Marokkaanse vrouwen, lotgenoten gezocht

  • #1

    Hoi,

    Ik ben een Marokkaanse vrouw die in Nederland opgegroeid is in een autoritair traditioneel gezin. In mijn jeugd ben ik emotioneel verwaarloosd en heb in mijn jeugd te maken gehad met lichamelijke en geestelijke mishandeling. Op mijn 19e jaar ben ik ontvoerd naar Marokko door mijn familie en heb daar ruim 1 jaar geleefd, omdat ik "ontspoord" was. Ik ben getrouwd geweest met een Marokkaanse man die ook in NL is opgegroeid en heb lang in een gewelddadig huwelijk gezeten.

    Nu ben ik ruim 2 jaar al gescheiden en heb kinderen. Ik ben alles aan het verwerken nu. Ik zit in een depressie. Ik voel me elke dag leeg en eenzaam en voel veel pijn en verdriet wat me door iedereen is aangedaan. Ik heb moeite om de dag door te komen en elke dag is een gevecht. Ik kan niet genieten van mijn kinderen en voel me angstig.

    Door mijn eenzame gevoelens heeft mijn arts mij aangeraden om lotgenoten te zoeken op fora om herkenning te vinden bij andere vrouwen.

    Dus ik hoop dat er vrouwen zijn die reageren.

    Groeten Jamila

    Reageer
    #3

    @Jamila, klik op de bovenstaande links die je verder zullen helpen via dokter.nl

    Liefs

    Reageer
    #4

    dankje

    Reageer
    #5

    hey hey jamila,

    Alles goed?

    Ben je nog op zoek naar een lotgenoot? Ben zelf een Marokkaanse man die lange tijd last heeft gehad van een depressie.

    Hoop dat ik je kan helpen.

    Reageer
    #6

    Hallo Jamila,

    Ik ben een marokkaanse vrouw van 31 jaar die al jaren op zoek is naar lotgenoten. Ik ben je dankbaar en vind het dapper dat je met je verhaal naar buiten bent gekomen. zelf zou ik mijn verhaal willen vertellen maar als ik een begin maak komt er geen einde aan. Graag zou ik in contact willen komen en mijn ervaringen willen delen.

    Hoop snel wat van je te kunnen horen.

    Reageer
    #7

    Hey marokkaans vrouw van 31 , ik ben een marokkaanse man van 31 ,als je wilt , wil ik wel met je praten en kennismaken
    groet Mo

    Reageer
    #8

    Hoi Jamila. Ben een nederlandse man, die heel veel
    van de moroc-cultuur niet begrijpt.
    Misschien kan vrijuit praten over je ervaringen je van binnen meer rust geven. Je woont in nederland
    en de nederlandse cultuur is anders, maar ook weer niet slecht en door te vergelijken, kan je misschien de situatie waarin je verkeert beter beoordelen en er beter mee omgaan.
    Ook voor mij is het ervaring op doen en kan er alleen maar van leren en zo meer begrijpen van iemand anders zijn of haar cultuur.

    Groetjes
    Vriend

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo,

    Bedankt om je verhaal te delen. Er zijn veel vrouwen die zeker in je verhaal of deels ervan herkennen. Ik werk op een sociale dienst en kom heel vaak (te vaak) in contact met dergelijke situaties. Ik ben zelf van Marokkaanse afkomst en ik weet waar de gevoeligheden liggen. De meeste mensen hebben geen begrip en maken soms domme opmerkingen wegens onwetendheid. Wat je allemaal overkwam zal je nooit echt verwerken en alles wegvegen zal nooit gebeuren. Maar wat wel belangrijk is, is het leren omgaan met je verdriet en een plaats geeft in je leven. Het klinkt melig maar ik heb het bij zoveel slachtoffers gezien. Ze zijn gekwetst, met de grond gelijk gemaakt. Weinig zelfvertrouwen en ze hebben het gevoel van waardeloos te zijn.
    Mede bevestigd door een soms onbegripvolle omgeving. Sommigen vinden rust in geloof, sommigen zoeken juist een afleiding zoals een opleiding volgen of werk. Maar heel belangrijk is hulp, hulp krijgen om die moeilijke hoofdstukken in je leven te plaatsen. Als je dat niet doet, dan zul je niet meer vooruit gaan.
    Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat je ooit die moeilijke pagina's in je leven omdraait en met een nieuwe hoofdstuk kunt beginnen. hou je goed. ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #10

    Je kan met mij praten je kan alles kwijt

    Reageer
    #11

    slm jamila.
    heel toevallig kwam ik op deze site terecht en las ik je bericht. toen ik aan het lezen was leek het alsof ik het geschreven had. ik ben ook al jaren op zoek naar iemand waar ik mee kan praten. zit in dezelfde situatie als jij. na een jarenlang slecht huwelijk vol met mishandelingen ben ik nu eindelijk gescheiden. ik belande alleen met mijn kinderen. depri en kan moeilijk van het leven en mijn kinderen genieten. het enige wat me tegenhoud om mezelf iets aan te doen is mijn geloof. heel graag zou ik met je willen praten

    Reageer
    #12

    Ik, een (in nl geboren) Marokkaanse vrouw 32, kampt al mijn leven lang met depressie.
    Wil graag een toekomst opbouwen, maar loop steeds vast door al die klachten
    ik ben ten einde raad

    Reageer
    #13

    Ben je in behandeling of in behandeling geweest met deze klachten?

    Reageer
    #14

    Ja al jaren, heb ook medicatie

    Reageer
    #15

    Heb je ook therapie gehad?
    Ben je in behandeling bij een psycholoog of een psychiater?

    Reageer
Reageer op: Marokkaanse vrouwen, lotgenoten gezocht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief