschiedenis te vermelden.

    Reageer
    #10

    Als je Tramadol en Ranitidine gebruikt, is vermoeidheid eigenlijk niet zo raar...het is wel een bekende bijwerking van de middelen. Waarom gebruik je Ranitidine?

    Reageer
    #11

    Ranitadine gebruik ik, op doktersadvies, vanwege de Tramadol wat maagklachten kan geven. Tramadol gebruik ik 4 x 2 50 MG per dag. Dit al sinds '97.

    Die vermoeidheid is, ook door de constante pijn ondanks Tramadol en bij nog erger Oxycodon, heel anders dan wat ik de laatste tijd ervaar. Die moeheid van pijn heb ik al jaren en daar laat ik mij er niet door weerhouden dingen die ik nog kan, te doen.

    De moeheid (lamheid), die anders is, heb ik sinds een aantal maanden maar wordt de laatste weken steeds erger. Zo kan ik bijvoorbeeld als ik het eten voorbereid ineens bijna niet meer staan/lopen en ga ik een tijdje inn mijn stoel zitten/liggen. Dit heb ik pas sinds een aantal weken. Omdat ik een zeer positieve instelling heb dwing ik mijzelf 's ochtends uit bed te komen en te proberen wat dingetjes te doen. Maar dit kost natuurlijk ook weer extra energie.

    Sinds donderdag gebruik ik Andriol Testcaps 40 mg 3 x daags 1 en moet ik kijken of dit enigszins helpt. Vrijdag weer naar de huisarts.

    Reageer
    #12

    Het valt te proberen met de Andriol. Ben benieuwd of dart effect heeft....
    Overleg ook eens het gebruik van een andere maagbeschermer. Pantoprazol bijvoorbeeld

    Reageer
    #13

    Pantoprazol heb ik ook gekregen na mijn hartinfarcten dit jaar vanwege het gebruik van extra medicatie. Dit gebruik ik dagelijks.

    Hierdoor is de Ranitidine wel op de achtergrond gekomen maar ik gebruik deze toch ook nog wel wanneer ik maagpijn heb door bijvoorbeeld het af en toe nemen van Paracetamol. Van Paracetamol krijg ik altijd maagpijn ook al zegt men dat dit niet kan. Maar de Ranitidine heb ik van oorsprong dus al jaren tezamen met Tramadol. Ook nog een tijdje Omeprazol gebruikt voor de maag. Er zijn geen afwijkingen aan mijn maag geconstateerd maar is wel redelijk snel geïrriteerd.

    Reageer
    #14

    Wanneer ben je de laatste keer op controle geweest bij de cardioloog?
    Is er recent nog een echo van je hart gemaakt? Of een inspanningscardiagram?

    Reageer
    #15

    Laatste keer cardioloog was een maandje geleden. 12 januari is de volgende afspraak. Er is bij mijn weten geen echo van mijn hart gemaakt.

    Inspanningstest kan ik vanwege mijn lichamelijke beperkingen niet doen. In het ziekenhuis twee keer een scan gehad, de eerste keer zonder belasten en de tweede keer zgn. belasten d.m.v. een injectie. Dat was vergelijkbaar met een inspanningstest.

    Reageer
Reageer op: onverwachts opkomende moeheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief