Relatie kapot

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Pas heeft mijn vriend (ex) het uitgemaakt. We hebben op die avond zelf nog veel gelachen etc. Alsof er niets aan de hand was. Hij maakte het uit omdat hij zich er niet fijn bij voelde en zichzelf een beetje kwijt was. Ook zei hij dat zn besluit nu definitief is maar van binnen weet ik dat hij wel twijfelde aan zn beslissing. Hij zei ook echt liefde komt altijd bij elkaar terug. Dus misschien dat hij er wel spijt van gaat krijgen. Hij is echt een perfecte jongen, zo iemand die iedereen wenst. Tot op het laatste moment erg zorgzaam en lief. Hij zou ook geen foto’s verwijderen van ons etc.

    Ik ben er echt kapot van en wat moet ik nou doen. Ik hoop de heletijd dat hij er zo erge spijt van krijg. Ik ben enorm in de war

    Reageer
    #2

    Het spijt mij voor jou, om te horen dat jouw relatie uit is. Dat jij daar verdriet van hebt en erdoor in de war bent, is waarschijnlijk omdat je het niet hebt zien aankomen?
    Het kan zijn dat je twijfelt aan jezelf nu. Dat jij jezelf vragen stelt als 'heb ik iets verkeerd gedaan" of dat je jezelf afvraagt of je wel 'goed genoeg' bent.
    Laat me je in eerste instantie geruststellen. Natuurlijk ben jij goed genoeg !
    Ik lees verder, dat jouw ex-vriend je ergens mee heeft 'opgezadeld'. Namelijk bijna het ergste wat je een ander aan kunt doen: hij heeft jou het idee gegeven dat het misschien niet voor altijd is, dat hij het uitmaakte. Jij blijft daardoor in een kringetje ronddraaien. 'komt hij nog terug? wat bedoelt hij nou precies?' enzovoort.
    Dat is funest voor jouw eigenwaarde.

    Jij kunt nu echter ook zélf een beslissing nemen. Namelijk, dat jij je daardoor niet verder laat afleiden. Jij bent goed genoeg. Jij bent te goed, om opgescheept te worden met dit soort twijfel over jezelf en de toekomst. Je kunt zelf beslissen, dat jij jezelf dit niet laat aandoen.
    Hij zal het vast goed bedoelt hebben. Maar misschien ook niet. We weten nooit wat iemand werkelijk in zijn hart voelt. Je kunt alleen werken, met wat je zélf in je hart hebt.
    Dat hart is in eerste instantie van joú.

    Hoe vaak komt het niet voor dat iemand het op deze wijze 'uitmaakt' en dan later toch weer terug komt, om er dan nog weer even later tóch weer vandoor te gaan? Hij twijfelt dan niet. Hij eet dan van twee walletjes. Heen en weer in je gemoed. Laat dat jou niet overkomen.
    Beslis vandaag nog over je eigen hart. Je eigen toekomst. Die is van joú. Van niemand anders.
    Dat wil niet zeggen dat je er geen verdriet van hebt. Het zegt ook niet dat je niet in de war zult zijn, af en toe. Maar dat zijn emoties waar je doorheen kunt groeien. Als jij jezelf durft te zien als de belangrijkste persoon in joúw leven.

    Ik wens je veel sterkte. Je kunt het !

    Reageer
Reageer op: Relatie kapot


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief