naakt douchen bij sportclubs

Online ZorgZus
  • #1

    deze vraag stel ik omdat veel jonge jongens een hekel hebben om gezamenlijk naakt te douchen.ze zijn bang om een erectie te krijgen en daarvoor hun schamen.een hoop sportclubs verplichten om naakt te douchen om higieniche reden.ik vind zelf ano 2014 het een normale zaak dat bij sportclubs naakt word gedoucht.

    Reageer
    #2

    ter aanvulling van deze opmerking van deze vraag zijn het vooral jongens die hun onderbroek aanhouden met douchen.dit kan bijvoorbeeld wezen dat ze hun schaamhaar hebben weggeschoren of besneden zijn en der eigen daar voor schamen.met douchen moet je ook je billen en penis goed wassen,als je de penis wast moet je voorhuid naar achteren trekken om de eikel ook goed schoon te maken.dus jongens schaam je niet wand je bent zoals je bent en zorg ervoor dat je weer heerlijk gewassen naar huis kan gaan.

    Reageer
    #3

    vroeger had je douche hokjes die moeten gewoon terug. En ik ben gewoon eeen roomblanke nederlander hoor.

    ik vind naaktdouchen zoiets kan je niet verplichten.

    Reageer
    #4

    Je zegt dat het in 2014 een normale zaak is maar het lijkt juist of we allemaal preutser zijn geworden. Begin jaren zeventig toen ik studeerde hadden we 's avonds een sportuurtje, er was maar een kleedkamer voor jongens en voor meisjes, drie afgesloten douchehokjes maar na een paar keer bleven de hokjes gewoon open, wie klaar was met douchen droogde zich buiten het hokje af zodat de volgende onder de douche kan. Tegenwoordig lijkt alles wat met naakt te maken heeft al een taboe. Mensen maken zich druk om die scanners of vliegvelden of je geslachtsdelen nou wel of niet te zien zijn terwijl je een jaar of veertig geleden als student - zeker als je er wat hippy-achtig uitzag - bij de douane wel eens uitgepikt werd voor een drugscontrole en je moest uitkleden. Er was eigenlijk niemand die dat nou heel eng of vernederend vond, hooguit een beetje hinderlijk omdat het wat tijd kostte. Overigens vind ik ook dat je mensen niks moet verplichten.

    Reageer
    #5

    Beste anoniem 6-12-15

    Ik ben het geheel met je eens. De grote paradox is dat er ook onder de jongeren een enorm aantal bloot recrëert en naar de sauna gaat. Ik begrijp hier, met jou, niets van. Nog geen 10-20 jaar geleden was er geen enkel probleem met het bloot zijn. Waarom dat nu wel het geval is/lijkt is me een raadsel. Ja, ik heb me ook weleens moeten uitkleden bij douane controle, wat me logisch voorkwam.
    Het douchen in onderbroek lijkt me te absurd voor woorden: 1. het is geen wasserette. en 2. waar ligt het probleem besneden/onbesneden, of naar jouw idee een klein pikkie.
    Jongens (i.t.t. meisjes, waar niets aan te zien valt, behalve 'lippen'- weg te duwen, kunnen niets verbergen, en waarom zouden ze ook.
    Ik heb nog nooit in decennia (ouwe zak) meegemaakt dat er niet bloot werd gedoucht. Jongens kijken soma, maar nog nooit een opmerking daarover gehoord,

    Mijn vraag is: wat is er aan de hand. Dit gezien de vele topics in het forum.
    Graag een reactie van jullie allen.

    Reageer
    #6

    Ik wist niet dat in deze moderne tijd jongelui zijn die daar een probleem mee hebben.

    Reageer
    #7

    in het AD stond vanmorgen een artikel over naakt douchen,er zijn tegenwoordig broekjes te koop onder de naam showershort en koten +minus€deze kun je aantrekken zonder dat je aan je blote kont staat.zo te zien vind ik het ondingen omdat je dan je onderlijf niet goed kan wassen.vooral islamitische jongens schamen der eigen om naakt te wezen om reden dat hun penis er anders uitziet(zijn besneden wat in Nederland niet zo veel te zien is)seksuologe van der doef vind dit ook een slechte zaak om reden dat jongens om sexsiologe reden reden elkaar naakt moeten kunnen zien.we leven in het jaar 2015 maar het lijkt of de jongens preutser zijn geworden.

    Reageer
    #8

    ik zit ook bij sportclub we dochen altijd naakt ik krijg ook altijd een stijve en ook andere jongens hebben dat vaak dus ik hoor vaker langs ons dochen dat vrouwen ook opgewonden raken schaam je niet als je niet als je dan stijve krijgt

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    vind je het leuk om te zien als iemand zijn eikel grondig wast? Dit is toch normaal?
    Als ik in de sportclub onder de douche sta, dan krijgt mijn eikel en bilspleet ook een grondige beurt. Sowat?

    Reageer
    #10

    Bij ons douchen ze meestal wel gewoon naakt. Ik moet toegeven dat ik vaak een stijve krijg, sommige andere jongens ook wel eens. In het begin schaamde ik me enorm, maar de laatste tijd niet meer zo. Komt gewoon door de inspanning van het sporten, dan is hij wat gevoeliger. Laatst bleef hij erg lang stijf, dat vond ik dan weer wat minder. Ik ben zo hetero als de pest, daar ligt het echt niet aan.

    Reageer
    #11

    je hoeft je niet te schamen als je jong bent dat met douchen een stijve krijgt,daar had ik vroeger ook last van zo erg dat hij recht overeind stond.dan draaide ik mij om zodat het niemand kon zien,het zijn de hormonen die op jonge leeftijd werken.bovendien is het een gezond teken dat je een erectie krijgd dat alles goed werkt.

    Reageer
    #12

    Persoonlijk heb ik het nooit zo begrepen, die 'angst' onder de douche, na het sporten ben ik altijd gaar en wil ik me alleen maar even wassen en aankleden. Tuurlijk maken we een praatje onder de douche maar ik denk dat het vooral te maken heeft met de puberteit en de overdreven aandacht die we schenken aan elke scheet die met kinderen/jongeren te maken heeft.

    Conclusie: douchen doe je zonder kleding, als je het zo beschamend vindt dan wacht je maar fijn tot iedereen klaar is.

    Reageer
Reageer op: naakt douchen bij sportclubs


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief