Heel diep slapen en moelijk wakker worden

  • #1

    Ik heb veel forums gelezen en proberen dit te zoeken maar heb het niet kennen vinden had eigenlijk verwacht dat het een veel voorkomend probleem was.

    Ik ben nog maar 18 en heb hier sinds me 10e ongeveer last van ik dacht eerst dat het gewoon aan me pubertijd lag maar nu werk ik en ben ik 18.5 (Om even precies te zijn, .5 klink zo stom haha), het lijk me nu toch dat als het een puberpobleem is dat het langzaam een beetje minder zou moeten zijn?
    Ik ga elke dag rond 11 uur slapen de laatste 4 maanden en 6 uur gaat me wekker dan alweer (geen alcohol, drugs of zelfs caffeine gebruik meer), dus nachtrust genoeg. Maar ik heb nog een 45-60 minuten nodig om wakker te worden, ik herinner me bijvoorbeeld nooit dat ik me wekker afzet waarvoor ik me bed uit moet komen, me ouders roepen me tussendoor dat herinner ik me ook niet terwijl ik wel antwoord geef, pas na ruim 1 uur soms zelfs langer kom ik bij "bewust" zijn.

    Dit probleem begint me aardig te storen want uiteindelijk kom het erop neer dat ik niet op mezelf ken wakker worden, tenzij er wekkers bestaan die om de 5 of 10 minuten afgaan maar dan maak ik het hele huis wakker.

    Reageer
    #2

    Dit is geen probleem van moeilijk wakker worden maar een probleem van te kort slapen. Jouw lichaam geeft al langere tijd aan dat het meer slaap nodig heeft. Als je om 6 uur moet opstaan, dan zou ik een tijdlang, een maand of twee, eens proberen om 21.30 naar bed te gaan. Je slaapt dan 8 en een half uur, dat op zich voldoende zou moeten zijn. Ik heb het vermoeden dat je dan veel frisser en uitgerust wakker zult worden. Het vergt dus wel een offer eerder naar bed te gaan. Eigenlijk iedereen die ik ken die zo vroeg opstaat als 6 uur, gaat om 21.00 à 21.30 uur slapen.

    Reageer
    #3

    Hmm, ja soms slaap ik 10 uur al bijvoorbeeld op een woensdag dat werkt soms wel, half 10 is gewoon te vroeg dat betekend dat ik dan 1/2 uur vrije tijd heb op een doordeweekse dag namelijk ik nu 5 dagen werk (BBL) en avondschool heb dus ook nog is huiswerk kom ik soms pas half 10 thuis dat zou betekenen dat ik 2 of 3 van de 5 doordeweekse dagen dus geen minuut vrije tijd heb.

    Ken het wel zijn dat als ik dalijk wat ouder ben minder slaap nodig heb?
    Had ergens gelezen dat 7 uur slaap voldoende is voor een volwassene.

    Reageer
    #4

    Dat klopt, naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke behoefte aan slaap af. Maar daar ben jij voorlopig nog lang niet. eerst moet je leren goed voor jezelf te zorgen en goed te rusten iedere dag, om de volgende dag weer met frisse moed aan de slag te kunnen om alles te doen wat je wilt. Even flink gas terugnemen dus, en dan weer langzaam opbouwen. Ik wens je alle succes. Als je je hoofd erbij houdt, dan moet dit kunnen lukken.

    Reageer
    #5

    2/3 van de mensen heeft min. 8 uur slaap nodig en er zijn er die 9 uur nodig hebben... dus voel aan wat je nodig hebt.... extra Vit. D3 kan helpen om je diepe slaap waarin je herstelt, extra te ondersteunen, in de winter is het zowiezo goed om dat extra te nemen. de DHV die er nu voor staat van 5mcg is te weinig. succes!

    Reageer
    #6

    haii k ben 6 en ik heb hetzelfde probleem allen slaap ik om 10 uur. als je ee medicijn ofzo ervoor vind of iets wat kan helpen om dit lange slapen te stoppen laat me het alsjeblieft weten ( o en ik slaap 's middags ook na school) k slaap elke middag van 4 tot rond 8

    Reageer
    #7

    Hallo ik heb een zoontje maar ik slaap heel vast ik hoor hem niet als hij snachs huilt mijn vriendin gaat er altijd uit en ik zeg wel dan moed je mij wakker maken dat heeft ze 1x gedaan maar dan word ik sacherijnig en boos ik weet niet waarom ik dat doe ik ga er dan wel uit daar dan ben ik pissig Hoe kan ik minder vast slapen zijn daar ook pillen voor of iets anders

    Groeten geraldo

    Reageer
    #8

    Daar zijn helaas geen pillen voor. Je zou kunnen proberen om eerder naar bed te gaan zodat je in het algemeen een langere nachtrust krijgt. Na enkele dagen zou dat beter moeten gaan.

    Het boos en chagrijnig worden is helaas een kwestie van instelling! Dit kun je echt alleen maar zelf oplossen. Je moet daar bewust mee aan de slag gaan wil je dat veranderen. Niemand wordt graag midden uit zijn slaap gerukt, maar of je daar boos op reageert, heb je toch echt zelf in handen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo.

    ik heb al me hele leven dat ik smorgens 10 wekkers moet zetten en nog rond 1-2 uur wakker word .
    ik slaap altijd door me heen maar als me moeder vroeger me wakker maakte viel ik binnen 1 sec weer in slaap nu 22 jaar later nog steeds bij me vriendin is echt waar irritant lijkt serieus net als of ik in een coma lig dat elke dag .

    mvg tom

    Reageer
    #10

    Ik heb hetzelfde zins ongv mijn 6de nu 21.. ik slaap elke middag van 1 tot 4.. en dan ga ik werken tot 9 en ga dan slapen tot ongv 1030.. ( als ik de wekkers hoor ) ik kan 16uur on af gebroken slapen.. nog hoor ik niets.. mensen maken me wakker.. ik reageer.. ik slaap en herriner me niets.. en ik heb het al eens opgenomen en ik reageer overduidelijk.. en ook verstaanbaar... er zijn 7 wekkers nodig en 2 ouders die 6x per uur naar boven lopen voor ik eens mijn bed uit kom.. mocht iemand ooit de oplossing vinden... let me know..

    Reageer
    #11

    De meeste tips die je vindt op internet zijn er om beter te slapen maar wellicht dat er ook dingen zijn die tevens helpen bij te diep slapen. Vaak is er iets met de biochemie van je lijf, bepaalde tekorten, te lage niveaus van bepaalde neurotransmitters.
    Zelf had ik dat ik vast sliep en moe wakker werd. Sinds ik mijn bed verplaatst heb slaap ik wat lichter en korter maar ben meer uitgerust.

    Reageer
    #12

    Hallo ik ben conny 53 jaar ik slaap heel diep en als ik dan wakker word ben ik zo moe dan lijkt het wel of ik mijn eigen lichaam sjouw en mijn oogleden zijn ook heel zwaar ik ga altijd rond 22.30 naar bed waar kan dat aan liggen ik heb er niet altijd last van en het is maar een dag

    Reageer
    #13

    Hoe vaak heb je er last van? Zijn het altijd bepaalde dagen?

    Reageer
    #14

    Meestal zaterdags de ene keer is het ergerder dan de andere keer maar ik vind het wel heel vervelend want mijn zaterdag is dan helemaal verpest ik kan niks meer ondernemen zoals naar de stad gaan ik wil geoon weten waar aan het ligt en wat kan ik er aan

    Reageer
    #15

    Dat heeft dan toch iets te maken met hetgeen vooraf gaat aan de zaterdag.  Slaap je misschien langer?  drink je 's vrijdags alcohol? heb je het op vrijdag extra druk t.o.v. andere dagen?

    Reageer
Reageer op: Heel diep slapen en moelijk wakker worden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief